Tak tohle sem chtěl slyšet...Butch píše:Intel je lepší, protože ti neshoří CPU, když sundáš chladič nebo se ti uvolní. Jinak cena už tak dobrá neni. Intel tolik netopí, s orig box chladičem jsem cca o 15°C níž než kámoš s AMD 2600+ taky box chladič. Tím však nechci tvrdit, že je lepší celkově.test11 píše:Dloho nebyla pořádná flame bitva AMD vs Intel, napište sem někdo nějakej pořádnej demagogickej blábol typu: "intel je lepší protože intel", ať se to pořádně rozjede.....![]()
Předtím jsem měl desku Microstar K7T266 PRO R + Athlon TB 1Ghz
A vůbec jsem nebyl spokojen se stabilitou.
Tak jsem vzal desku Asus a CPU Intel a je vše v pohodě.
Toť můj názor.
-add 1 není pravda už od dob KT333 chipsetu a desek na něm postavenym, jinak, stalo se tady někomu že by mu spadnul chladič????
-add 2 neni pravda vůbec, pokud budem porovnávat procy podle modelnumberingu AMD, tak zjistíš že z páru žere výrazně míň vždy AMD, ostatně ten můj přetaktovanej Thorton (odpovídá 3000+) uchladim na 46 stupnu při zátěži - ukaž mi takový 3ghz P4. Samo chladim vzduchem.
-add3 Jo thunderbirdy se hodně hřály (ostatně Wilamete taky, drží první
100W rekord) a kt266 taky nic moc, to už ale neplatí a platforma AMD má teď kvalitní a stabilní + výkonný chipsety. Tedy i celé systémy. Netvrdim že intel nemá, samo že má, ale konkurenci potřebujem...
Zpět k původní otázce - Jako zastánce AMD, rozhodně AMD. desku s KT600, 512MB Ram a pro začátek slabší grafickou kartu (radeon 9200/gf5200)+ proc okolo 2200+. To by ses moh vejít do těch 17k. U sestyvy s P4 tě prvních 5k bude stát jen procák a už ti na moc nezbude (celera ani neberu, to už víme že je to tak do kancl compu).