je docela napováženou, když máš za to, že teplota procesoru dosáhla 75 stupňů. Videl bych dvě příčiny:
1. prach - jak dlouho máš ten noťas, v jakém prostředí ho používáš nebo taky typ brašny, nepadá z ní něco, nepoužíváš ji k něčemu jinému atd.
2. nedostatečný kontakt chladiče (pasivního) s jádrem procesoru, nedostatečné množství teplovodivé pasty, atd. - tohle je důvod k reklamaci, minimálně k zásahu odborného servismana.
jak se znám, určitě jsem něco přehlédl, ale tohle je moje řešení.
PROBLEM S CHLAZENIM...
Moderátor: Don
- Intelman
- Začátečník
Možná si že si neviděl chladič na 486ku, dělaly se i 5 mm vysoký a divil bych se, kdyby nějakej výrobce dal něco hned nad GPU.atrsakr píše:Mě připadne, že jsi nikdy neviděl notebook. Víš je to malé, všechno ... teda aspoň u Aceru ... promyšlené a akorát. Nic víc tam nedáš a jestli, tak o servisu si potom můžeš nechat jenom zdát.Intelman píše: Ten co se dával na 486ky by se možná mohl vejít.
- hook
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak je to tim, ze na koleji je teplota 32stupnu.....proto se to lagovalo, i kdyz byl vetrak spusten, doma se to neseka......diky vsem za rady a pripominky
MB: Asus P5WD2 CPU: Intel Pentium D 920 2.8GHz@3976MHz RAM: Corsair DDR II 667@757MHz 2048MB VGA: Leadtek 7900GT HDD: WD2500KS 250 GB, 16 MB Mon.:Samsung SyncMaster 19´ DVD: LG GSA-5160D Myš: Logitech MX510 Keyboard: Chicony šmejd Repro: Genius HT 5.1 Gamepad: Genius MaxFire G08
- atrsakr
- Nováček
to: intelman
takže podle tve logiky je lepší vyměnit standardně výrobcem navržený chladič nějakým nesmyslem zdob, kdy tepelný výkon procesoru byl téměř zanedbatelný? Nenech se vysmát.
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...