Blue screen of dead ???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od roller-man »

A jak že dlouho má běžet ten prime??? Já ho pustil včera večer a nechávám ho pořád běžet už 17 hodin a pořád nic?
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

tak pokud ti bezel 17H tak je to se stabilitou OK :)
zkus to jeste projet mem testem stahnes hio zde na pc tuningu
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

jo myslim ze prehrivanim to taky nebude... kdyz vydrzel bezet 17H :oops:
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
lagvand
Nováček
Nováček

Příspěvek od lagvand »

Ja to typuju na zdroj nebo špatný ovladač (třeba zvukovky). Když testuješ pomocí Prime95 nebo Memtest tak má VGA minimální odběr ze zdroje. Zkus třeba 3DMark.
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Já ten test nechal běžet už 40 hodin, takže už ho můžu vypnout a pustit ten 3d mark neb memtest? Ale mam pocit, že sem ten memtest zkoušel a von mi nechodil. Zpustilo se dosový okno a to byl konec.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od Stoobi »

roller-man píše:Já ten test nechal běžet už 40 hodin, takže už ho můžu vypnout a pustit ten 3d mark neb memtest? Ale mam pocit, že sem ten memtest zkoušel a von mi nechodil. Zpustilo se dosový okno a to byl konec.
už to vypni...metest se musí spouštět s dikety, pokud vím..

A zkus schválně 3Dmark...uvidíme, co to udělá... :wink:
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

No tim pádem si musim sehnat novou disketovku, protože mě to píše vložte disketu do mechaniky. Prostě mi to nečte diskety. To je blbý...
Ten 3d mark mi asi otec nedovolý stáhnout protože to má 285MB a von mi pořád řiká že máme určenej limit za stahování a pokud ho překročim tak se ten net stáhne na polovičku až do dalšího měsíce. Internet mam 1,0Mb/s tak nevim co je na tom pravdy.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak s 512 bys to taky zvládnul do dalšího měsíce ne? Co máme říkat mi obyčejní lídé, co jedou na rádoby 128, která jede průměrně 40 :)

Stáhni to, máš to za chvilku...nebo nemáš ho na nějakým CD s herního časopisu, nebo tak něco?
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

to asi ne. Já se ho teda zeptám. A kdyštak si ho stáhnu. Nevíš náhodou kolik může bejt ta hranice za to stahování?
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

jee to ztahni!! nebo si to zkus pujcit od nejakyho kamose... jestli mas ale 1Mb/s :-D to je parada ne?
puc si nekde tu disketovku a projet to mem testem... memtest muzes jeste rozjet treba z flash disku nebo z cd... jsou spešl verze..
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

popisuji doslova modrou smrt

Ta verze z toho flashdisku mi nešla stáhnout. Ale to je jedno. Předem se omlouvám za pravopis, ale opisuju to z papíru a po sobě to jde těžko přečíst. :)

Teď vám napíšu doslova co mi píše ta modrá smrt:

Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen,aby nedošlo k poškození počítače.
driver_irql_not_less_or_equal
Pokud je to poprvé, co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač. Pokud se obrazovka objeví znovu pokračujte těmito kroky.
Ujištěte se že nový hardware a software jsou správně nainstalovány.
Pokud se jedná o novou instalaci, obraťte se na dodavatele hardwaru nebo softwaru vyžádejte si případné aktualizace systému windows.
Pokud potíže přetrvávají, vypněte nebo odeberte instalovaný hardware nebo software. Zakažte možnosti paměti systému bios, například ukládáním do mezipaměti nebo stínového zařízení.
Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součásti použít nouzový režim, restartujte počítač,po stisknutí klávesy f8 vyberte položku nouzový režim.

Technické informace:

***stop: 0x000000d1, (f9689236,0x00000002,0x00000000,0xf989236)

*** cmuda.sys - adress f9689236 base at f962a000, datestamp 3dc24536
cmuda.sys - adress f9689236 base at f962a000, datestamp 3dc24536

Zahájení výpisu fyzické paměti RAM
Výpis fyzické paměti dokončen.
Požádejte o pomoc správce systému nebo skupinu technické podpory.
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

tak tohle docela znam.. delalo mi to driv, zkousel jsme vschno mozny...castecne jsme to vyresil tak ze jems podtaktil Cpu (mel jsme ho takly)...pak uz mi to delal obcas kdyz jsem mel spusteny hafo aplikaci v win a jesto k tomu MOJI TV KARTU V POPISE! Hlavni chyba byla v me GK asus FX 5700Le nyni uz ji nemam nechce se mi to predelavat :) .. mel jsme spatny ovladace proste si nejak nerozumeli OSx TVkartaxGK byli to nejaky Forceware...stahl jsme o neco starsi a v klidu... slysel jsem ale ze tohle muze delat i vadna GK
doporucoval bych kompletni reinstall OS, stahnout si jiny ovladace. a pripadne tvoji GK zkusit v jinym PC. pro jistotu bych rozjel jeste ten memtest... stabilita asi oukej kdyz ti to jelo 17H V tomhle tom pripade musis zkouset a zkouset...
jen takovej dotazecek mas na tu sestavu jeste zaruku???
rikal si ze je kupovan v obchode zaruka tedy min 2roky
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? alebo skus vybrat vsetky osttane srandy a karty, nechaj len RAM a CPU a VGA, pripadne skus inu VGA
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Takže mam vytáhnout Grafickou kartu a zkoušet.. Co kdybych si stáhnul aktualizaci windows? pomohlo by to??
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? mozno, vravel som vytiahni vsetky ostatne karty co mas v pci, mozno to nejake blbne s IRQ
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Ale když vytáhnu všechny karty, zvukovku, grafickou atd. Tak mi nepude spustit žádná hra. Ne?

Záruku mam ale jak už jsem říkal strhnul jsem už pečeť takže z toho nebude asi nic.
lagvand
Nováček
Nováček

Příspěvek od lagvand »

Napiš jakou máš konfiguraci.
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

OK TAK TO JO S TOU ZARUKOU TO NEPUJDE...
kdyz myslel t vytahas ostatni karty tak tim myslel treba sitovku nebo druhej disk, mechaniku apod...bouzel myslim ze to ale nepomuze.. zkus jiny drivery.. u vseho. taky urcite zkus pprojet ten memtest..
a tu grafiku zkus v jinym pc.
co je to za GK?
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Mam nvidia gforce mx440-8x. Já ten memtest zejtra zkusim a řeknu vám jak to dopadne.
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Ještě jsem vám zapomněl říct, že když hraju hru jako half life2 tak se mi při vypnutí téhle hry počítač restartuje. Ale když hraju hru jako Stronghlod Crusared nebo Half life - Counter strike 1.6 Tak to můžu hrát dlouho a nic se potom nestane. Doufám že to trochu pomůže při řešení problému.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“