Intel nebo AMD?
- killerek
- Začátečník
-
Re: Intel nebo AMD?
Asi v klidu pockej na DDR5 platformy, pokud ti to driv treba neumre.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Poku ho chceš omladit tak sežeň 9900K do současný desky, zvedni RAM na 32GB a je to.
- Thellwin
- Administrátor
Koupit 9900K je možná cesta, taky jsem to taky chtěl udělat ... ale novej se nevyplatí a i za použitý chtěj lidi rakety. Jsem dokázal sehnat 10700K se zárukou o víc jak 1k levněji, než jakejkoliv bazarovej kousek 9900K. Pak už to bylo jednoduchý rozhodování, za malej příplatek mám CPU i MB se zárukou.
Goldnoob team proud member!
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jo ale furt stejnou architekturu s krom +2 jader nulovej posun výkonu, prostě se nevyplácí nic, nechat to dožít až do next-gen platforem je ta správná volba. Pokud člověk potřebuje CPU výkon nyní tak leda high-end Ryzen.
- renek1
- Začátečník
No nejspíš si ty peníze nechám na pozděj, až přijde nějaká generace, která za to bude stát a sestavím úplně novej komp a tenhle asi postoupím dál v rodině.
Proto jsem tady vznesl dotaz, abych se dozvěděl víc názorů. Přeci jen víc hlav víc ví.

Proto jsem tady vznesl dotaz, abych se dozvěděl víc názorů. Přeci jen víc hlav víc ví.

MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635