Oprava MB Abit NF7-S

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

-HoNY- píše:...
To by asi šlo, ale už jsem se pokoušel sehnat záruční list bez seriovýho čísla (nepodařilo se). Ale tohle nevím, nevím...neviděl jsem moc lidí, kteří by jí prodávali (a ještě k tomu v záruce zničenou).

Ale napadlo mě, že bych mohl napsat na CC, jestli by se s níma nedalo nějak domluvit. A tak jsem tak udělal a dneska odepsali...prý nemohou, když už je tam pájeno, ale prej ať zkusím napsat do nějakého velkoobchodu (Levi, atd.), tak nevím...

btw. sehnal jsem ještě taky jinou desku (viz podpis), abych mohl konečně zapojit SATA disk...ale jak už jsem psal, tak mě ten Abit mrzí...byla by škoda, kvůli jednomu stabilizátoru vyhodit jinak funkční desku :(

Jo a taky jsem psal výrobci toho stabilizátoru, ale neodepsali...myslíte, že by nešlo vzít stabilizátor od nějaký starší desky? Asi ne, co?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Stoobi píše:
-HoNY- píše:...
...myslíte, že by nešlo vzít stabilizátor od nějaký starší desky? Asi ne, co?
Co je to presne za stabilizátor? možná by stčilo nastavit na ty samý hodnoty jinej s podobnýma parametrama

V levi se potej... i když nevím prej berou BOX AMD bez papírů, protože jsou dovozce do ČR u MSI prý to samý.... u ABITu ti neřeknu protoze nevim
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Je to přesně: stabilizátor Infineon IPD13N03LA G a vůbec nikde ho nemůžu sehnat... :(
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jsem asi sehnal druhou poškozenou desku (úplně stejná), která má v háji jeden odpor u chipsetu. Takže bych z ní mohl vzít ten stabilizátor. Co myslíte pojede to? Vyplatí se mě do toho narvat 400,-?
racous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racous »

Tak pokud to bude fungovat tak se to rozhodně vyplatí.A nebylo by lepší opravit tu druhou s tím odporem?Já nevim moc se v tom neorientuji
AMD 64 3000+ s.939 Venice 1000MHz ,MSI K8N Neo4 Ultra, nVidia PX6600GT TDH 128Mb DDR3 (550/1200), WD 2500KS 250GB SATA2,Maxtor 120Gb,Sound Blaster Live,Monitor LCD Samsung SyncMaster 710TM
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Stoobi píše:Tak jsem asi sehnal druhou poškozenou desku (úplně stejná), která má v háji jeden odpor u chipsetu. Takže bych z ní mohl vzít ten stabilizátor. Co myslíte pojede to? Vyplatí se mě do toho narvat 400,-?
co je tomu odporu?
jestli je ulomene, tak bych byt tebou ji vzal, zmeril hodnotu na te druhe dece a dal to tam :wink:
pak kdyztak prehod ten stabilizator

Jestli des na sraz tak to vem sebou, podival bych se na to ja kto vypada
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tady je foto toho odporu (přejel přes něj šroubovákem :(), respektive to jsou dva odpory. Nevím, příde mi ale jednodušší vyměnit ten stabilizátor než ten odpor. tyhle SMD odpory se hrozně blbě pájej..:(

Na sraz nejdu, takže to tam vzít nemůžu..škoda...

Ale ptal jsem se ho na označení toho stabilizátoru a u něj to je:
PHD55N03
LTA
PHm0323 A3

Tak nevím, jestli to je stejnej...:(
Co myslíte?
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

pokud je to stejna deska tak by to melo byt stejny na 100%, ze ma jiny oznaceni nic neznamena.
BTV: stejne ti jeden stabilizator chybí, ale stacilo by zjistit hodnoty toho stabilizatoru a koupit v GM jinej, bude sice mit jiny puozdro, ale to prece neni problem.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No právě, že jsem ho nikde v katalogu nesehnalt...takže nevím, jestli by se dal sehnat...o to mi právě jde, jestli se mi vyplatí koupit tu druhou desku... :oops:
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Netvrd ze podle tohodle nenajdes v katalogu GM ekvivalent
http://www.infineon.com/cmc_upload/docu ... ev1.71.pdf
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

deska pred ulomenim SMD odporu jela?
Jestli jo tak to klidne prepajej :wink:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Tak co teda? :?

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Honny píše:Tak co teda? :?
Ale jak to tak vypadá, tak ten stabilizátor by měli mít v GESu, takže až tam pojedu, tak se zeptám...snad jí rozjedu... :-D
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Stoobi píše:
Honny píše:Tak co teda? :?
Ale jak to tak vypadá, tak ten stabilizátor by měli mít v GESu, takže až tam pojedu, tak se zeptám...snad jí rozjedu... :-D
jeste zmer ty odpory a vem tu druhou desku at je tam můze pridat...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Boužel, tu už vzal někdo jiný, takže mám jen tu se špatným stabilizátorem, ale rád bych jí rozjel... 8)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak se mi pod ruku dostala další nefunkční deska. Je to mATX od MSI, má taky DDR sloty, ale jen dva. Tam jsou stabilizátory APM3023N GG4DH. Tak by mě zajimalo, jesti by někdo nevěděl, zda by se daly tyhle použít místo těch nfineonů? Co myslíte? Zkusit to není problém, ale bojím se, aby se pak něco nestalo s komponentama...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“