Zalman F 700 AL-CU !!

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
CHRASTY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CHRASTY »

Meridius píše:
CHRASTY píše:Mám podobný dotaz.Vlasním LEADTEK GeF6800GT AGP 350@401 a 1000@1102 MHz,max teplota GPU 69°C je v pohodě.Ale chladič je hlučnej.Potřebuju nějakej prográmek na snížení otáček.Nebo uvažuji o jiném chladičí.

Ale přece zas ten Silencer odvádí horký vzduch ven proti Zalmanu,ne.
A jak jsou oba chladiče hlučné proti LEADTEKU.
dík
to odvádění nemá téměř na nic vliv....jak jsem psal...měl jsem oba na 6800 GT a ten silencer mne nijak nepřesvědčil..na druhou stranu když ten zalman valí na 12 V, tak už se o tichu moc mluvit nedá....ale zase při pařbách je to asi každýmu jedno. Na 5V je to tichý. V hlučnosti jsou na tom oba srovnatelně....možná to je taky důvod, proč silencer nechladí tak dobře. A samo je tady univerzálnost Zalmana, kterej určitě uchladí cokoliv.

Nebo zkusit namontovat na ten LEADTEK jinej chladič,ten větrák sice není dobrej ale to CU žebrování a konstrukce je dost super a chladí i paměti :) ,ta karta váží tak 700g.
Jakej je vlastně rozdíl teplot mezi AL a AL-CU chladiče ZALMAN F700 a jak se regulujou otáčky.A není potřeba dát pasivní chlazení na paměti,přece jenom 1100MHz je dost jenom na ofuk?
Dík
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Jo muzu-li se zeptat... jak se ten Zalman na tu grafiku upevnuje? Pomoci nejake zvlastni spony nebo jak?

Jinak na ty pameti tezko rict, ja mam 650Mhz a hreje to tak ze to citim. na 1100 pasivy mas jistota, jinak bych to vyzkousel.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

ten Zalman se na to upevnuje uplně v pohode a je supr ja jsem skoušel na ten origynal davat vetrak 90x90 a nic moc tak jsem koupil tohle a jede to skvěle a ty pameti na 6800GT jsou DDR3 a ty se jak je znamo moc nehrejou ale tady k tomu Zalmanu jsou male pasivky a zvladaj to skvěle takže doporučuju jedině ZALMAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :)
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Ja mam na grafice ACcko a taky si nestezuju, ale... Zalman je Zalman .)
Diky zes mi rekl ze se upevnuje uplne fpohode, moc si mi pomohl... ted presne vim jak to tam pridelat. :))
Tak me to prosim prosim nekdo reknete
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

MAN píše:Ja mam na grafice ACcko a taky si nestezuju, ale... Zalman je Zalman .)
Diky zes mi rekl ze se upevnuje uplne fpohode, moc si mi pomohl... ted presne vim jak to tam pridelat. :))
Tak me to prosim prosim nekdo reknete
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 9&code=013

na tehle strance klikni na instalation movie a muzes se kochat postupem montaze chladice na grafiku... :-D
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

chjo...instaluje se to tak, jak ti to napsali v návodu. Je to tam namalovaný pro úplné blbce. Pokud to ještě nemáš a informačně se ptáš, jak se to instaluje, tak ano...pomocí zvláštní spony. Ale bacha....ne na všechny karty to sedá....třeba na tu moji Asus non GT to nešlo...vadil jeden kondíky a speciálně v mé desce ten zalman přesahoval do AGP slotu, takže zaprvé jsem mu musel ohnou tři žebra, aby vůbec vlezl do slotu a zadruhé jsem mu musel vyhnout další a udělat místo pro ten kondík. ALe nesedí mi tam úplně na fest...nějak se viklá..jako kdyby ta spona byla o trošku užší než to sedlo, ve kterém je.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Diky moc... tomu se rika opravdova podpora a profesionalita, instalacni film je proste super. Jen skoda ze to tak neni vzdy a vsude...
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

MAN píše:Diky moc... tomu se rika opravdova podpora a profesionalita, instalacni film je proste super. Jen skoda ze to tak neni vzdy a vsude...
Tuto podporu si platis v cene toho chladice...
Priste se nejdriv koukni na stranky vyrobce nez se budes ptat... u zalmana se dozvis prakticky vsechno vcetne toho na co jejich chladic nepridelas ani za prase...
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

cus ...po nezdaru s vysokou teplotou pri OC a artefakty v nekterych hrach na gf6600GT Leadtek sem se rozhod kupit Zalmana ver CUAL a muzu rict ze je to parada teplota za klidu je kolem 39/40C a pri zatizeni po 3hod hry Ridick teplota neprejde pres 58C :roll: :twisted: proste krutost
zalman je nejj !! jede mi na 12V a ani o nem nev a to mam v case jeste 3 vetraky Artic fan ...

