Intel D865PERL /PERLX /PERLL /PERLK (775, i865PE + ICH5)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Hyems
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hyems »

Wiruz píše:he, chce taktovat a koupi intelackou desku, no tak to je pome, jako by tu toho nebylo plno, jinak super mb ASUS P4P800/ Abit IS7 a jim podobne derivaty, kazdopadne but ASUS nebo ABIT s i865PE (i875P)
Jenom sem se ptal, az se zeptam, jestli tady nekdo nechce nakopat do prdele, tak uz tak svinsky chytrej nebudes,co???
Kazdopadne tu desku sem kupoval dva roky zpet, v ty dobe sem s tim jeste nepocital, chtel sem stabilitu. Tak sem se rozhod pro Intel, pred Asusem, staci ??? WIRUZI....
Stejne sem to uz vykoumal.....
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Hyems píše:Jenom sem se ptal, az se zeptam, jestli tady nekdo nechce nakopat do prdele, tak uz tak svinsky chytrej nebudes,co???
Přibrzdi. Ať už tě Wiruzovo výrok jakkoliv nakrknul, takhle se tu veřejně vyjadřovat nebudeš. Pokud mu chceš něco říct, použij SZ.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jojo, staci, trochu jsem se nechal unest, ikdyz nevim proc by nemel bejt asus nestabilni (kdyz dela intelu desky), ale to je fuk, intel desky do kanclu / serveru kde clovek chce jenom stabilitu, kazdopadne az se budes ptat na to nakopani, tak se klidne taky ozvu :D 8-)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16G @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

Wiruz píše:jojo, staci, trochu jsem se nechal unest, ikdyz nevim proc by nemel bejt asus nestabilni (kdyz dela intelu desky), ale to je fuk, intel desky do kanclu / serveru kde clovek chce jenom stabilitu, kazdopadne az se budes ptat na to nakopani, tak se klidne taky ozvu :D 8-)
radsi mu zkus poradit necim jinym nez nesmyslnejma OT
STR8
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s i865

Příspěvek od STR8 »

Hyems píše:Mam P4 2.6GHz (Nrothwood) nepretaktovanej a mam ho pichnutej do desky od Intelu, presneji D865PERL cipset i865P/PE. No a muj problem spociva v tom, ze ja nemuzu vubec zvysovat takty FSB, v BIOSu nic nemam, muzu akorat menit casovani pameti a to mi je tedka celkem jedno. Tak sem si stahnul ClockGen vsichni ho chvalili, byla tady snad nekdy recenze, na domovskym webu sem se UJISTLI, ze to ta moje deska podporuje i chipset mam spravnej a stejne mi ti hodilo error s chipsetem. FSB procesoru by nemelo bejt zamceny, jenom samozrejme nasobic. Takze uz vazne nevim co s tim :(( zkousel sem kde co, update BIOSu nic, ClockGen nic......
POtreboval bych tedy s tim poradit, jak ten procak muzu vytaktit??? Diky
To sem nepsal ja :D?? Jsi prvni clovek u ktereho vidim ze ma presne tu samou zakladku a Procak ale me to myslim vytaktit jde v pohode to hodim na GHz a diky FREEZRA 4 ani nepoznas rozdil v teplote
Intel Pentium 4 2,60 GHz/Canyon 4x256 PC3200 400Mhz/WD1200JB 120GB(proste hluk jak kdyz startuje letadlo)/Nvidia FX5200 64bit 128MB/Fortron 350W/a hafo Arctic cooling veci v Pcku :DD
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

Intel D865PERL ti dovoli zvysit frekvenciu zbernice "az" o 4% v biose to mas polozku burn-in tam kde mas casovania pameti mas jedno ci pouzijes IDCC alebo bios >> IDCC sa oplati, ked si chces zmenit teploty pri ktorych sa zacnu zvysovat otacky ventilatorov, ale aj to je dost obmedzene
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Memfis
Nováček
Nováček

Problem s i865PERL a dual pameti

Příspěvek od Memfis »

Nedavno sem dokoupil ke svy 512 MB DRR 400 CL 3 Kingmax dalsi pamet o stejnych parametrech jako ta prvni pouze je tam CL 2.5. Protoze sem CL 3 nedokazal poradne sehnat od Kingmaxu.....
Jednoduse se mi nechtej prepnout do dual rezimu, rucne sem nastavil casovani te rychlejsi pameti na tu pomalejsi. Sem si jisty, ze je mam ve spravnych slotech. Co sem procital fora a ptal se par znamejch co se v tomhle pohybuji, tak mi rekli, ze by to nemelo vadit, ikdyz vzdycky je tam sance, ze poradne nepojedou i kity, ale mate nekdo nejaky tip co mam udelat, abych to konecne rozjel???Nemuzu nejak oblbnout desku, aby si myslela, ze ty pameti sou identicky??? P4 2.8GHz FSB 800MHz i865PERL
Diky moc Memfis
Bubak_xs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubak_xs »

Desku neoblbnes. Je to bohuzel tak, ze pokud nemas identicke pameti - uplne identicke - vcetne latenci, hustoty idelane pameti z jedne stejne serie) tak ti v duach channelu nenabehnou. Intel ma seznam testovanych pameti . PCU a dalsi veci na to nemaji vliv.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

