Upgrade PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: Upgrade PC

Příspěvek od Atapi »

leonin píše:Zdravim mam sestavu jako autor stejna deska,cpu i ram ale mam grafiku 1060.Při heaven Benchmarku mam grafiku vytiženou na 99% ale u her mam kolem 80%.Hraji na Full hd.Duvod proč se při hrani her nedostanu na plne vytiženi grafiky?cpu mam nataktovane na 4.2Ghz
Tak sleduj vytížení CPU... jinak dneska hry využijou už zpravidla víc jader a často i porty z konzole jsou na tom docela dobře, nejspíš proto ti starší i5 nedokáže nakrmit grafiku dostatečně.
Já zaznamenal dost změnu při přechodu z 2500K (4,5 GHz) na 3770K a ram z 12ti na 16 (ram asi nic moc vliv pro většinu her, zatím vždy stačila) a to jsem to testoval ještě bez OC tu i7, teda na 3,8 nebo kolik to má turbo.
Spousta her jede prostě líp s víc vláknama než se 4ma, fps jsou i bez OC často cca stejný (CS GO třeba) nebo někde i o něco lepší (overwatch, monster hunter world) a hry jedou obecně prostě líp (třeba v F1 2019 zmizel stuttering, to byl asi hlavní důvod nákupu tý i7 a lepších ram), po OC už to nemá ani smysl řešit, to je už celkově gain v desítkách procent, hlavně teda v minimálních fps v některých hrách (overwatch min s 2500K jsem měl 100 a s 3770K bylo min 130, ale spíš o dost víc ve většině testů).
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“