Mr.Nigga píše: ↑čtv 29. úno 2024, 13:24
V tom byla LF II dost blbá. Nešel regulovat VRM fan, pumpa jen "naslepo" a jen fany ukazovaly otáčky. Já měl pumpu na AIO_PUMP header a fany na CPU_FAN
LF III to má udělané jinak, viz obrázek. Teď je limitující jen počet konektorů na desce
nigga.presne som toto pozeral vcera ze sa daju samostatne napojit vrm,pumpa i fany.zato jak mi python pisal ze sa neda tak som tomu nerozumel ale v pohode.no ta ze ked napojim vsetko samostatne.tak jak asi je najlepsie regulovat pumpu fany a vrm? ked tomu dobre rozumiem: ked je pc v klude-idle.tak vrm moze byt vypnuty a fany idu na cca 35rpm a pumpa na kolko??? pumpa musi ist stale? a na kolko otacok? potom ked je pc v loade tak napr dam fany na cca 800rpm vrm tiez na 800rpm a pumpa kolko?
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Myslím, že python myslel předchozí verzi, která ovládání pumpy neměla. Jako jediné dva mínusy na tenhle co jsem slyšel jsou, že instalace na AMD je pořád opruz a pumpa je hlasitější jak v předchozí verzi což je docela logické, jelikož jede na víc rpm. Zbytek ukáže čas. Jinak k autorově původní poznámce. Jestli má modernější procesor (5000 nebo 7000 nebo intelácké 12k) tak pocítí oproti noctue rozdíly v rámci pár stupňů, ale také to bude tišší. Nh-d15 byl kdysi dávno revoluční chladič, ale dneska díky svému zastaralému designu neskutečně zaostává a už ho porážejí chladiče co stojí o polovičku míň a noctua si hrozně dlouho dává načas s nástupcem.
sak preto sa pytam.lebo citam po nete a su nazory ze aio bude hlucnejsie lebo bude pocut v klude pumpu jak bruni.druhy hovoria ze aio je tichsie.ja viem ze teploty budu skoro rovnake ale ide mi o to ako som uz pisal.teraz v klude ja nepocujem vobec nic ale ako nahle zacne d15 v loade tocit na cca 850rpm tak ju pocut.dokonca ju pocut viac jak moj stary fortis 5.tie ich a15 fany vydavaju divny pazvuk pri 850rpm ale pri 800rpm nic a ani na 900rpm nic a toto mi kus vadi.ta reku ze skusim aio alf III 360 bo je za dobru cenu.ale ci ta pumpa mi nebude v klude hucat do ucha?
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
DAVEmon píše: ↑čtv 29. úno 2024, 14:12
Nh-d15 byl kdysi dávno revoluční chladič, ale dneska díky svému zastaralému designu neskutečně zaostává a už ho porážejí chladiče co stojí o polovičku míň a noctua si hrozně dlouho dává načas s nástupcem.
Docela by mě zajímalo, co si představit pod tím zastaralým designem. Trendy ve vzduchových chladičích nějak do detailu nesleduju, ale Až na pár výjimek jsou všechny vzduchové chladiče za posledních 20 let:
- měděná základna
- několik heatpipe
- hliníková žebra
- jeden nebo víc ventilátorů
A to je všechno, nanejvýš postupně rostou rozměry a ceny. Takže kromě absence RGB nemůže vzduchový chladič ničím zastarat. Já třeba už 9 let používám Ninju 4 a nevidím důvod měnit za cokoliv jiného.
havli:Tak pro někoho, kdo už takový chladič má, tak další upgrade co by mohl udělat je AiO nebo vodní okruh. Ale pro někoho, kdo si PC staví teď nedává NH-d15 smysl, protože do 200W, kde operuje většina procesorů (kromě Inteláckých žroutů) dokážou jeho práci udělat vzduchové chladiče jako Peerless Assassin, Phantom Spirit nebo AK620 za poloviční cenu.
Jasně, ale problém není v "zastaralosti" D15. Všechny tyhle vyjmenované chladiče mají konstrukci na 95% stejnou, jen prostě Noctua je předražená, což ostatně byla vždycky.
satanicek666 dej pak vědět jak jsi spokojený. Já chci ze Scytche Fuma 2 (budu s ním pak prodávat defakto celé PC) přejít na nástupce D15, která snad už konečně tento rok bude, ale přemýšlel jsem i na stejným vodníkem jako ty, když je teď za dobré peníze. Osobně mám ale strach z vrčení toho čerpadla, že to půjde v noci slyšet.
fmx rider píše: ↑čtv 29. úno 2024, 20:34
satanicek666 dej pak vědět jak jsi spokojený. Já chci ze Scytche Fuma 2 (budu s ním pak prodávat defakto celé PC) přejít na nástupce D15, která snad už konečně tento rok bude, ale přemýšlel jsem i na stejným vodníkem jako ty, když je teď za dobré peníze. Osobně mám ale strach z vrčení toho čerpadla, že to půjde v noci slyšet.
sak toto ze neviem ci kupit toho vodnika ci nee? lebo presne toho cerpadla sa bojim.pri hrani mam sluchadla a aj tak pocujem ten pazvuk z tych a15 fanov trochu.ale to cerpadlu bude hucat aj v idle,neda sa vypnu.ja mam aj taky plan ze kedy pride nova d15 tak s nou aj nove fany.a mali by byt kompatibilne so starou d15.tak mozno len by som vymenil fany na starej d15 za nove mna len tie fany kus seru.ze ich pocujem na 650rpm.ale ta cena arctiku je paradna a verim ze ked pride do alzy tak bude za cca 150e
Já teda u LF II pumpu neslyším, tam zlobil akorát debilní vrm fan, který po nějaké době začal dělat pazvuky, tak jsem ho odpojil. LF III ho má větší a vypadá že by mohl vydržet déle. Zatím mám krabici na stole, ale ještě jsem nezkoušel, python to určitě stihne dřív
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Zatím jsem to jen nasadil. Regulace VRM fanu je divná. Ukazuje nulu, ale stejně se točí - avšak pomalu a neslyšně, neřeším. Pumpa jde krásně od nějaký 30% což je 1800RPM je jen lehce slyšet když má člověk uši u toho no a FANy jsou FANy, tam není co řešit. Já tam mám stejně hozený NF-A12x25PWM.
Nicméně montáž je za mě o něco horší, je potřeba docela tlak na to aby se chytly ty 2 šrouby co drží to AIO, nakonec jsem to udělal tak, že jsem povolil 4 šrouby co drží ty plechy, chytl AIO a pak je dotáhl.
Contact frame (kterej je příkladně udělaný a festovní) na 1700 v balení včetně šroubováčku. Jinak klasika Arctic, za ty prachy není za mě co řešit.
Výkon je očekávaný, ještě ladím UV pak uvidíme, ale nečekám zásadní rozdíl proti ALF II. Prostě povedená evoluce a obstojná náhrada.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...