PC zamrzá nebo se restaruje
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- horrys16
- Začátečník

-
Re: PC zamrzá nebo se restaruje
Mě to taky přijde divný. Ale teď jsem skoro hodinu hrál a pracoval a zatím to drží. Našel jsem nějaký stížnosti na ovladače od spousty lidí, že jim PC zamrzá a restartuje se. Ale pořád to běží.
- Jey
- Středně pokročilý

Jestli se ti to seká v biosu, jak si tady asi psal (a někdo na to odkazoval), pak se jedná o hw problém. (nebo jeho konfigurace v biosu)
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- horrys16
- Začátečník

-
Tak to opravdu bylo ovladačema grafické karty. Mají v tom pěkný bordel. S nejnovější aktualizací už je u mě vše v pořádku.
- LukášST
- Začátečník

-
Me spis zajima co jsi udelal/zmenil aby Ti pocitac najel abys preinstaloval ovladace, kdyz se nechtel dostat ani pres bios….?
- Epidot
- Středně pokročilý

Tak tak. Do BIOSu najdeš i bez nainstalovaného grafického ovladače. Pokud to mrzne i tam, nebude to ovladačem grafiky. Tudíž se změnilo něco jiného.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
- Jey
- Středně pokročilý

Mrznutí v BIOSu (víc vzorků): několikrát byly špatně nastavené paměti, časování, a několikrát špatně nasazený chladič, nebo nejel větráček chladiče procesoru. (tyhle dvě komponenty)
Grafický ovladač má nulový vliv na mrznutí v BIOSu. Jedině snad že by byla ko grafická karta. Paměti (způsobují obrazové artefakty), nebo jádro GK (zamrznutí celého obrazu).
Grafický ovladač má nulový vliv na mrznutí v BIOSu. Jedině snad že by byla ko grafická karta. Paměti (způsobují obrazové artefakty), nebo jádro GK (zamrznutí celého obrazu).
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- LukášST
- Začátečník

-
To popisujes nam co mohlo byt blbe nebo mluvis za horryse? 
- Jey
- Středně pokročilý

To druhe asi sotva.. ; ne, delal jsem ted testovani nejakych starsich sestav na benchtable stole.. a tohle byly nejcastejsi priciny, pokud byl zasek v biosu. vic zakladnich desek, vic procesoru, nejake ruzne kvalitni chladice - montaz, kvalita upevneni, moznost se "nesplest", velmi mnoho pametovych modulu, nejake ruzne gk.
- horrys16
- Začátečník

-
Tak já už nevím. Od posledního mého příspěvku to běželo naprosto plynule(cca 3 měsíce) Ovladače jsem nepřeinstalovával radši a všechno v pohodě, žádný zamrznutí. Až včera a už se to zase veze. Nebo jestli proběhla nějaká aktualizace u Windows a mlátí se to zase mezi sebou...zoufalost.
- Jey
- Středně pokročilý

Poslední ovladače gpu měly mouchy. Nvidia? Ale nechce se mi věřit, že dostaly WHQL a jsou i v aktualizačním kanálu.
- horrys16
- Začátečník

-
Jojo...nvidia 
- Jey
- Středně pokročilý

Těžko říct (nějaké stížnosti byly), tak vyzkoušej návrat k poslední funkční verzi. Taky používám jen certifikované whql. Buď je to problém (u mně se nic neděje), nebo (whql) řešení.
Každopádně není rozumné upgradovat ihned na nejnovější verzi, protože je lepší nechat ostatní, dělat jim (beta)testera. A používat osvědčenou, ověřenou verzi.
Každopádně není rozumné upgradovat ihned na nejnovější verzi, protože je lepší nechat ostatní, dělat jim (beta)testera. A používat osvědčenou, ověřenou verzi.
- horrys16
- Začátečník

-
Přes DDU jsem smazal všechny ovladače. I k integrované AMD grafice. GK jsem vyndal z PC. Systém normálně naběhl, zkusil jsem occt test CPU a zamrzlo to po minutě a půl.
A teda napájení CPU mám jeden osmipin. Vedle je ještě čtyřpin volný. Tak není osmipin málo na tohle CPU?
Ale zase nechápu proč mi to tři měsíce běželo v pohodě...
A teda napájení CPU mám jeden osmipin. Vedle je ještě čtyřpin volný. Tak není osmipin málo na tohle CPU?
Ale zase nechápu proč mi to tři měsíce běželo v pohodě...
- horrys16
- Začátečník

-
Když dám ramku do slotu úplně vlevo k větráku CPU tak systém vůbec nenaběhne. Vyzkoušel jsem obě a nic. V druhém slotu od větráku naběhne.
- horrys16
- Začátečník

-
Deaktivoval jsem AMD iGPU v BIOSu a odinstaloval jsem všechny její ovladače, zakázal jsem aktualizace Windows protože je při startu pc stáhli znovu. OCCT jelo 45 min. bez záseku a zamrznutí (dříve to po třech minutách zamrzlo)...bez chyb. Otestuju ještě víc odpoledne.
- horrys16
- Začátečník

-
Tak nic... opět zamrzlo
- horrys16
- Začátečník

-
Tak PC už je čtrnáct dní v servisu a nevědí co s tím je...
- Jey
- Středně pokročilý

Tak to by měli vědět, když jsou servis.
Zdroj => deska.
Když to padá bez zátěže
Zdroj => deska.
Když to padá bez zátěže
- coyd
- Začátečník

Asi dobrej servis, to jako nemaj komponenty na vymenu ?
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
zase samej chytrak...
nevedi co s tim -> nepodaarilo se jim chovani nasimulovat, nebo nevi, co ho zpusobuje...?
nevedi co s tim -> nepodaarilo se jim chovani nasimulovat, nebo nevi, co ho zpusobuje...?
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A