Jaký kopit 17" LCD monitor?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pozor na 16ms pri LCD !

Příspěvek od Butch »

Marsellus Wallace píše:
cert píše:Bud v casaku CHIP, alebo na webe bolo uvedene, ze ta hodnota odozvy 16ms je klamstvo(ak sa nemylim je to len urcita cast odozvy a treba k tomu este nieco pripocitat).
jj, myslimže 16ms doba nutná pouze k rozsvícení. ne k rozsvícení i zhasnutí (uplné zhasnutí trvá tušim kolem 10ms).

ty hodoty ale stejně nejsou podstatný - podstatný je jak to vypadá v reálu (případná rozmazanost).
No tak já jsem měl LCD s 25ms a rozhodně to nedoporučuju.
Už jsem to mockrát na fóru psal ale i na 25ms LCD jsou vidět duchové.

Pokud chcete mít LCD bez duchů tak jedině 16ms(celková odezva).

Ty hodnoty podstatný jsou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Méďa
Nováček
Nováček

Ahoj všichni,

Příspěvek od Méďa »

tak koukám, že nikdo nemá zkušenosti s tím Neovem. Co se týká parametrů v Alzasoftu píšou hodnotu odezvy 5/11 ms(jestli si to pamatuju dobře-ta skleróza).
Tak nevím jestli si ho koupit nebo ne, ale asi budu muset nejdřív něco našetřit :evil: . V černý barvě vypadá dobře, tak uvidím(řekl slepý) 8) .
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozor na 16ms pri LCD !

Příspěvek od Tornquist »

Butch píše:
Marsellus Wallace píše: jj, myslimže 16ms doba nutná pouze k rozsvícení. ne k rozsvícení i zhasnutí (uplné zhasnutí trvá tušim kolem 10ms).

ty hodoty ale stejně nejsou podstatný - podstatný je jak to vypadá v reálu (případná rozmazanost).
No tak já jsem měl LCD s 25ms a rozhodně to nedoporučuju.
Už jsem to mockrát na fóru psal ale i na 25ms LCD jsou vidět duchové.

Pokud chcete mít LCD bez duchů tak jedině 16ms(celková odezva).

Ty hodnoty podstatný jsou.
Je fakt , ze sem zhejckanej Eizem:o)
Thrakath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thrakath »

K rychlosti displeju: udaje udavane vyrobci bych bral s velkou rezervou, treba na tomshardware vychazeji 20 a 20ms panely lip, nez 16ms a i v jinych testech (treba test TFT v levelu) ziskaly navrch 25ky pred 16nactkama.

Ja osobne mam 17" EIZO s udavanou dobou odezvy 25ms a muzu rict, ze jsem ducha v zivote nevidel, zkousel jsem hry jako Unreal Tournament 2004 a dalsi hry (star wars galaxies), filmy a spoustu dalsich veci...

Kupovat LCD je trosku o hubu, protoze ve vetsine obchodu nema clovek sanci pred koupi displej poradne otestovat, jakz takz se da ridit podle testu v ruznych casopisech, ale ty nemusi zahrnovat vsechny parametry (treba chovani ve hrach). navic, pokud si clovek LCD objedna na internetu treba na dobirku a pak zjisti, ze je na nem videt par vadnych pixelu, tak ho to docela zamrzi.

Ja to sve kupoval v Eizo shopu, asi hodinu jsem si ho pred koupi zkousel, moh jsem si vyzkouset, jak se chova ve hrach, proste jsem byl maximalne spokojen, i kdyz cena samozrejme odpovidala kvalite.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

V práci jsem si na hry půjčoval Benq FP767, v bílé, nevypadal moc hezky ale vždy stíhal, je ještě silver verze a ta vypadá sexy spolu s KB genius 21-e, tak třebas ten, no.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nejlepsi test na LCD je NHLxx. LCD maji nejvetsi problemy pri prechodech z hodne svetle do hodne tmave barvy a naopak tahle hra vam to otestuje dokonale. Moje LCD (20ms) je ve vsech ostatnich hrach co jsem zatim zkousel v pohode, ale v NHL duchy vidim.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ja mam v praci LCD 151N Samsung Syncmaster, ktery ma udavany 25ms a krome NHL tam jde vsechno absolutne v pohode :wink: (a to ma ten samsung urcite vic nez 25ms). A to jsem na tom zkoušel snad vsechny typy her (akce,zavody.... ) Domu planuju 16ms iiyamu a myslim si, že bude v pohode...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

