"Menší" obměna sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: "Menší" obměna sestavy

Příspěvek od keistown »

Kazdopadne mas pravdu v tom, ze to jde poskladat i levneji, ten cashback ma svoje duvody, Ninja je dobra a Noctua relativne draha, tisicovka dolu neni spatna vec a chladit to bude cca stejne, deska by se dala vzit levnejsi, at uz Asus nebo konkurence a cena i ve variante s KS by se dala stlacit k tem 30ti.
Walker1134
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Walker1134 »

Pokud to nejlepší od intelu tak já jsem pro KS, a že ve hrách, obzvláště ve FullHD High FPS, je stále král..
Jak už jsem psal, je tam garantovaných 5ghz na všech jádrech bez ladění stability, topí to jak i7 díky výběrovým čipům.

Pokud by se řešil nějaký omezený rozpočet, tak každopádně nejlépe vychází 3700X, ale už to není to nejlepší na hry....
3700X+msi tomahawk max je "skoro zadarmo", pokud by někomu vadilo že má "blbou" zvukovku/síťovku tak třeba ASUS PRIME X570-PRO nebo Gigabyte X570 Aorus Elite a cena za kombo je cca jak za tu i9

To už si ale SulFidD bude muset rozhodnout sám :wink:
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
SulFidD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SulFidD »

Případám si opravdu jak ženská, když jde nakupovat hadry.. :D Tohle rozhodování je nekonečný, každý má svoje pro a proti.

Každopádně díky všem za skvělý tipy. Ve výsledku jsem se tehdy rozhodnul finálně pro:
https://www.czc.cz/260988,251344,268118 ... 46374/kody
+750W seasonic, kterej zrovna tady nebyl skladem.
A rovnou jsem sestavu objednal, kdybych to neudělal tak jsem tady schopnej přemýšlet další měsíc, zatímco cashback trvá poslední týden :D

U té i9 se obávám akorát těch teplot, zda to U12A uchladí, případně jsem měl ještě v řešení NH-D15, tam jsem se zase obával čistě jen velikosti skrz RAMky apod. Pokud mi tady ale ještě řeknete, jak jsem ty chladiče měl vyměnit, že D15 vyjde líp s teplotami a vzít jí, tak jsem ochotnej jí ještě dokoupit a U12A vrátit :D

//Jinak chápu to řešení s KS, ale nevím jestli by to bylo skvělý řešení šetřit na desce a chlazení. Ten cashback je docela solidní..:D
Walker1134
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Walker1134 »

U té i9 se obávám akorát těch teplot, zda to U12A uchladí
má +- stejný výkon jak ta D15 + nejnovější design ventilátorů
//Jinak chápu to řešení s KS, ale nevím jestli by to bylo skvělý řešení šetřit na desce a chlazení
ninja 5 není o moc horší jako ta noctua, + nenáročnost na chlazeni KS, šetřit na desce? ks se netaktuje a i tak je to dobrá deska i na OC....

Každopádně to máš okey poskládané a už i objednané tak ať se ti daří s OC a hlavně že budeš spokojenej :wink:
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“