Frame Generation

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Frame Generation

Příspěvek od Delarge »

Sasakr píše: pon 18. zář 2023, 21:58 No ale v tom článku, na který se ten Redit odkazuje, ten Vsync zmiňují proto, aby byla jistota, že framerate zůstane v VRR range. Na to nepotřebuju Vsync, stačí cap.
Jenom to tam nepíšou:
However, with G-SYNC enabled, the “Vertical sync” option in the control panel no longer acts as V-SYNC, and actually dictates whether, one, the G-SYNC module compensates for frametime variances output by the system (which prevents tearing at all times. G-SYNC + V-SYNC “Off” disables this behavior; see G-SYNC 101: Range), and two, whether G-SYNC falls back on fixed refresh rate V-SYNC behavior; if V-SYNC is “On,” G-SYNC will revert to V-SYNC behavior above its range, if V-SYNC is “Off,” G-SYNC will disable above its range, and tearing will begin display wide.
V tom reddit postu máš výcuc z celýho článku a v tom rámečku je to celkem jasně napsaný, proč vsync on.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

To ale platí pouze pro G-Sync monitory s modulem.

S G-Sync Compatible se chová jako standardní Adaptive-Sync, tj. V-Sync na horní hranici VRR
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

To jo, ale podle mě to základní doporučení (gsync on, vsync on, fps limit) funguje na jakýkoliv "ne gsync module" monitor taky. Měl jsem to tak 3 roky na gsync compatible monitoru i na současným, kterej ani není oficiálně gsync compatible, a nejsou s tím žádný problémy. Ale to neznamená, že je to nutně špatně - pokud někdo chce z nějakýho důvodu mít vsync off, ať si to tak nechá.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
Mr.Nigga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Nigga »

Sasakr píše: úte 19. zář 2023, 08:12 Tohle nedává moc smysl. VRR by mělo fungovat i bez Vsync.
To jsem si myslel taky a očividně to tak funguje, jen ne u mě :-D Ještě mě napadá, že tomu vadí televize připojená přes HDMI, ale ta je vypnutá, zobrazení nastavené pouze na monitor a do televize nejde signál. Večer ji zkusím odpojit úplně a vyzkouším jestli to jede i bez V-Sync
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“