aha, možná to bdue jen fligna, protože já si říkal, jak toho chtěj docílit, když externí generátor taktu žádná Asus x570 deska nemá
Ale cca ty 102 by měly jet rozjet...Ustabilizovat napětím southbridge a IO. Na 101 by to mělo jet
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Na CZC je deska pod 4000Kč v případě, že použijete slevový kód, který jsem zvýraznil. Tedy pak je to na slušnou X570 desku, po stránce VRM hlavně, luxusní cena!
Kupil som tuto dosku, len mam problem. Dnes som poskladal komp a ked ho zapnem, tak hoci vsetko svieti, monitor mi hlasi DP no signal. Rx5700xt pulse, ventilatory sa netocia, ale neviem ci maju. Skusil som hdmi kabel, rovnako sa to sprava. Vyskusal som obidva dostupne sloty na grafiku, a nic
Vypadá na grafiku (je všesprávně zapojené jako PCIe napájení?) či monitor. Resp, někdy je vidět singál až ve windows, také u LCD doporučuji vypnout funkci autospánku monitoru přes DP.
Otestoval bych možnost si vypůjčit jakoukoliv jinou grafiku, zda pak to bude OK.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Sledoval som spravanie ventilatorov cpu a gpu na starej doske. Po zapnuti pc sa ventilatory najprv na pol sekundy roztocia, potom zastanu a znova roztocia. Na novej doske sa CPU fan roztoci a ide nepretrzite, gpu vobec netukne.
Premyslam, ze ma na novej doske zmiatla dioda(napis radeon )na gpu, ze svietila, myslel som ze to znamena ze berie stavu z PCIe slotu, ale pravdepodobne to je z pridavneho napajania.
Jen chci říct, že ta X570-P je za ty 3999,- na CZC prostě bomba. Divím se, že CZC tu akci stále drží. Snad jediné, co mi chybí, je regulace PCH větráčku, občas je ho v idle slyšet. Taky by Asus mohl mít popisky vysvětlující položky v BIOSu - u mnoha položek mi to jako někomu, kdo už se dlouho v BIOSu nehrabal, chybí.
Vzhledem k testům reálnejch teoplot X570 bych ho prostě odpojil a byl by klid heh. Jinak pokud pudu do ZEN3 tak X570-P je favorit. Na x570 levná, žádnej bullshit navíc a kvlaliní VRM + OC.
Na tohle je akce fakt snad nonstop... Já to koupil brzo po vydání za 4300,to byla ještě -200 akce a za nějakej čas dali -500. Ono se zas jako není čemu divit, ty cca 4 tisíce jsou akorát, je to jedna z nejmíň vybavenejch desek co se týče dalšího příslušenství.
Pro někoho jako jsem já co si stějně vše řeší přes přídavný karty je to jen dobře. Já požaduji jen stabilitu, kvalitu biosu a VRM a solidní layout/expandabilitu. Co doslova bytostně nesnáčim jsou desky s třeba dvěma 2,5Gbit síťovkama, wifinou, nabušenou zvukovkou a pod. Protože ty síťovky nemusej bejt ty co člověk chce (Aquantia je takovej druhej realtek v rychlejších síťovkách) + zastaraj, wifi tuplem zastará a zvuk, to si člověk vždy připlácí, PCI-E je tu už 15 let a solidní PCI-E zvukovka se už x krát zaplatila proti lidem co si vždy kupujou novou desku se solidnim kodekem, to samé se dá říci o ostatních integrovanejch komponentách.