Těm eidifierům věřím víc. Jaký bys koupil? A jaký je rozdíl mezi hifi a aktivní monitor jako jsou ty fluidy?crashPC píše:Do 5000Kč bych koukal po Microlab nebo Edifier.
Hifi reproduktory
Moderátor: CageJ
- lukce
- Nováček
-
Re: Hifi reproduktory
- crashPC
- Mírně pokročilý
Záleží na detailech požadavku. Hi-fi a Monitory je dnes už zprofanovanej výraz, buzzword. V low endu bych se ničím takovim neřídil.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- petsild
- Začátečník
-
Parametry
Fluid F5 jsou zajímavé, ale jak se správně zapínají/vypínají, když má každý reproduktor vypínač nepohodlně vzadu.
Bylo by možné zapínat, vypínat prodlužkou s centrálním vypínačem? Nebo je nutné každý reproduktor vždy ztlumit manuálně a pak teprve silově odepnout ze sítě?
Pak bych se rád zeptal jestli basy budou dostačující na poslech hudby a případně i filmy, pouze na ozvučení PC, moc děkuji.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Bylo by možné zapínat, vypínat prodlužkou s centrálním vypínačem? Nebo je nutné každý reproduktor vždy ztlumit manuálně a pak teprve silově odepnout ze sítě?
Pak bych se rád zeptal jestli basy budou dostačující na poslech hudby a případně i filmy, pouze na ozvučení PC, moc děkuji.
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Takové zapínání maji víceméně všechny studio monitory. Kup si master and slave přepěťovku a budou se ti zapínat sami např. s pc.
- Andre1
- Začátečník
20min standby
nevypinam
inak vyrazne lepsie nez f5 su az fx8, focal alpha 50,65, dake hifi aktivne by sa nasli za 12+, ...
skoda ze nerobia aj F6
nevypinam
inak vyrazne lepsie nez f5 su az fx8, focal alpha 50,65, dake hifi aktivne by sa nasli za 12+, ...
skoda ze nerobia aj F6
Naposledy upravil(a) Andre1 dne úte 11. pro 2018, 22:59, celkem upraveno 2 x.
5600X | Fortis 5 | STRIX B550-F | 32GB DDR4 3600 | RTX 3070 | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
LG OLED42C21 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
- petsild
- Začátečník
-
Bude vadit rázové vypnutí slave zásuvkou?
- Andre1
- Začátečník
nebude
5600X | Fortis 5 | STRIX B550-F | 32GB DDR4 3600 | RTX 3070 | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- petsild
- Začátečník
-
To jsem rád, že nebude vadit, děkuji.
Mám vlastně nápad... několik let hledám marně nástupce za repro Genius SW-HF 5.1 5000. Co by se stalo, pokud bych přední satelity nahradil Fluid F5 a při poslechu hudby, vždy jen vypnul zbytek zapojených Geniusek?
Mám vlastně nápad... několik let hledám marně nástupce za repro Genius SW-HF 5.1 5000. Co by se stalo, pokud bych přední satelity nahradil Fluid F5 a při poslechu hudby, vždy jen vypnul zbytek zapojených Geniusek?
- Andre1
- Začátečník
sprav si 4.0
dozadu F4
crashPC - youtube nahravky nemusim, ale tato je dobra
https://youtu.be/hlyFaxM3dXM?t=449
dozadu F4
- lukce
- Nováček
-
hm, takže fluid F5 nebo ty edifier. Z těch edifierů, jaký by byl lepší?
Edifier R2730DB
nebo
Edifier R2000DB
ty 2000 na těch eidifer stránkách slibují čistý zvuk s Eagle Eye, u těch 2730 tam těch informací tolik neni![Sad :-(](./images/smilies/unhappy.gif)
Slyšel jsem hrát marshall a ty výšky byly hodně podprůměrné (až otřesný), ale basy jakž tak slušné. Chtěl bych taky něco s dobrými výškami.
Edifier R2730DB
nebo
Edifier R2000DB
ty 2000 na těch eidifer stránkách slibují čistý zvuk s Eagle Eye, u těch 2730 tam těch informací tolik neni
![Sad :-(](./images/smilies/unhappy.gif)
Slyšel jsem hrát marshall a ty výšky byly hodně podprůměrné (až otřesný), ale basy jakž tak slušné. Chtěl bych taky něco s dobrými výškami.
- petsild
- Začátečník
-
NápadAndre1 píše:sprav si 4.0
dozadu F4
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
- Andre1
- Začátečník
je, som myslel ze cenovy rozdiel je vacsi
- crashPC
- Mírně pokročilý
Kdybych šel do sterea a neměl pocit upgrade, spíš bych vzal ty větší Edifiery. Pokud by se v budoucnu mělo upgradovat na 4.0 popřípadě 2.1 a 4.1, tak bych bral F5
- lukce
- Nováček
-
crashPC píše:spíš bych vzal ty větší Edifiery
takže Edifier R2730DB ?
Sakra, naposled je měli v mironetu ale ted je už nemaj.. jenom ty r2000DB,... tak ty? upgrade nechystám
- Andre1
- Začátečník
zober edifier aj fluid a jedny vrat.., uz len koli nam ![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
- crashPC
- Mírně pokročilý
lukce: viz Andre1:
Ale jo, proč ne. Mironet má ty Edifiery skladem, takže bych jim to udělal. Pokud nekupuješ tucty beden a nevracíš to jak na běžícím páse, tak to asi smysl má. Je to pro ně poctivý potenciální obchod, a v tomhle případě je fér aby nesli riziko nespokojenosti zákazníka při vrácení. Vybrali jsme tu to nejlepší, tak snad nezblbneš. Teď ještě sehnat od někoho takového ty Fluidy, a je vystaráno. Porovnáš si sám...
