Jak zjistím teplotu HDD

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

lMarky píše:já budu mít na HDD WB..

2 krizovka: jo

hlavně nekupujte ty rádoby chladiče na hdd.. to je největší shit a pikačovina..
Nerozumím :( co jsi chtěl říci.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

krizovka píše:
lMarky píše:já budu mít na HDD WB..

2 krizovka: jo

hlavně nekupujte ty rádoby chladiče na hdd.. to je největší shit a pikačovina..
Nerozumím :( co jsi chtěl říci.
že je to dost..
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

DareDevil píše:takže když mám 37° mám si koupit chladič???
je to dost, vždycky je lepší ten disk chladit

krizovka píše:Tak jsem si nainstaloval tu ulitku ActiveSmart a mam tam 53 stupňů.To je asi dost ne??
no tak to je sakra hodně, 53°C?! chudák disk.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Smith píše:
DareDevil píše:takže když mám 37° mám si koupit chladič???
je to dost, vždycky je lepší ten disk chladit

krizovka píše:Tak jsem si nainstaloval tu ulitku ActiveSmart a mam tam 53 stupňů.To je asi dost ne??
no tak to je sakra hodně, 53°C?! chudák disk.
No já jsem si na něj udělal takovej box a ještě jsem ho chtěl odhlučnit tak je okolo guma.To asi není moc dobře co.Tady je foto.
http://www.krizovka.wz.cz/ipage00008.htm
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Disk lze chladit v pohodě buď umístěním za ventilátor, který vhání vzduch do case (nejde všude) nebo existuje spousta řešení chaldičů s větráčky do 5,25 pozic popřípadě chladičů pro mnístění pod disk do 3,5 pozice...

Např.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27653
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27652
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28241

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26045
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26817

Záleží na uspořádání v case a vkusu :wink:
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Pleshoun píše:JEště poznámka...
Pokud máš před disky možnost umístit ventilátor (je to možné většinou ve spodních 3,5 pozicích) udělej to... stačí pomalý tichý velký ventilátor...
Já mám Glacial 950ot/min není slyšet a teplota disků v klidu je kolem 30 stupňů při zátěži max 36 stupňů...
Navíc ti tento ventilátor bude vhánět studený vzduch do case což také není na škodu :wink:
Ty máš 950ot/min neni to nejak malo?
Naposledy upravil(a) DareDevil dne ned 27. bře 2005, 01:44, celkem upraveno 2 x.
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

A o kolik stupňů tak v průměru zchladí tenhle chladič?http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26817

A jaká je zhruba hlučnost, řve to moc?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

DareDevil píše:
Pokud máš před disky možnost umístit ventilátor (je to možné většinou ve spodních 3,5 pozicích) udělej to... stačí pomalý tichý velký ventilátor...
Já mám Glacial 950ot/min není slyšet a teplota disků v klidu je kolem 30 stupňů při zátěži max 36 stupňů...
Navíc ti tento ventilátor bude vhánět studený vzduch do case což také není na škodu :wink:
Ty máš 950ot/min neni to nejak malo? ja mam 7200ot/min :roll:
víš, on asi myslel otáčky toho větráku, ne disku!
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

lMarky píše: hlavně nekupujte ty rádoby chladiče na hdd.. to je největší shit a pikačovina..
a co myslíš za "rádoby chladiče"?
Potřebuju radu: mám HDD v klidu ve wokench 37°. mám si na to koupit chladič?
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Jestli máš v klidu 37 stupňů tak určitě...
To může být při zátěži kolem 45-50 a to je opravdu moc...

Upřímně řečeno v dobře větrané case bys takovouhle teplotu neměl...
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

DareDevil píše:
Ty máš 950ot/min neni to nejak malo?

