NB s Centrino - výkony a overclocking

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

mafo82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo82 »

no to musela byť pec:) inak mam tam omegy, a hral som sa s taktom pamätí ale robilo to problémy ked som išiel na baterke a grafika si znížila takty a ked som nasledne pripojil do elektrickej siete rozsypal sa mi obraz, a ked som dal default hodnoty tak to nerobi :)
ABIT nf7 rev2.0 FSB 217 / 1800xp @ 2060Mhz / 512 MB DDR 11-2-2 cl2,5 400 @ 434 Mhz cl2,5 TwinMos / ABIT Ti4200 285/550 64 MB / 80GB 8MB Maxtor / monitor 21" Diamond Pro 91TXM/ zdroj Mercury 450W
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mafo82 píše:no to musela byť pec:) inak mam tam omegy, a hral som sa s taktom pamätí ale robilo to problémy ked som išiel na baterke a grafika si znížila takty a ked som nasledne pripojil do elektrickej siete rozsypal sa mi obraz, a ked som dal default hodnoty tak to nerobi :)
Žádná pec :wink: pohoda, s citem nešel jsem na maximum ale přece to je jen nout ty max frekvence jsou ještě tak o 5% dál :lol: :wink: :roll:
Že se rozsypává obraz na noutech je obevně známá věc, za to můžou Omegy. Je lepší to taktovat jen tak pres utility a ne přes Omegy. :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Právě jsem si stahnul ten Mobmeter a hlásí mi to 60° :? Docela dost, na to, že není přetaktovaný, běží na 1,5 GHz... holt, když na tom běží v kuse SETI :-). Btw. nevíte, jak je to s přetaktováním procesoru Centrino 705 1,5Ghz jádro Banias, 400MHz FSB? Dá se to, nebo se to moc nehodí? Díky
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Dzin »

Necroman píše:Právě jsem si stahnul ten Mobmeter a hlásí mi to 60° :? Docela dost, na to, že není přetaktovaný, běží na 1,5 GHz... holt, když na tom běží v kuse SETI :-). Btw. nevíte, jak je to s přetaktováním procesoru Centrino 705 1,5Ghz jádro Banias, 400MHz FSB? Dá se to, nebo se to moc nehodí? Díky
No já to mám tak že při 60°C mi to zapne větrák a ten to srazí pod 50°C.
Co se týká OC tak je to individuální, musíš to zkusit...... :)
PAN_Kravata
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAN_Kravata »

me by zajimalo ktrym programem taktuje teten procesor?????V biosu to u acera nejde.Muze mi o nekdo rict co je to za program????
ZdenekS.
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekS. »

Tahle diskuze už je celkem stará, ale zajímal by mě ten program kterým jste ten notebook taktovali. Mám ten samí noťas tak bych to chtěl vyzkoušet. Snad ten program není pořád tajný. Dík moc za odpověď
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xfiler »

pridavam se k dotazu na stahnuti programu
ZdenekS.
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekS. »

Jak to tak vidím tak se k odpovědi nikdo nemá. To je to tak pořád tajny nebo co? :?
brin
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od brin »

Psal jsem autorovi na mail, a stale je to jeste tajne.... Alespon mi to napsal. Ale zkousel sem pohledat na googlu a nasel jsem tam, ze jisty verze clockgenu to umej, tak vyzkousejte:))
OndraC
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od OndraC »

A jakým programem to taktujete ???
Díky.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od Dzin »

OndraC píše:A jakým programem to taktujete ???
Díky.
Program je v ramci testovani zatim nedostupny.
Jsem jen pomohl jako tester šiřit nemám pravo.
Alkarion
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alkarion »

Dzin píše:
Díky.
Stačí jméno zbytek se dohledá :)))
OndraC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OndraC »

Dzin píše:
Díky.
A to je jenom jeden jediný program nebo co ??? :o :shock:
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Za importem toho SW do ČR stojím já, Dzin ho má ode mě, on za to nešíření nemůže, tak se na něj nedívejte skrz prsty.

Dobrá zpráva je, že tento taktovací SW je ode dneška veřejný a všichni si jej můžete stáhnout z mého webu

http://sweb.cz/spectral/it/CG-CY28346.zip

Funguje to pouze na NB s chipsetem i855, tedy první Centrina. Nová Centrina s chipsetem Sonoma (i915) tímto programem taktovat nejdou a osobně zatím neznám žádný jiný soft, který by to uměl. Pokud na nějaký narazíte, dejte mi prosím vědět.