Dobu odezvy si musíš sám na LCD vyzkoušet,protože každý výrobce má jiné parametry testování. Také nezapomeň,že některé LCD mají odezvu 16 ms na úkor plného zobrazení barevného spektra. Podívej se třeba na některé testy LCD. Některá LCD s 25 ms jsou co se týče doby odezvy lépe hodnocena než LCD s 16 ms. Proto moc nevěř číslům,která uvádějí výrobci a nech si LCD pořádně otestovat.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Jestli bych si kupoval LCD, pak to, které bych měl možnost si přinést dom, rozjet všechny hry, filmy, totálně všechno, tohle vše bych praktikoval 2 dny /tzn. půčit od kamoše nebo z práce, to je fuk)a občas zkusil staré CRT a pak bych se teprv rozhodl.
Je asi všem jasné, že zatím preferuju CRT, ale musím uznat že normální aplikace při vhodném rozlišení jsou na LCD krásné.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

AI píše:Dobu odezvy si musíš sám na LCD vyzkoušet,protože každý výrobce má jiné parametry testování. Také nezapomeň,že některé LCD mají odezvu 16 ms na úkor plného zobrazení barevného spektra. Podívej se třeba na některé testy LCD. Některá LCD s 25 ms jsou co se týče doby odezvy lépe hodnocena než LCD s 16 ms. Proto moc nevěř číslům,která uvádějí výrobci a nech si LCD pořádně otestovat.
Ano a prave to jsem udelal - řádne si to otestoval. A vysledek - at se ti to líbí nebo ne -CRT (byt kvalitní a dobré) jde z domu a LCD je objednané :twisted:
16 ms model je pro me dostačující a nevydim jediny duvod, proc si doma nadale CRT nechat (byť jde o kvalitní iiyamu VM454 130kHz 19") :wink: a to jsem - jak ty píšeš - náruživý hráč :lol:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

V pohodě. Objednej. Já ti to přeji. Já si LCD objednám také,ale trošku později. Až se vyladí mouchy,které mě dnes štvou.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

AI píše:V pohodě. Objednej. Já ti to přeji. Já si LCD objednám také,ale trošku později. Až se vyladí mouchy,které mě dnes štvou.
Jasne - na to mas samozrejme svaty pravo :twisted: Ale to by človek mohl čekat taky večně.... A oči mam jen jedny. :roll:

AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

No, teď už to asi LCD nezachrání....po té době co užívám CRT.
Méďa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Méďa »

Tak jsem zatím žádný monitor nevybral. Nyní mi známí poslal nabídku na Benq FP 767-12, ať se na něj podívám že si to u něj objednal nějaký kamarád. Taky dlouho vybíral a nakonec vybral toto. Máte s tím někdo zkušenosti? Další znamí mi nabídl ADI A 715 , ale u něho si nejsem jistý jeho dobou odezvy. V jednom prospektu z loňského roku mám u něho odezvu 16ms a na některých www stránkách jsem našel odezvu 12ms. Tak čemu má člověk věřit :( ? Tak pokud máte s těmito monitory nějaké zkušenosti prosím napište. Vím, že na PCtuningu o nich možná již někdo psal, ale kdo to má v těch různých názorech hledat. Někteří napíší ať si koupím Eizo, ale ten je cenově někde jinde, i když taky o něm uvažuji. Tak uvidíme. Díky za radu.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Méďa píše:Tak jsem zatím žádný monitor nevybral. Nyní mi známí poslal nabídku na Benq FP 767-12, ať se na něj podívám že si to u něj objednal nějaký kamarád. Taky dlouho vybíral a nakonec vybral toto. Máte s tím někdo zkušenosti? Další znamí mi nabídl ADI A 715 , ale u něho si nejsem jistý jeho dobou odezvy. V jednom prospektu z loňského roku mám u něho odezvu 16ms a na některých www stránkách jsem našel odezvu 12ms. Tak čemu má člověk věřit :( ? Tak pokud máte s těmito monitory nějaké zkušenosti prosím napište. Vím, že na PCtuningu o nich možná již někdo psal, ale kdo to má v těch různých názorech hledat. Někteří napíší ať si koupím Eizo, ale ten je cenově někde jinde, i když taky o něm uvažuji. Tak uvidíme. Díky za radu.
Realita je takova, ze nejlepsi je to LCD videt na vlastni oci ™, jakou odezvu uvadi vyrobce nemusi byt vzdy smerodatne. Bez se na nej nekam podivat, vzdyt si z Prahy a nikdo nerika, ze si ho tam musis i koupit :roll:

Ja mam 20ms LCD a jsem s nim spokojeny.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“