Víš mluvil jsem o otáčkách tohoto ventilátoru:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=10305
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

ja muzu doporucit tenhle chladic http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28241 vym ze je troch draší ale ovládám s nim 4 vetraky a má 4 teplotní cidla disk mám v klidu na 24 stupních a při zátěži nejvíc 38
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Pleshoun píše: Upřímně řečeno v dobře větrané case bys takovouhle teplotu neměl...
Tak sem nechal otevřenou case - oddělal sem bočnici - a kleslo to na 34°. :?
Našel sem tyhle chladiče:
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=36685
Je tenhle dobrej? Nechci chladič do 5,25'' pozice. O kolik stupňů to tak v průměru zchladí? Nebo je lepší pasiv? Kdyžtak mi sem hoďte nějaký linky. thanx
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

DareDevil píše:
Pleshoun píše: Upřímně řečeno v dobře větrané case bys takovouhle teplotu neměl...
Tak sem nechal otevřenou case - oddělal sem bočnici - a kleslo to na 34°. :?
Našel sem tyhle chladiče:
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=36685
Je tenhle dobrej? Nechci chladič do 5,25'' pozice. O kolik stupňů to tak v průměru zchladí? Nebo je lepší pasiv? Kdyžtak mi sem hoďte nějaký linky. thanx
První zjisti kolik máš na plnej výkon disku než něco koupíš, nějaké disky se zahřejou dost a nějaké vůbec.... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Dzin píše: První zjisti kolik máš na plnej výkon disku než něco koupíš, nějaké disky se zahřejou dost a nějaké vůbec.... :)
Tak sem zatížil disk jak nejvíc sem uměl a vytáhl sem to nejvíc na 39°C(podle speedfanu). Tak vyřkněte ortel: mám koupit ten chladič nebo ne?když jo jakej?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

DareDevil píše:
Dzin píše: První zjisti kolik máš na plnej výkon disku než něco koupíš, nějaké disky se zahřejou dost a nějaké vůbec.... :)
Tak sem zatížil disk jak nejvíc sem uměl a vytáhl sem to nejvíc na 39°C(podle speedfanu). Tak vyřkněte ortel: mám koupit ten chladič nebo ne?když jo jakej?
Do 40-45°C je to v poho, větrák se určitě hodí, ale i bez něj se zatím obejdeš.
V létě bude třeba už jiná situace.

Jinak doporučené nejvyšší teploty HDD pro dlouhodobý provoz, už se v sekci pevné disky hodněkrát řešily.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

mam v klude 37-38C a load 42C ,vobec ma to netrapi.ved keby to vadilo tak by sa asi predavali HDD BOX verzie s chladicom (ako cpu) :D.tak su navrhnute ale teploty okolo 50C uz je dost.
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Tak sem to vyřešil! Koupil sem si větráček do case. Je to 120x120-velkej ale ne moc hlučnej. Dal sem to před disku takže se vzduch nasává zepředu.Teplota disku se snížila asi o 5° a v case začal krásně proudit vzduch tak klesli teploty i jiných komponent! Jen bych ještě potřeboval nějakej prográmek na regulaci otáček větráčků. mám speedfan 4.20 ale ten mi nějak nejde-když nastavim otáčky pod 80% tak se větráček vypne uplně :x nevíte o jinym programku??? Jestli jo hoďtě mi sem pls link.
Jinak díky všem za rady!!! :-D :-D :-D
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

DareDevil píše:Tak sem to vyřešil! Koupil sem si větráček do case. Je to 120x120-velkej ale ne moc hlučnej. Dal sem to před disku takže se vzduch nasává zepředu.Teplota disku se snížila asi o 5° a v case začal krásně proudit vzduch tak klesli teploty i jiných komponent! Jen bych ještě potřeboval nějakej prográmek na regulaci otáček větráčků. mám speedfan 4.20 ale ten mi nějak nejde-když nastavim otáčky pod 80% tak se větráček vypne uplně :x nevíte o jinym programku??? Jestli jo hoďtě mi sem pls link.
Jinak díky všem za rady!!! :-D :-D :-D
Já ti to říkal hned...
Jaké jsou max otáčky toho větráčku co se ti zastaví při 80%???
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Pleshoun píše: Já ti to říkal hned...
Jaké jsou max otáčky toho větráčku co se ti zastaví při 80%???
Jj říkal... :)
Max otáčky by měli být nějak 1500ot/min. Nevíš teda o jinym programu? Ale asi to bude u všech stejný co?

a ještě jeden dotaz: co která teplota v speedfanu znamená? sem si jistej jenom diskem protože tam je napsaný HDD ale pak tam sou ještě 3 teploty a tam je jen Tem1,2,3. Poradíte mi? :? díkec
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“