Jasně, ale přečti si můj přízpěvek o zbytečnosti porovnání teplot u různých procesorů, desek, atd.. Celeron D je sice založený na jádru Prescott, ale stejně si myslím, že topí o poznání méně (než revize C0, soc. 478 ), navíc máš úplně jinou desku (MSI mají od výrobců teplotní čidla nastavena tak aby "schválně" ukazovaly více) atd. Já mluvím z vlastní zkušenosti, ale na druhou stranu věřím, že kdybych si tenkrát, před koupí nového chladiče, udělal do bočnice windunel (proti čemuž byl však kategoricky táta, tak by box s největší pravděpodobností chladil lépe než tento stávající (BEZ vnitřního fanu protože ten klasický windtunel do jisté míry nahrazuje). Ale jak jsem psal výše, stal jsem se vůči boxu alergickým a proto jsem v jeho hodnocení možná neobjektivní.Player1 píše:Já si na box na mým Prescottu nestěžuju, je celkem tichej a pořád jede na 2700 ot/min. Na 3200 jede jen když ho tak vytočím přes BIOS. Mám tam v klidu kolem 38° a při zátěži maximálně tak 48°. A to jsou, podle mě, celkem pěkny teploty na to, že ten procesor je taktovanej na 4,4GHz. Taky tomu asi pomáhá 12cm fan ve zdroji a chladič kondenzátorů, kterej je hned vedle boxu a točí 5000-ale nejde skoro slyšet. A ten hluk jsem stejně snížil tím, že jsem si na bočnice nalepil zvukovy izolanty.
S.