Po šesti stech hodinách ve FH5 vím, že šestka se mi bude líbit
První dojmy parádní. Výchozí preset Extreme šlape parádně i bez FG a DLSS. Nyní testuji různé režimy dlss/dlaa atd... Nutno dodat, že engine jede na první dobrou out of the box. Bugy a pády nikde, je to odladěné pěkně.
Radost jak pětiletej kluk na vánoce
PS: s vydáním tohoto dílu lze čekat příliv turistů ze světa do JP, páč takováto reklama zanechá stopu
Vypadá to pěkně, ale 120€ za Premium verzi je trochu přeháňka, to se mi dávat nechce
Zvlášť když podle recenzí nepořešili žádnej z neduhů posledních dílů jako dementní AI, nulovej progres, mrtvý města apod.
Přes den bys Tokiem neprojel ve stylu FH5 z tohoto pohledu to musí být mrtvé město. Už tak mi ty silnice přijdou nějak menší. A provoz až moc na závod.
Ono je na tom dost znát, že je forza horizon zaměřená na rychlejší jízdu a hlavně závody a ne pomalé projížďky (kochání ve stylu doktora z Vesničko má středisková), protože tak beztak strávíte minimum času. Na pomalou jízdu proto město působí prázdně, ale jakmile se rozjedete se silnějším autem, tak je těch pár aut tak akorát, aby se ještě dalo kličkovat a nenarážet každých pár vteřin. V závodech město oproti dřívějšku už mrtvě nepůsobí, je je diváků celkem dost za zábranami, na tribunách, jsou i na lávkách, balkonech atd. Oproti FH4 je to ohromný posun, tam těch lidí bylo i v závodě minimum (pro porovnání jsem to schválně zkusil). Já bych třeba ocenil živější město (i vesnice), aby lidi chodili i po chodnících apod., jedině vyřešit aby nemuseli být za tvrdými zábranami. Třeba aby se zprůhlednili při najetí do blízkosti (mám dojem, že jsem to kdysi v nějaké hře viděl). A taky by to chtělo mnohem větší variabilitu animací, protože při zastavení před nádražím v Tokyu a Edinburgh mi to přišlo až podezřele moc podobné.
Venkov je fakt paráda, hlavně ta vertikalita mapy je vážně skvělá. Vegetace hustá, mnohem více různých detailů. Oproti tomu 4 i 5 byly úplné placky. Možná jen škoda, že když je minimálně od čtyřky nastavená dlouhodobá hratelnost na roky dopředu, tak že si tvůrci neschovávají nějaké uzamčené extreme nastavení s více detaily na později a hry stahují optimalizací i na vyložené plečky.
Zkouším různá nastavení kvality a tak nějak, za mě osobně, se mi líp jezdí bez RT. Jen preset extreme. V noci je to takové, jak to říct, klidnější jízda. Nic proti RT, na kochání dobrý, ale tak nějak mi to přetěžuje mozek
Ono je to hodne narocne.Pada mi to mistama k 60fps i s DLSS performance s extreme+RT preset.Takze ted zkousim tohle https://www.youtube.com/watch?v=Ixiey4F61N4
Jen mam RT GI na high pac medium silene maze a vypada to hnusne.
1440p Extreme RT, gen 2x, dlss quality, karta jede na 150W což je paráda. Na léto super
165 Sync, na něm to sedí pořád. I tak to asi nechám bez RT. Při závodu AB test malý.
Zkousel to nekdo na linuxu?Kazdych par vterin se mi hra uplne zpomali a je to tak porad dokola.Absolutne nehratelny.Se stejnou sestavou to pod win10 beha uplne krasne a bez problemu.