Firefox vs. Opera

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
hook
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hook »

no slysim poprvy....a udelal si tohle? http://dieselboy.kvalitne.cz/FF.PNG
MB: Asus P5WD2 CPU: Intel Pentium D 920 2.8GHz@3976MHz RAM: Corsair DDR II 667@757MHz 2048MB VGA: Leadtek 7900GT HDD: WD2500KS 250 GB, 16 MB Mon.:Samsung SyncMaster 19´ DVD: LG GSA-5160D Myš: Logitech MX510 Keyboard: Chicony šmejd Repro: Genius HT 5.1 Gamepad: Genius MaxFire G08
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Nevím jak Vám, ale mě se docela osvědčilo tohle:

http://moox.ws/tech/mozilla/firefox.htm

Jsou to buildy firefoxu přímo na určitý typ procesoru. Firefox je díky tomu fakt rychlejší, jediná nevýhoda je, že má jinou ikonu :)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Opera:
Lépe organizované záložky.
Po vypnutí trapného barevného vzhledu víc přehledná.
Lepší organizace oken.
Dobrý download manager.

Mozila: nic mě nenapadá.

Oba:
Prakticky stejné hw nároky.
Stejná rychlost.
Stejná spolehlivost.
Občas problémy s formuláři.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

hook píše:no slysim poprvy....a udelal si tohle? http://dieselboy.kvalitne.cz/FF.PNG
není to to že se ti načte po nastartování OS ?
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

2cabman : zapomněl jsi dodat zapomínání záložek po seknutí OS když je zaplej FF nebo Opera :cry: aspon mě se to stává :twisted: :sad:
Naposledy upravil(a) Rammstein dne stř 20. dub 2005, 11:27, celkem upraveno 1 x.
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

tady je kompletni lokalizace pro novou Operu 8 http://www.operacesky.net/
Naposledy upravil(a) Athilles dne stř 20. dub 2005, 13:05, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Celeron 300A MHz | MB: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 | RAM: 192MB | VGA: MANLi GeForce 2 MX400 32MB | HDD1: Seagate ST34310A 4.3GB | HDD2: Seagate ST32122A 2.1GB | CD: NEC 3002A 52× | CASE: Homemade | CRT: Samtron SC-428PSL | NET: PODA 350/250 kbps | OS: Windows 98SE | WB: Opera 7.54u2 | IM: Trillian 0.74i | FW: ZoneAlarm 5.5.062 ... zmena nicku rufer => Athilles
Riviera_Kid
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Riviera_Kid »

Osobně se mi nezamlouvá jak Opera tak Firefox, nějak mě neoslovily. Používám Maxthon a jsem spokojenej jak želva... :twisted:
>> Když chceš blábolit, počítej s bolestí... <<
ObrázekObrázek
hook
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hook »

2rammstein: ne, ale aplikace se spusti rychleji.....
MB: Asus P5WD2 CPU: Intel Pentium D 920 2.8GHz@3976MHz RAM: Corsair DDR II 667@757MHz 2048MB VGA: Leadtek 7900GT HDD: WD2500KS 250 GB, 16 MB Mon.:Samsung SyncMaster 19´ DVD: LG GSA-5160D Myš: Logitech MX510 Keyboard: Chicony šmejd Repro: Genius HT 5.1 Gamepad: Genius MaxFire G08
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

2hook: ok zkusím to kdyžtak ti dám vědět jestli to je nebo není rychlejší :wink:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Rammstein píše:2cabman : zapomněl jsi dodat zapomínání záložek po seknutí OS když je zaplej FF nebo Opera :cry: aspon mě se to stává :twisted: :sad:
Nepamatuji že by se mi měkdy v poslední době sekl OS (tak poslední rok až dva), takže to nemůžu ověřit. Ale ani jinde jsem nic takového nepozoroval, záložky jsou uloženy v souborech a proč by je měl seklý PC poničit? Mě to připadá spíš jak nějaká fáma a někdo se toho chytl?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

cabman píše:
Rammstein píše:2cabman : zapomněl jsi dodat zapomínání záložek po seknutí OS když je zaplej FF nebo Opera :cry: aspon mě se to stává :twisted: :sad:
Nepamatuji že by se mi měkdy v poslední době sekl OS (tak poslední rok až dva), takže to nemůžu ověřit. Ale ani jinde jsem nic takového nepozoroval, záložky jsou uloženy v souborech a proč by je měl seklý PC poničit? Mě to připadá spíš jak nějaká fáma a někdo se toho chytl?
si piš že ne !!!! XP s tím něco provedou jakmile se sekne pc s otevřenou mozilou, tak mám po záložkách...
proč by to měla bejt fáma když mě to dělá ? si vymejšlím ? :twisted: :D
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

To v žádném případě netvrdím (fáma bylo nevhodné). Ale opravdu jsem se s tím nesetkal.
Docela by mě tento problém zajímal podrobněji. Má to seknutí pc souvislost s tím prohlížečem? Sekne se to natvrdo nebo skončí chybou systému a něco to zapíše do auditu? Dělá to na všech systémech?

Mě osobně začala také opera kravit. Špatně mi to přepíná preferovaný jazyky. Transparentní je to třeba u google.com který se mi otevírá v eng. Preferované jazyky jsou v nastavení nastaveny správně. Vždy to nějaký týden chodí a pak se to spalší a pomůže jedině reinstalace prohlížeče. Tak nevim ...