I prd. Mělo by to chodit normálně. Desce je v podstatě jedno, jaký maj paměti časování, nebo takty, hlavní je, aby jely obě (všechny) na stejném taktu a aby to zvládaly bez chyb. Pokud se ty dvě nebudou spolu snášet, tak to bude chybovat, ale do duálu by se hned po startu nahodit měly (pokud jsou ve správných slotech). Použití identických pamětí je samozřejmě ideální, ale může to jet i tak. V bráchovo PC je 1x 512 MB DDR 400 nějakej Apacer + 2x 256 MB DDR 400 Samsung a taky to chodí v duálu (pravda, ne na plných 200 MHz, ale jen na 195 :))... MCH je nForce 2 Ultra 400 rev. C1. První kanál je ta 512ka, druhý kanál je 2x256. A Intelí MCH mají nejlepší řadič paměti, co jsem zatím viděl, takže ty jsou ještě tolerantnější...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? presne... i865PE zozerie snad hocico co sa podoba na RAM
ale nic ma nenapada preco by nemali ist,,,si si isty ze nejdu v duale? :)
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Bubak_xs píše:Je to bohuzel tak, ze pokud nemas identicke pameti - uplne identicke - vcetne latenci, hustoty idelane pameti z jedne stejne serie)
To je hlupost... :roll: v duale mam vyskusane aj uplne rozdielne pamate....., najdolezitejsie je aby pamate boli rovnako osadene ( tj. pocet cipov bol rovnaky ) ....
Skus sem hodit vysledky pamatovych testov...., pripadne skus pamate prehodit do inich slotov....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

pani D865PERL od intelu je najfajnovejsia doska co poznam ked sa jedna o ramky :) mal som ramky, ktore chodili vsade, len v nej nie....
PQI, pmi, A-DATA ... vsetky robili problemy (vysoky podiel nestabilnych strojov)

over si ci mas tie ramky v spravnych slotoch (pripadne napis, kde su)

skus posledny bios a prejdi si, ci ho mas dobre nastaveny (skus manualne nastavit casovanie ramiek....)

a ak ani to nepomoze, odporucam ti zbavit sa tych ramiek, co mas a kupit kingstony... u tych si proste pri pripadnom upgrade objednas konkretny model a este sa mi nestalo, ze by to neslo
Memfis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Memfis »

EGRES píše:pani D865PERL od intelu je najfajnovejsia doska co poznam ked sa jedna o ramky :) mal som ramky, ktore chodili vsade, len v nej nie....
PQI, pmi, A-DATA ... vsetky robili problemy (vysoky podiel nestabilnych strojov)

over si ci mas tie ramky v spravnych slotoch (pripadne napis, kde su)

skus posledny bios a prejdi si, ci ho mas dobre nastaveny (skus manualne nastavit casovanie ramiek....)

a ak ani to nepomoze, odporucam ti zbavit sa tych ramiek, co mas a kupit kingstony... u tych si proste pri pripadnom upgrade objednas konkretny model a este sa mi nestalo, ze by to neslo
No ramky mam v 1. a 3. slotu, takze podle manualu jedny v channel A DIMM 0 a druhou channel B DIMM 0. Takle sem se dival do manualu a maj bejt takle zapojeny, aby jeli v dualu. Casovani sem manualne nastavoval, na pomalejsi kartu CL 3, ale stejne to nejde. Nejaky dalsi rady? Diky moc
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Nějak jsem nevyčetl, co se ti s tím děje ? Když zapneš PC, hlásí pouze jednu 512MB paměť ? Zkus tu druhou každopádně šoupnout do 2. slotu hned za první (single channel) a uvidíš, jestli vůbec jede. I s tím novým BIOSem bych to zkusil
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Hyems
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hyems »

JanHavlicek píše:Nějak jsem nevyčetl, co se ti s tím děje ? Když zapneš PC, hlásí pouze jednu 512MB paměť ? Zkus tu druhou každopádně šoupnout do 2. slotu hned za první (single channel) a uvidíš, jestli vůbec jede. I s tím novým BIOSem bych to zkusil
Ne kdyz tam hodim druhou pamet, tak se mi to hodi, do takovyho vyctu co mam za HW a nakonci, mi napise, ze aby se to mohlo prepnout do dualu, musim mit identicky ramky a dat je do psravnejch slotu.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

A zkoušels třeba ještě ty paměti prohodit popř. je dát do 2. a 4. slotu ? Co ten nejnovější BIOS ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

pokial to mas ako si pisal, tak uz jedine sa zbavit jednej z nich (pripadne oboch) a zohnat si sruhu do paru :)

aj tak pre tu dosku odporucam kingston
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

INTEL D865 PERLX

Příspěvek od Thomas2425 »

Zdravím,
vlastním desku INTEL D865PERLX P4/i865PE/800/A8/SATA/ZK/LAN ATXbulkRockLake
Jakoby tato deska neexistovala. U intelu je pouze PERL. Ta nemá pouze síťovku. Chtěl jsem si apgrejdnout Bios, a mám strach, že by se mohlo něco podělat. Jakej Bios teda mám ztáhnout? Na PERL??? Pojede mě síťovka? Pojede to vůbec??? :-o předem děkuji.
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Thomas2425 »

Nikdo nic neví? Můžete mě teda alespoň poradit třeba jiný forum kde bych se mohl poptat???
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BIOS

Příspěvek od liquidfunk »

Myslím, že můžes s klidným svědomím použít BIOS s verze PERL
ftp://download.intel.com/design/motherb ... 1-0089.pdf
PDF změn v jednotlivých BIOSech.
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“