GeForce RTX 3060 Ti - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce RTX 3060 Ti - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od mlrs »

dalsi sance je unor/brezen :D ja nevim, jsem 50:50
200W je pro me dost - ale ty radeony budou mensi pocet SP dohanet takty, takze asi taky pozerou jak svina :(
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,25TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Intel NUC 11 Performance Lite, Core i5-1135G7, Iris Xe, 32GB RAM DDR4 3200MHz, 1TB Samsung 970 EVO PLUS + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Recenze:
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition >>
nvidia-rtx-3060-ti-fe-8g-recenze-pct.jpg
[/url]
Karta dobrá, cena dobrá, nicméně těch 200W budou mít asi jen základní modely, zbytek počítejte tak kolem 240W.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Pajka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pajka »

tady je pěkné srovnání nereferencí Eteknix:
https://youtu.be/fI1bc1B_HNw
tufka je jasnej vítěz, bohužel za 12k ji neseženu ani za rok :(
Pajka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pajka »

webwalker píše:Recenze:
Karta dobrá, cena dobrá, nicméně těch 200W budou mít asi jen základní modely, zbytek počítejte tak kolem 240W.
máš tam špatné video v incr. bench v COD videu je doom
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Pajka: Už jsem to také zjistil, díky za upozornění. Opraveno.

PS: U mě byla zatím nejvýkonnější Gainward Phoenix GS, jen ale nevím, jestli mi neposlali nějaký extra výběrový kousek :)
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

webwalker píše: cena dobrá,
Dobrej vtip :lol: Asi jsi nevidel tech 16litru za MSi gaming X.Prvni varka se vyproda za 10minut a pak ty karty budou stat 16-17litru.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@HEAD: Cena se týká recenzované karty, tedy NVIDIA RTX 3060 Ti FE, která má MSRP 11499Kč. A to je myslím cena dobrá. Nebo snad ne?
GPUreport.cz
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

FE se u nas neprodava...
Edit:by me zajimalo jak si tu kartu vubec dostal.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

FE se prodává celosvětově...
Jak jsem se k ní dostal? No zkus zapřemýšlet, když dnes vyšla obsáhlá recenze včetně videí (jak ji asi mám dlouho?) :-D
GPUreport.cz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

No nedostal ses k ní jako tuctovej zákazník... :mrgreen:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

webwalker píše:FE se prodává celosvětově...
No, tak mi jí kup, já tě těch 11500 pošlu. :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ̶S̶a̶p̶p̶h̶i̶r̶e̶ ̶9̶7̶0̶0̶ ̶X̶T̶ . INNO RTX 4070Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Pajka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pajka »

jj je to shit co předváděj oba výrobci u referencí: malá spotřeba, výbornej výkon, dobrá cena, prakticky nemůžeš je sehnat ani neseženeš tenhle bájný produkty a pak dostaneš nereference, který žerou, nejdou moc přetaktovat (u nvidie) a pak zjistíš že jim chybí termal pady pod chladič na paměti u karty za 27k (u amd LC asus) a i MSRP nereference je o 120$ jinde (nitro+) a pak přijde obchodník a napálí další várku o dalších 100$ a reálně když ji chceš koupit jako člověk (bez bota) jdeš na bazoš, kde si ji koupíš ještě o dalších 150$ dráž, fakt super, měli se na to vykašlat a vydat to příští rok na jaře, vánoce stejně nestihli jenom lidi nasrali
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

To je relativni, ja mam RTX 3080 od 22.9. za MSRP cenu (normalne pres eshop, zadna protekce). Co tak vidim na internetu po celem svete, tak se asi muzu povazovat spise za stastneho, ale tak je treba tomu stesticku jit trosku naproti a jestli to fakt chci, tak tam proste kempit s prstem na spousti...

Karty se jeste oficialne nezacaly prodavat, tak uvidime jak ve vysledku dopadne round 3 s RTX 3060Ti, i kdyz si myslim, ze oproti RTX 3080 nebo RX 6800 moc velke zlepseni nenastane. :lol:
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

12K Za kartu s 8GB pamětí, no asi se nvidii vysměju i tentokrát, cena by měla být tak 8tis max. tohle ať si fakt strčí do prdele. Doufám, že konkurence se vytasí s něčím co má 12GB. Spotřeba taky vtipná o nějakých 100W výš než jejich předchozí XX60 karty.

E// Vidím, webwalker nezklamal, ten dá ocenění i prdu s ventilátorem :roll:
Naposledy upravil(a) AllowedCry dne stř 2. pro 2020, 09:30, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

najdi mu jineho sponzora, kdo mu bude platit karty a bude recenzovat objektivne
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Všechno je relativní. Výkonnější karta za méně (třeba proti 2070Super co jsem měl) mi přijde jako vpořádku normální. Nikdo Vám nic, ani nic lepšího nedluží. Tomu nadměrnému vztekáníse opravdu nerozumím, i když sám nejsem spokojený...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

To je tak, když člověk nemá na co z low endu 1070 upgradovat, nebudu dávat takové peníze za kartu, co mi spolkne max textur jako ten low end a za 2 roky půjdu s tímto posuvníkem bez vlivu na výkon dolů? (bez vlivu v případě dostatku).
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

To je ta arogance ega. Oni tu kartu nevyrobili pro tebe. Když se s timhletim smíříš, tak se Ti uleví. Dělá to každá větší firma. Nemůžu sehnat foťák, kterej by vyhovoval, reproduktor kterej by vyhovoval, a to přesto, že to technicky za tu cenu lze. Zlomil jsem nad tim hůl a svět je hned veselejší. Je to funkční žádanej produkt s místem na trhu. Tak se přizpůsob. Kup to jen na rok, a pak prodej. O moc víc bež při nákupu nového PC jednou za pět let neproděláš.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Současný Ampere nejsou obecně dobrý karty, žádná z nich. Resp takhle, fyzicky se výrobci snažej a chlazení, napájení, fyzické stránka provedení je dobrá, ale ty samotné čipy a achitektura neni na hry to nej + nesou málo Vram. Mohly by i více ale od 780TI NV kontroluje a určuje co kterej model může nést, kdyby někdo vystoupil z řady přestoanou s nim spolupracovat.

Pointa je ale v tom že po tragickym Turingu je i tenhle "meh" produkt jako Ampere vítanej, protože aspoň posouvá poměr cenav/ýkon dále. Mě se do té karty taky nechce. A taky do ní nepůjdu, neni kam spěchat, zabugovaný drivery co maj ve spoustě her stutter si můžu odpustit a monitor na kterej čekám (Philips 328M1R) stále není na trhu, a současej setup stará karta uživí. Až bude monitor (a pokud nezklame) začne to bejt víc horký. Pokud do té doby NV nevydá fast karty s aspoň 12GB tak to bude AMD no.
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

AllowedCry píše:To je tak, když člověk nemá na co z low endu 1070 upgradovat, nebudu dávat takové peníze za kartu, co mi spolkne max textur jako ten low end a za 2 roky půjdu s tímto posuvníkem bez vlivu na výkon dolů? (bez vlivu v případě dostatku).
Zalezi v jakem hrajes rozliseni.Na 1080p bude 8GB stacit.Na vyssi uz ne.Imho vsechny ampere zabiji malo vram.Ty karty nejsou vubec future proof.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“