doporucuju vsem ....
CPU i5-8600K@4,8Ghz + Fractal Design Celsius S24 MB ASROCK Z370 Extreme4 RAM G.Skill 32GB 3200 Mhz VGA MSI GeForce RTX 2080 Ti Duke 11G zdroj Corsair HX1000 SSD Samsung 970 PRO 512GB M.2, NVMe + MX500 1TB HDD Samsung 3TB Audio Xonar Phoebus Case Corsair 500R Carbide Projektor Optoma hd141x + Jamo 5.1 surround
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexx narsil »

taky sem uvazoval mezi zalmanem a AC silencrem 5 rev2 na GF6800. nakonec sem vzal toho AC a vubec teda nelituji v klidu je teplota 37°C a vzatezi max 55°C na taktech 410GPUx410DDR vice sem zatim netaktoval. neni toho casu 8)
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

nevi tu nekdo prosim jestli se da na tu pripojku co je u toho zalmana napojit vic vetraku jestli to nejak neublizi tomu zalman ?

ze bych tam pich jeste predni vetrak na 12v ..
CPU i5-8600K@4,8Ghz + Fractal Design Celsius S24 MB ASROCK Z370 Extreme4 RAM G.Skill 32GB 3200 Mhz VGA MSI GeForce RTX 2080 Ti Duke 11G zdroj Corsair HX1000 SSD Samsung 970 PRO 512GB M.2, NVMe + MX500 1TB HDD Samsung 3TB Audio Xonar Phoebus Case Corsair 500R Carbide Projektor Optoma hd141x + Jamo 5.1 surround
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Visitors píše:nevi tu nekdo prosim jestli se da na tu pripojku co je u toho zalmana napojit vic vetraku jestli to nejak neublizi tomu zalman ?

ze bych tam pich jeste predni vetrak na 12v ..
Mel by to v pohode ustat kdyz se tak divam na zatizitelnost toho regulatoru...
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Jestli myslis tu redukci z molexu na 2x2pin tak na ty 2 piny muzes pripojit co budes chtit
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

MAN píše:Jestli myslis tu redukci z molexu na 2x2pin tak na ty 2 piny muzes pripojit co budes chtit
Jiste mas pravdu, spletl jsem si to s tim regulatorem co se dodava k zalmanovi na procesor... ;-)
Na te redukci jdou obsadit opravdu vsechny pozice...
CHRASTY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CHRASTY »

Pokud máte někdo GeF 6800 GT AGP přetaktovanou,kolik máte teplotu.
Mám LEADTEK GeF 6800GT AGP 350@402 a 1000@1102 tak v Riva tuneru v zátěži mám 69°/50°C a v klidu 52°C/37°C.O kolik mi z tím Zalmanem Cu,AlCu nebo Silencer 5 Rev.2,asi klesne teplota.Hluk mám docela v pohodě,odstranil jsem starej větrák a nalepil 8cm COOLER MASTER SAF-B83 a udelal regulaci otáček.
Dík
Dj
Nováček
Nováček

Vf700 na 6600

Příspěvek od Dj »

Čaute. Nevíte někdo, jestli bude tento chladič sedět také na Asus 6600 PCI-e? Pro jistotu je to tento model.
Obrázek
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

2 Dj:
Ano mal by pasovat na vsetky 6600....kedze je to PCI-E tak v tom nevidim problem....ale vetsinou pasuje aj na AGP
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Marian píše:2 Dj:
Ano mal by pasovat na vsetky 6600....kedze je to PCI-E tak v tom nevidim problem....ale vetsinou pasuje aj na AGP
ee...na Asus AGP nepasuje. Vadí mu jeden kondík a vůbec potom celý Zalman leze do AGP slotu. Ta PCIe verze vypadá trochu jinak a zdá s emi, že by měl jít bez problémů.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Meridius píše:ee...na Asus AGP nepasuje. Vadí mu jeden kondík a vůbec potom celý Zalman leze do AGP slotu.
aha...tak asus je asi vynimka:
http://www.zalman.co.kr/product/cooler/ ... T_eng.html
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ozzy 2 »

Už na ten Zalman čekám 14 dní,snad se dočkám.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“