Ale jo, proč ne. Mironet má ty Edifiery skladem, takže bych jim to udělal. Pokud nekupuješ tucty beden a nevracíš to jak na běžícím páse, tak to asi smysl má. Je to pro ně poctivý potenciální obchod, a v tomhle případě je fér aby nesli riziko nespokojenosti zákazníka při vrácení. Vybrali jsme tu to nejlepší, tak snad nezblbneš. Teď ještě sehnat od někoho takového ty Fluidy, a je vystaráno. Porovnáš si sám...
- lukce
- Nováček
-
tak jsem koupil ty edifier r2000db a můžu říct že výšky o který mi šly nejvíc jsou dobré. Fluidy jsem zatím neobjednával... ale řekl jsem si:
1) jestli by také nebyl dobrý nápad koupit si zesilovač a k tomu při příští výplatě pasivní reproduktory....
například tento zesilovač https://www.czc.cz/pioneer-a-10-k-cerna ... 19/produkt nebo
https://www.l-e.cz/yamaha-a-s201
a nmátkou třebas tyhle https://www.l-e.cz/heco-victa-prime-302
2) k těmto edifierům bych možná mohl ještě dokoupit dac převodník Pro-Ject DAC Box E - černý https://www.alza.cz/pro-ject-dac-box-e- ... .htm#popis
Myslíte že by se zvuk ještě zlepšil?
3) ty edifiery stáli 7 litrů bez koruny, myslíte že mám zkusit i ty fluidy za 5 litrů? Jestli na tom budou stejně nebo hůže tak zbytečně nemá cenu brát
4) taky sem uvažoval o Adam T5V, bude mít výšky ještě lepší než obě varianty edifier a fluid? je to sice jenom jeden monitor, ale co se dá dělat![Sad :-(](./images/smilies/unhappy.gif)
...sice pozdě ale přeju všem pěkné vánoce a svátky![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
1) jestli by také nebyl dobrý nápad koupit si zesilovač a k tomu při příští výplatě pasivní reproduktory....
například tento zesilovač https://www.czc.cz/pioneer-a-10-k-cerna ... 19/produkt nebo
https://www.l-e.cz/yamaha-a-s201
a nmátkou třebas tyhle https://www.l-e.cz/heco-victa-prime-302
2) k těmto edifierům bych možná mohl ještě dokoupit dac převodník Pro-Ject DAC Box E - černý https://www.alza.cz/pro-ject-dac-box-e- ... .htm#popis
Myslíte že by se zvuk ještě zlepšil?
3) ty edifiery stáli 7 litrů bez koruny, myslíte že mám zkusit i ty fluidy za 5 litrů? Jestli na tom budou stejně nebo hůže tak zbytečně nemá cenu brát
4) taky sem uvažoval o Adam T5V, bude mít výšky ještě lepší než obě varianty edifier a fluid? je to sice jenom jeden monitor, ale co se dá dělat
![Sad :-(](./images/smilies/unhappy.gif)
...sice pozdě ale přeju všem pěkné vánoce a svátky
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
- lukce
- Nováček
-
5) A možná bych mohl koupit Adam Audio A3X, frekvenční rozsah je 60 - 50 Khz, ten t5v jen do 20 Khz, ale basy má až od 60... byl by ten a3x lepší na výšky?
6) nechám si co mám
Co by jste zvolli za možnost z těch šesti?
6) nechám si co mám
Co by jste zvolli za možnost z těch šesti?
- crashPC
- Mírně pokročilý
A jéje. Už to začíná. To záleží na osobních preferencích. Jestli Tě to zajímá, měl by sis zajet někam je poslechnout. I na to se v audiu utrácejí peníze...
Volil bych
a) Nechat jak to je
b) jet si poslechnout všechno co mě zajímá, a nakonec se rozhodnout.
Já měním svůj aparát průběžně a nepřetržitě, jak se vyvíjím spolu s mými potřebami. Jenže tímhle způsobem je potřeba se k tomu nějak dopracovat znalostí. Jinak se ocitneš před 3 000 000 možnostmi, z nichž o žádné nebudeš vědět, která je dobrá a kterou chceš. A z toho poplynou škody v řetězci Tvého výběru...
Volil bych
a) Nechat jak to je
b) jet si poslechnout všechno co mě zajímá, a nakonec se rozhodnout.
Já měním svůj aparát průběžně a nepřetržitě, jak se vyvíjím spolu s mými potřebami. Jenže tímhle způsobem je potřeba se k tomu nějak dopracovat znalostí. Jinak se ocitneš před 3 000 000 možnostmi, z nichž o žádné nebudeš vědět, která je dobrá a kterou chceš. A z toho poplynou škody v řetězci Tvého výběru...
- lukce
- Nováček
-
přikláním se k tomu a) nakonec ty reproduktory splnili moje očekávání, ale pokud bych chtěl upgradovat do budoucna možná by pro mě byl lepší zesilovač a k tomu si pak jenom přikoupit pasivní reproduktory. O těch adam audio jsem slyšel samou chválu tak mě to napadlo, zda by nebylo lepší.
A co říkáš na tu DAC? nebo bych měl koupit externí zvukovou kartu?
A co říkáš na tu DAC? nebo bych měl koupit externí zvukovou kartu?