//edit: našel jsem nastavení google ve kerém se nastaví cz jako preferovaný jazyk, ale stejně nechápu že se to samo změnilo ... ?
Naposledy upravil(a) cabman dne ned 24. dub 2005, 01:51, celkem upraveno 1 x.
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

2cabman: no když jsem v FF a sekne se PC a FF zůstane otevřenej tak dám F13( restart :D ) a jakmile znova nastartuju FF tak záložky jsou v pr......takže si je každej večer ukládám kdyby náhodou :)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tak :) pred par dnami som presiel na operu a nemozem si vynachvalit, neviem to opisat ale je proste lepsia, uz mi ani tie pluginy nechybaju 8-) ff je imho len maly pesiak, opera je kralovna :twisted:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Něco, co si uživatelé Opery určitě rádi přečtou :roll: ,

http://mywebpages.comcast.net/SupportCD ... Myths.html

http://www.populartechnology.net/

nicméně já stále zůstanu u Firefoxu :). Starého psa novým kouskům nenaučíš a mě vyhovuje :) a podporuje ho třeba i Spyware Blaster :). Ten myslím s Operou nespolupracuje, nebo ano?
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myslím že spywareblaster operu nezná, ale otázkou je proč by měl, opera tohle prostě nepotřebuje :roll: jinak věčnej problém Firefox vs Opera plánuju brzo definitivně a jednou pro vždycky rozlousknout v nějakým obšírným článku ;-)

//edit: jinak mi furt nejde do hlavy uvažování všech zarytých FFFanatiků. nerad bych tu znovu šel do flamu, ale naprosto všude, na profi stránkách, na webech který tvoří profesionální webdesignéři, na webu Secunie, a na nepřeberným počtu dalších webů se jasně a objektivně ukazuje nejen že Opera je jasně nejlepší browser kterej existuje, ale i že Firefox není vůbec žádnej zázrak, naopak v mnoha ohledech je horší i než IE6SP2.
sám jsem používal Firefox už od doby kdy se ještě jmenoval Firebird, takže vím dobře co umí a kde jsou jeho chyby.
příležitostně programuju webový stránky takže vím jak se firefox chová a jak je přívětivej k tvůrcům webu (tady nemůžu říct jediný křivý slovo, naopak), v mý RSS čtečce jsou tuny blogů s článkama lidí který svýmu řemeslu rozumí a browsery mají najetý jak svý boty.
denodenně mi běží všechny tři browsery ve kterých testuju a ladím weby.
to, že je Opera nejlepší, není výmysl zaslepených fanatiků, to je prostej fakt na kterej většina lidí už dávno přišla.

starýho psa novým kouskům nenaučíš? hm... přijde mi to spíš jako nějaká fóbie, naučit se surfovat v opeře není třeba, prostě se spustí a během deseti minut je rozdíl jasně vidět. naučit se dokonale ovládat operu je záležitostí spíš pár minut než hodin. import všeho z jiných browserů je na dva kliky. opera nepotřebuje bezpečnostní patche ani kopici pluginů, neumí sežrat veškerou dostupnou paměť a je technologicky i funkčně daleko před konkurencí. už je dávno ke stažení naprosto zdarma.

nejsem fanatik, ani omylem. jsem spokojenej uživatel, ale nestačí mi "použitelný řešení" když můžu mít naprosto zdarma řešení nejlepší a nedostižný. naprosto objektivně prohlašuju, že Opera nemá konkurenci. vůbec v ničem. co je nejlepší, používat něco co je rozbitý (IE), co se musí lepit aby to drželo pohromadě (FF) nebo to co je prostě nejlepší a nejsou s tím žádný starosti? myslím že dál nemusím pokračovat.

používejte hlavu a to co v ní máte :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:......
Zkoušel jsem obojí.... Opera je rychlejší a asi i lepší, nicméně: Opera to někdy se svojí precizností "přehání" - to ale není chyba Opery, ale tvůrců webových stránek - bohužel. :sad:

No a jelikož mě Opera hodně stránek zobrazí blbě (důvod je napsán výše - neboli znovu - to není ale chyba Opery!) , tak jedu na FF. :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
zombux píše:......
Zkoušel jsem obojí.... Opera je rychlejší a asi i lepší, nicméně: Opera to někdy se svojí precizností "přehání" - to ale není chyba Opery, ale tvůrců webových stránek - bohužel. :sad:

No a jelikož mě Opera hodně stránek zobrazí blbě (důvod je napsán výše - neboli znovu - to není ale chyba Opery!) , tak jedu na FF. :)
jj. tohle je bohužel smutnej fakt a důvod proč mít v záloze připravenej IE. rádobytvůrci www prostě nechápou že to je programování jako každý jiný a cpou svoje výtvory na net. trpí tím uživatelé FF i Opery :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
Angel6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Angel6 »

No u opery se mi parkrat stalo ze rozhazela strukturu stranek a udelala v tom bordel, navic ma FF ma (dle me) vice nebo dulezitejsi podporu prikazu(Java,...), ze treba kdysi ani u FF nefungovalo otevirani v novem okne, ale to uz je minulost
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“