No myslim, ze nejde jen o desku.
Trio v tomto pripade tvori Motherboard+CPU+RAM
Mnohem vetsi stesti musis mit na procesor (na kus). S udivenim vsak pozoruji, ze Celerony D jdou vsechny bez prolemu pretocit na 3.6Ghz a pritom to jeste v pohode uchladi box chladic (nemam vlastni zkusenost, vsechno je precteno a probadano). Impossible, lec je to tak
Palec123 píše:No myslim, ze nejde jen o desku.
Mnohem vetsi stesti musis mit na procesor (na kus). S udivenim vsak pozoruji, ze Celerony D jdou vsechny bez prolemu pretocit na 3.6Ghz a pritom to jeste v pohode uchladi box chladic (nemam vlastni zkusenost, vsechno je precteno a probadano). Impossible, lec je to tak
spíš jen na duo motherboard+cpu, hlavně na CPU, protože ne každý kousek vzládne tak vysové FSB.
O paměti ani tak nejde, protože přes 300MHz FSB už asi softva pojedeš synchro.
Palec123 píše:No myslim, ze nejde jen o desku.
spíš jen na duo motherboard+cpu, hlavně na CPU, protože ne každý kousek vzládne tak vysové FSB.
O paměti ani tak nejde, protože přes 300MHz FSB už asi softva pojedeš synchro.
Nevim ale spíš bych neřekl,že jde o FSB,ale o frekvenci jádra!!O paměti už vubec nejde,pac když si dneska koupíš Vitesty 600 mhz nebo 566 mhz tak ti vetsinou daji tech 680 mhz ....(teda me aspon se to povedlo a to jsem mel doma 3 páry a všechny daly tuhle frekvenci)...Jinak záleží asi nejvíc na desce,protože malo která deska dá vic jak 300 FSB na Primestable.Navíc jak se pohybuješ víc jak 2700 mhz tak vetsinou je nestabilni jádro
Highlander píše:
Nevim ale spíš bych neřekl,že jde o FSB,ale o frekvenci jádra!!O paměti už vubec nejde,pac když si dneska koupíš Vitesty 600 mhz nebo 566 mhz tak ti vetsinou daji tech 680 mhz ....(teda me aspon se to povedlo a to jsem mel doma 3 páry a všechny daly tuhle frekvenci)...Jinak záleží asi nejvíc na desce,protože malo která deska dá vic jak 300 FSB na Primestable.Navíc jak se pohybuješ víc jak 2700 mhz tak vetsinou je nestabilni jádro
ale ne každý kousek ustojí FSB např. 350MHz ! Myslím, že i 350x5 nedá každý kousek.
ano jde i o desku, např. moje bývalá MSI K8N Neo2 už 300MHz FSB nezvládla.
Highlander píše:
ale ne každý kousek ustojí FSB např. 350MHz ! Myslím, že i 350x5 nedá každý kousek.
ano jde i o desku, např. moje bývalá MSI K8N Neo2 už 300MHz FSB nezvládla.
jj přesně tak MSI težko dají 300 FSB! ale třeba DFI NF4 ultra-D....nebo jaky to je oznaceni tak ta me dala v pohode 345 FSB....bohužel dál jsem to nezkoušel,pac jsem ješte neměl kompletniho vodníka,ale tak za dva dny to zkusim ješte dál přetočit:-))
jinak tedka me přišli nejaky nový pameti....myslim Corsair na 550 mhz,tak zkusim jestli nebudou lepsi než ty Vitesty....zkusim a uvidim na kolik to dam:-))...dám vedet:-)
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
tak ted jedu 300*8 s box chladicem !! teplota v klidu 40°C !? rvu tam jen 1.48 V. lol....nezda se vam ta teplota nejaka divna ???
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
tak to je pak v poho...pasiv je studenej takze snad OK. jeste pustim prime a uvidim