Rada nad zlato!!!!

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

test11
Začátečník
Začátečník

Re: bitva

Příspěvek od test11 »

Butch píše:
test11 píše:Dloho nebyla pořádná flame bitva AMD vs Intel, napište sem někdo nějakej pořádnej demagogickej blábol typu: "intel je lepší protože intel", ať se to pořádně rozjede..... :-D :-D
Intel je lepší, protože ti neshoří CPU, když sundáš chladič nebo se ti uvolní. Jinak cena už tak dobrá neni. Intel tolik netopí, s orig box chladičem jsem cca o 15°C níž než kámoš s AMD 2600+ taky box chladič. Tím však nechci tvrdit, že je lepší celkově.

Předtím jsem měl desku Microstar K7T266 PRO R + Athlon TB 1Ghz
A vůbec jsem nebyl spokojen se stabilitou.

Tak jsem vzal desku Asus a CPU Intel a je vše v pohodě.
Toť můj názor.
Tak tohle sem chtěl slyšet... :) :)

-add 1 není pravda už od dob KT333 chipsetu a desek na něm postavenym, jinak, stalo se tady někomu že by mu spadnul chladič????

-add 2 neni pravda vůbec, pokud budem porovnávat procy podle modelnumberingu AMD, tak zjistíš že z páru žere výrazně míň vždy AMD, ostatně ten můj přetaktovanej Thorton (odpovídá 3000+) uchladim na 46 stupnu při zátěži - ukaž mi takový 3ghz P4. Samo chladim vzduchem.

-add3 Jo thunderbirdy se hodně hřály (ostatně Wilamete taky, drží první
100W rekord) a kt266 taky nic moc, to už ale neplatí a platforma AMD má teď kvalitní a stabilní + výkonný chipsety. Tedy i celé systémy. Netvrdim že intel nemá, samo že má, ale konkurenci potřebujem... :)

Zpět k původní otázce - Jako zastánce AMD, rozhodně AMD. desku s KT600, 512MB Ram a pro začátek slabší grafickou kartu (radeon 9200/gf5200)+ proc okolo 2200+. To by ses moh vejít do těch 17k. U sestyvy s P4 tě prvních 5k bude stát jen procák a už ti na moc nezbude (celera ani neberu, to už víme že je to tak do kancl compu).
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2
Powered By Fortron 350W
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Takze abych to shrnul, jelikoz je Dorien omezenej financema tak je pro nej urcite lepsi sestava s XPckem nez s Celeron jak jsme se vsichni doufam shodli.
Takze neco jako:
XP1800+ nebo lepsi (cca 2500,-)
Deska KT600/nForce2 (2500,-)
RAM 512MB DDR400 (3000,-)
Radeon 9600 (4200,-)
HD 80GB (2500,-)
nejakou vypalovacku (1400,-)
a case min. 300W. (1200,-)

a jsme na cca +/- 17k jestli dobre pocitam.
test11 píše:Dloho nebyla pořádná flame bitva AMD vs Intel, napište sem někdo nějakej pořádnej demagogickej blábol typu: "intel je lepší protože intel", ať se to pořádně rozjede..... :-D :-D
Z toho nic nebude :twisted:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Butch píše:
Intel je lepší, protože ti neshoří CPU, když sundáš chladič nebo se ti uvolní. Jinak cena už tak dobrá neni. Intel tolik netopí, s orig box chladičem jsem cca o 15°C níž než kámoš s AMD 2600+ taky box chladič. Tím však nechci tvrdit, že je lepší celkově.

Předtím jsem měl desku Microstar K7T266 PRO R + Athlon TB 1Ghz
A vůbec jsem nebyl spokojen se stabilitou.

Tak jsem vzal desku Asus a CPU Intel a je vše v pohodě.
Toť můj názor.
A kolikrát už ten chladič upadnul??? Nebo vypověděl službu, co??? Je to blbost! Chladič padaj pouze při laboratorním testováním - a tam na nějaký koruně nezáleží. V životě jsem se nesetkal s tím, že by někomu chladič sám od sebe upadnul! Buď ho blbě namontuješ - to znamená, že ti praskne patka na soketu, ale to už musíš bejt sakra šikovnej! A když už se ti to povede, tak se do toho nehrab. Chladič pokud je mooo starej, tak se může maximálně zadřít, když ho nevyčistíš a nenamažeš, ale těžko ti sám od sebe upadne. To už musí bejt!!!
fabricio
Nováček
Nováček

Příspěvek od fabricio »

[quote="vivalin"]Nidzo : Co to meleš za blábol :-D (Celeron se vyrovna XP1700+ az pri frekvenci 2.8Ghz a vyse)

Příště si to porvnej v Sandře .

Já mam 1,3(celerona) a Xp1700 si dávam k večeři :razz:

Co meleš ty, CELERON 1700 se vyrovná 1.3(Tuleň) tak klidek :-D
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

fabricio píše:
vivalin píše:Nidzo : Co to meleš za blábol :-D (Celeron se vyrovna XP1700+ az pri frekvenci 2.8Ghz a vyse)

Příště si to porvnej v Sandře .

Já mam 1,3(celerona) a Xp1700 si dávam k večeři :razz:

Co meleš ty, CELERON 1700 se vyrovná 1.3(Tuleň) tak klidek :-D
Diky za podporu :D

//Smith: smazán OT post
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“