Nevyhody cena ( reostat 80kc), nelinearni regulace,mala zatizitelnost,dost to hreje
LM317T vyhody nisi cena zatizeni jedne vetve az 1,5A, linearni regulace, snadne chlazeni a indikace otacek pomoci led diody, mozno napojit na cidla na desce.
Sam jsem si to vyrabel.
Jo, to může být docela hezký, ale nějak se mi řešení pro jeden větráček zdá takový roztomilejší, ale taky se v těchto dnech rozhoduju co a jak s tím chlazením províct, budu dávat konečeně plexi do boku, takže mám další inspiraci...
a na kolik tahle sranda nahoře vyjde, když počítám všechny součástky? Nemáš někde foto jak to vypadá???
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
srna píše:no a co ti v pripade 7V brani merit otacky? staci natahnout ten jeden zlutej kabel do desky, ne?
btw-LM317T rulez
Ne nezapomen ze musi merit impulsy proti necomu vetsinou vuci zemi (2draty cerna zem a zlutej signal) Nezapomen ze na 7v mas zem 5v a po pripojeni na cidlo by doslo ke zkratu a nakupu noveho HW
a pokud jede na tech 7V opravdu to nepujde protoze to nema zem
a stejne mereni otacek funguje jen nad cca 9V
hihi hosi ... neni to lepsi hodit na 5V a neresit naky odpory a podobny pijoviny? ... ja ted koupil 8 2poloh. prepinace a na jednom udelam prepinac mezi 12V a 5V a ten druhej bude vypinat ---- a mam to zadny tezky napajovani potaku apd.... ==> budu to mit na 4 fany (8 prepinacu)
master88 píše:hihi hosi ... neni to lepsi hodit na 5V a neresit naky odpory a podobny pijoviny? ... ja ted koupil 8 2poloh. prepinace a na jednom udelam prepinac mezi 12V a 5V a ten druhej bude vypinat ---- a mam to zadny tezky napajovani potaku apd.... ==> budu to mit na 4 fany (8 prepinacu)
jeste me napadlo proc 8 kdyz staci 4 normalne se da koupit 3poloh.
ten je jako 2poloh. akorat ma nulovou polohu uprostred (proste 1-0-1)
to je jeste elegatnejsi reseni
master88 píše: ja vim ale ja to chtel takhle... mozna si koupim ty 3 polohaky no hihi.-... ale takle se mi to libylo vic
bylo by to zbytecne davat 2 prepinace na jeden ventilator
a taky bych tam signalizaci stavu 5V nebo 12V
normalne sezenes dvoubarevnou ledku ta stoji asi 15 kc ma v sobe dve barvy v jednom pouzdre (vetsinou cervenou a zelenou) a pridas jeste odpory a mas to jeste lepsi
ono to miho modu by se ti ledky stejne nehodili,.... mozna kdybych to tam dal pres to ... svetlovodivy vlakno nebo jak se ot menuje a to se mi mod delat nchce...
master88 píše:ono to miho modu by se ti ledky stejne nehodili,.... mozna kdybych to tam dal pres to ... svetlovodivy vlakno nebo jak se ot menuje a to se mi mod delat nchce...
master88 píše: ja vim ale ja to chtel takhle... mozna si koupim ty 3 polohaky no hihi.-... ale takle se mi to libylo vic
bylo by to zbytecne davat 2 prepinace na jeden ventilator
a taky bych tam signalizaci stavu 5V nebo 12V
normalne sezenes dvoubarevnou ledku ta stoji asi 15 kc ma v sobe dve barvy v jednom pouzdre (vetsinou cervenou a zelenou) a pridas jeste odpory a mas to jeste lepsi
jo ale kup si ty co maji polohy ON-OFF-ON a dvojty cily v jednom prepinaci jsou dva--jedenu cast pouzijes na ventilator a druhou na LED signalizaci stavu
Chtělo by to schéma. A nešlo by náhodou nějak udělat 12-7-5-OFF??? To by bylo uplně nejvýbornější. samozřejmě se světelnou indikací, ale nevim ještě jak. Tříbarevná dioda??? To asi nei, co????
//TomV : no to by teda nešlo !
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
piranha píše:Chtělo by to schéma. A nešlo by náhodou nějak udělat 12-7-5-OFF??? To by bylo uplně nejvýbornější. samozřejmě se světelnou indikací, ale nevim ještě jak. Tříbarevná dioda??? To asi nei, co????
//TomV : no to by teda nešlo !
ad 1) slo by to udelat s nejakym "specialnim" prepinacem --neco vymyslim pak se ozvu
ad 2) tribarevna led?v pohode--musis jen pouzit obe barvy v dvoubarevne takze mas :zelena,cervena,oranzova(zelena + cervena)ale musis koupit led se tremi vyvody!!(protoze se delaji dvoubarevne lLED s dvema vyvody u nich se barva meni polaritou)
delaji i LED s temito barvami v jednom pouzdre zelena,cervena,modra-- ale ty jsou o neco drazsi ale z nich se da vytvorit jakykoliv barevny odstin