MSI KT4 Ultra (VIA KT400 + VT8235)

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Parkmanek »

ok děkuji v biosu jsem si s tím hrál zkušel jsem vypnout fast writes atd ale nic se nezměnilo fakt by mě zajímalo řešení. btw potřeboval bych někde zjistit jak dopodrobna nastavit u kt4-ultra bios abych z toho vymáčkl maximum a jelo to stabilně můžete mi s tímhle nekdo pomoct?
Mam bios version 1.4 ten nejnovejsi
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Marsellus Wallace píše:
Parkmanek píše:Jo zkoušel a bez toho AGP driveru to funguje naprosto korektně, ale stejně by mě zajímalo proč to s tim AGP driverem nefunguje?
ty ovladače stejně nejsou vůbec potřeba, ani ty na ide, ani ty na agp. windows mají svoje v sobě a výkon je stejný. jediné, co z toho balíku je potřeba jsou usb2.0 drivery...

jinak zkoušel sis s tim pohrát v BIOSu ? vypnout fast writes, zkusit třeba jen agp4x apod...
USB 2.0 maj XP SP1 už v sobě, pokud chceš, aby se hlásily VIA USB 2.0 tak je na viaareně via-patch-cca 50kB. Ve 4in1 USB- to snad NE! :evil:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Parkmanek píše:ok děkuji v biosu jsem si s tím hrál zkušel jsem vypnout fast writes atd ale nic se nezměnilo fakt by mě zajímalo řešení. btw potřeboval bych někde zjistit jak dopodrobna nastavit u kt4-ultra bios abych z toho vymáčkl maximum a jelo to stabilně můžete mi s tímhle nekdo pomoct?
Mam bios version 1.4 ten nejnovejsi
Mě tohle dělalo na MSI KT600 "moc vostrý" nastavení desky, taky jsem podezíral AGP sběrnici, ale tam nebyl zakopanej pes. ( U KT600 jsem musel slevit z system performance Turbo na Fast - to je ale KT600) , nastavení u KT4U možná bude částečně podobný.
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Parkmanek »

Deska umí AGP 8x. Graf. karta umí 4x + Fast writes.
Tak jak to teda mám nastavit?
Co je to wait state? a kde to najdu? a jak to mám nastavit?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Začni BIOS DEFAULT, asi znova formát, 4in1 4.51- i když XPSP1 ten chipset znaj, atd. Pokud to bude furt to samý a dělá Ti to i s jinou grafikou, může bejt bord na odchodu, vyzkoušej flashnout BIOS novějším........Víc Ti těžko na dálku poradím.
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Parkmanek »

No Board určitě neni na odchodu nemá nožičky :D a dělalo to samý i s GF4 MX 440 AGP 8x a myslím si že řešíme problém a ne rychlost a sestavu mýho počítače ja vim že to je shit ale prostě musí existovat řešení zatím díky moc instalovat jsem zkoušel Agp driver ze starých via mam za to že 4.35 a dělalo to to samý
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Parkmanek píše:No Board určitě neni na odchodu nemá nožičky :D a dělalo to samý i s GF4 MX 440 AGP 8x a myslím si že řešíme problém a ne rychlost a sestavu mýho počítače ja vim že to je shit ale prostě musí existovat řešení zatím díky moc instalovat jsem zkoušel Agp driver ze starých via mam za to že 4.35 a dělalo to to samý
Jak to můžeš tak 100% tvrdit? Pokud to dělá na víc grafikách, který jsou snad jinak OK?!
test11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od test11 »

Hele, proč se rozčiluješ???? o usb 2 sem nic nepsal a to ostatní si můžeš vyzkoušet, stačí jen odinstalovat Via CPU AGP2./3.0 contr., restart a uvidíš sám...

Rozhodně jestli ti blbne i jiná karta a i agp driver z starších 4in1, tak to čafni a zaběhni na reklamaci(desku)...
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2
Powered By Fortron 350W
punksko
Nováček
Nováček

MSI KT4 (KT400) a problem s nasobicem

Příspěvek od punksko »

poradte mi nejde mi zmenit nasobic vzdy ked ho zmenim tak musim resetovat bios mam athlon 2400
jaab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaab »

mas zamcenej procesor, tj. z 39. tydne 2003 nebo novejsi.
takze jedine zmena multiplikatoru za chodu z windows
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

S MSI KT4, KT3 Ultra2 som mal tento problem aj na odomknutom procesore...... z celeho zoznamu fungovali len 3 nasobice....
Este aj na sucasnej doske ktoru mam v praci ( MSI KT4V ) tento problem pretrvava.... Skusal som ho riesit a marne.... snad niekto iny bol uspesnejsi.......
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Měl sem KT4V a XP1800+ a fungovaly mi všechny násobiče od 5x až po 12,5x :)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Invalid-MSI VIA KT4 ULTRA

Příspěvek od Belgarion »

Zdravim mám MSI Kt4 Ultra a s ní mám takové trápení. Snad mi někdo poradíte. Při zasouvání CD do mechaniky (nebo při instalování hry z vyrtual mechaniky) se mi restartuje počítač. Při restartu dojde k vypnutí HDD a jeho opětnému naskocení! Zajímavé je že k restartu nedochází vzdy. Jen asi na každé5-7 vložení CD do mechaniky! Setkal jste se stím už někdo? V napájesích kablících to není, ale možná že ve zdroji-)

MSI KT4 ULTRA XP1800+, pamět twinmos 400 cl2.5, hercules 9500pro,
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Kolika watovej zdroj tam máš?
Já bych řekl že je to buť slabej zdroj, nebo ta mechanika při zasunování něco zkratuje (má nadměrně velkej odběr) a proto se PC resetuje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Jája píše:Kolika watovej zdroj tam máš?
Já bych řekl že je to buť slabej zdroj, nebo ta mechanika při zasunování něco zkratuje (má nadměrně velkej odběr) a proto se PC resetuje.

Zdroj je 300W! A mechanikou to nejspis nebude, protoze počítač se resetuje i pokud CD strčím do vypalovačky nebo DVD a dokonce se resetuje i pokud cucá z image souboru-tedy z disku. Někdy se před restartem vypíše hláška-tu bych sem dodal v průběhu diskuse protože si ji nepamatuju...
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

Jája píše:Měl sem KT4V a XP1800+ a fungovaly mi všechny násobiče od 5x až po 12,5x :)
mne az po 13x
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

MSI maproblem s hornou sadou nasobicou..... 13+.......
najme dosky KT3 Ultra/2, KT4.... (V, Ultra,...)... SiS 745 Ultra.....
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

random píše:MSI maproblem s hornou sadou nasobicou..... 13+.......
najme dosky KT3 Ultra/2, KT4.... (V, Ultra,...)... SiS 745 Ultra.....
u kt4 je to resitelny jedine dratovanim :)
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

mrkni jestli mas zapnuty DMA prenosy u mechanik a u disku, jestli sou zaply tak je vypni, pokud to bude blbnout i pak vymen RAMky,a uvidis :)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

vogo píše:
Jája píše:Měl sem KT4V a XP1800+ a fungovaly mi všechny násobiče od 5x až po 12,5x :)
mne az po 13x
Jak si tam těch 13x dostal když v biosu je volba 12,5/13? - když ji dám tak jede na 12,5x.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“