Thernal Grizzly Kryosheet
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Thernal Grizzly Kryosheet
Aha, to mi vysvětli prosím. Jsem totiž strašně hloupej. Jakej je rozdíl mezi TIM a pastou?
- Chafer99
- Začátečník
-
U CPU se většinou mění TIM, pokud mají pod IHS pastu, v případě použití pájky to obvykle není nutné.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Špatná volba slov...
Mělo tam být, páč je tam pasta ne CLU/CLP - neboli tekutý kov.
Mělo tam být, páč je tam pasta ne CLU/CLP - neboli tekutý kov.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
TIM = thermal interface material - tedy i ta pasta. Spletl jsem se.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- Chafer99
- Začátečník
-
JJ, pochopil jsem jak si to myslel, jen jsem to chtěl upřesnit pro ostatní.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Aspoň někdo.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co někdo. Ta pasta pod ihs není žádný shit, prostě jen působením tepla hlavně při OC "degraduje", resp pomalu vyteče, obzvlášť po OC nebo s horším chlazením, a vytvoří se bublinky. Je to pasta a ne lepidlo... Jasně to jde vidět po delidu, že na spodní straně (při standardním vmountu desky) je pasty více, protože gravitace. Proto se i jen přepastováním (a nemyslím tekutý kov) sníží teploty. Ale to takový "profesionál" určitě dávno ví.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kolik si těch delidů udělal? Časem je tvrdá jak šutr, nikam neteče! To co je bokem, je bokem už od začátku (ze pár desítek delidů jsem udělal, nikde pasta netekla, nebo nebyla v takovém stavu) - je to způsobeno množstvím a to tím, že tam toho prostě pro jistotu dávají víc.
Začni používat kvalitní pasty. Když budeš používat levné krámy, tak se s tímhle budeš setkávat...
PC které jsem stavěl a servisoval (X let poté), měli správné množství pasty a to buď MX-4 a nebo NH-T1 nemají nikde nic vyteklé. Ty "odborníku"...
Pokud tam pasty bude moc, tak je celkem logické, že něco vyteče a překvapivě to vyteče dolů, tomu se říká to, no, gravitace.
Začni používat kvalitní pasty. Když budeš používat levné krámy, tak se s tímhle budeš setkávat...
PC které jsem stavěl a servisoval (X let poté), měli správné množství pasty a to buď MX-4 a nebo NH-T1 nemají nikde nic vyteklé. Ty "odborníku"...
Pokud tam pasty bude moc, tak je celkem logické, že něco vyteče a překvapivě to vyteče dolů, tomu se říká to, no, gravitace.
- Mafian277198
- Začátečník
Ale oni maj pravdu ohledně GPU, tedy čipu, jeden z radeonů (já sem narazil i na RTX 4080 od aušusu) je tím proslulej (asi RX7900 a deriváty), že se u spousta kusů (možná víc, než je známo, páč když vystřelí hotspot na 110°C, tak to trotluje, většinou to poznaj podle větráků, že se točí na max, když obvykle nemonitorujou teploty, jinak o tom ani neví, že jim vytekla pasta) jakákoliv pasta po pár dnech/tejdnu trochu vyteče a hotspot letí nahoru, to ten „uhlíkovitej hadřík“ nebo PTM vyřeší.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ne. Ne. A ne. Kvalitní pasta nemá kam a jak vytéct a zvýšit teplotu. Ve svém PC mám od uvedení 12900K a teploty jsou furt stejný. Dobré možná 2 až 3 vyšší protože jsem radiátor jen sem tam profouknu.
Pokud je karta vadná - blbě udělaná tak bohužel. Je prostě vadná.
Opakuji, a hotspotem měl problém už Vega64 a ano, dali se to řešit. Ano, opravil jsem jich několik kusů, které pak trpěli miningem a neumřela ani jedna - teda co vím. Kdyby umřeli, tak bych měl máslo na hlavě.
Ale pokud chcete řešit za výrobce jeho průsery, tak prosím...
Pokud je karta vadná - blbě udělaná tak bohužel. Je prostě vadná.
Opakuji, a hotspotem měl problém už Vega64 a ano, dali se to řešit. Ano, opravil jsem jich několik kusů, které pak trpěli miningem a neumřela ani jedna - teda co vím. Kdyby umřeli, tak bych měl máslo na hlavě.
Ale pokud chcete řešit za výrobce jeho průsery, tak prosím...