Autor programu (http://www.cpuid.com/clockgen.php) nenese žádnou odpovědnost za užití tohoto SW (viz web), stejně tak žádnou odpovědnost nenesu ani já. Program je určen pro testovací účely a jeho funkčnost není v žádném případě garantovaná.

Máte-li nějaké dotazy, směle se ptejte, v tomto vlákně uvítáme i vaše zkušenosti.

Časem přidám i další užitečný SW pro i855 (tweaker na změnu časování RAM apod.)

Než se pustíte do OC vašich miláčků, doporučuji pročíst toto vlákno, zejména toto:
Spectral píše:Zkušenosti z OC: přetaktováváme pomocí zvyšování FSB, což je sice fajn, protože roste celková propustnost sběrnice a RAMek, jenže co je moc, to je příliš, a tudíž stojím na těch 1,9 GHz. Samotné CPU by odhadem jelo kolem 2,5 GHz, ale kolem 1,95 už chybujou RAMky. Jsou to 333 a já je tahám na 433 - je jasné, že jim to úplně nevoní. Takže se pomalu koukám po SO-DIMM na 500 MHz, představa předělání 715 na 760 (Sonoma, 2,00GHz, 133 FSB) mě docela láká :wink:
Další problém je, že zatím nemáme PCI lock, takže od 37 MHz PCI nefunguje integrovaná zvukovka. Řešení jsou tři:
1) dodělat PCI lock
2) koupit PCMCIA Audigy 2 ZS (má ji kámoš, je super a nevadí ji OC, jenže stojí 3 litry)
3) Přetakt je otázka dvou sekund, takže na aplikace, které vyžadují zvuk (hry...) nataktovat jenom rozumně, tak aby jela zvukovka (v mém případě něco přes 1,6), a na aplikace, které zvuk nepotřebují taktnout naplno (zpracování videa, komprimace, ...)
Jsou zde zmíněné i stinné stránky tohoto programu, tak ať se potom nedivíte.

Overclocku zdar.
Veterán
OndraC
Začátečník
Začátečník

pomoc

Příspěvek od OndraC »

Mám ntb HP nx7010 se 725 Dothan na chipsetu i855PM a při Get Values mi načte hodnoty ale když chci zvednout FSB tak na místo hodnot tam mám -1,#J Co s tím mám dělat ??? Díky.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: pomoc

Příspěvek od Spectral »

OndraC píše:Mám ntb HP nx7010 se 725 Dothan na chipsetu i855PM a při Get Values mi načte hodnoty ale když chci zvednout FSB tak na místo hodnot tam mám -1,#J Co s tím mám dělat ??? Díky.
To je špatný... Zkus to ještě čerstvě po restartu, ale s největší pravděpodobností ti to nepojede :( Bohužel, na spoustě NB to prostě nefunguje, i když je to i855. Různí výrobci totiž osazují MB různými generátory frekvence (omlouvám se, ale nemůžu si teď vzpomenout, jak se tomu správně říká - v angličtině to má zkratku PPL) a tento Clockgen umí taktovat pouze dané PPL.

Proto není výsledek nikdy zaručen; je třeba to vyzkoušet, a když budete mít štěstí, tak vám to pojede.
Veterán
OndraC
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od OndraC »

Vůbec nic...mě to prostě nejede...
ZdenekS.
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekS. »

Tak to je výborny. Dik moc za prográmek. Už jsem to zkoušel a bez problému jsem procesor přetaktoval na 2,0GHz. Dál jsem to ještě nezkoušel ale ještě jednou moc dík za program.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ZdenekS. píše:Tak to je výborny. Dik moc za prográmek. Už jsem to zkoušel a bez problému jsem procesor přetaktoval na 2,0GHz. Dál jsem to ještě nezkoušel ale ještě jednou moc dík za program.
Tak dopln testy a screeny a rozšiříš nám databazi!
:wink:
Ale opatrne.... :lol:
ZdenekS.
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekS. »

Určitě Vám jsem testy dám, ale bude to asi až po víkendu. Jedu z Prahy domů zpět na moravu a notebook zanechávám tady, takže velké testování proběhne až pondělí :-D .
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“