Pasta OCZ Ultra 5+ a Arctic Silver 5

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Overclock máš solidní. To musím uznat. :shock: Na celera slušný. Co jsi tam měl předtím za chladič. Jestli box, tak hledím. Já jdu montovat chladič.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Zadna pasta ti neudela rozdil vice jak 1 stupen, prote pokud ji mas nanesenou spravne a v chladici nemas diry jak noha je to nemozne. Rozdil v pastach je prakticky jen ve casove stabilite, jak se nanasi, dobre roztiraji,... Ale rozdil teplot 10 stupnu, to je opravdu pouze reklamni trik
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Jafido píše:Zadna pasta ti neudela rozdil vice jak 1 stupen, prote pokud ji mas nanesenou spravne a v chladici nemas diry jak noha je to nemozne. Rozdil v pastach je prakticky jen ve casove stabilite, jak se nanasi, dobre roztiraji,... Ale rozdil teplot 10 stupnu, to je opravdu pouze reklamni trik
Kecy... podivej se na ten test v mem uvodnim prispevku...
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:Overclock máš solidní. To musím uznat. :shock: Na celera slušný. Co jsi tam měl předtím za chladič. Jestli box, tak hledím. Já jdu montovat chladič.
Jo box a v pohode uchladil jen se netocil zrovna potichu...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

už se těšíme
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Pleshoun píše:
Jafido píše:Zadna pasta ti neudela rozdil vice jak 1 stupen, prote pokud ji mas nanesenou spravne a v chladici nemas diry jak noha je to nemozne. Rozdil v pastach je prakticky jen ve casove stabilite, jak se nanasi, dobre roztiraji,... Ale rozdil teplot 10 stupnu, to je opravdu pouze reklamni trik
Kecy... podivej se na ten test v mem uvodnim prispevku...
Nejak nechapu co bych tam mel videt, taky dokazu napsat clanek a vycucat si hodnoty z prstu. To co jsem napsal mam overeno vlastnim merenim a stojim si za tim. Rozdil pro pouziti pasty od Zalmana a AS III byl nemeritelny, podle toho clanku je 4 stupne, jsou to proste bludy.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Nakonec jsem nevydržel a dal tam origoš pastu Zalman a měnit už to nebudu. :D
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Jak to je s tim zahorenim? U silikonu par hodin a u stribra par dni ?
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Tak dneska přišla pasta... teda včera večer... takže počítám že večer si budu hrát... potom dám vědět jestli to k něčemu bylo... :wink:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Doufám, že objektivně. :D Málokdo se totiž přizná, že naletěl na nějaké opičí kapky. Já to znám z auta - nejrůznější vodičky zlepšující mazaní, zvyšující výkon.
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:Doufám, že objektivně. :D Málokdo se totiž přizná, že naletěl na nějaké opičí kapky. Já to znám z auta - nejrůznější vodičky zlepšující mazaní, zvyšující výkon.
Nemusiš mít strach ono když to nevyjde tak to tu Rejča rád práskne... :-D
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

:lol:
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

Pleshoun píše:
ka-spel píše:Doufám, že objektivně. :D Málokdo se totiž přizná, že naletěl na nějaké opičí kapky. Já to znám z auta - nejrůznější vodičky zlepšující mazaní, zvyšující výkon.
Nemusiš mít strach ono když to nevyjde tak to tu Rejča rád práskne... :-D
jasne :-)))
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

TAKZE LIDI TOTALNI ZKLAMANI...

pro pastu zalman i arctic jsou teploty 44 idle, 55 burn... grafy temer totozne i co se rychlosti poklesu a narustu teploty tyce...
zkusil jsem zvysit otacky zalmana a pro zalman pastu zustalo vse pri starem pro arctic doslo ke zlepseni o 1,5-2 stupne... ale na tyhle otacky to honit nechci a vypada to ze teplota procaku je limitovana spise odvodem tepla s pasivu nez pastou...

Jeste to necham par dni vypect a uvidim jestli se ty vysledky nezmeni...

Doufam ze aspon co se trvanlivosti tyce jsem si pomohl... :sad:
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Pleshoun píše:TAKZE LIDI TOTALNI ZKLAMANI...

pro pastu zalman i arctic jsou teploty 44 idle, 55 burn... grafy temer totozne i co se rychlosti poklesu a narustu teploty tyce...
zkusil jsem zvysit otacky zalmana a pro zalman pastu zustalo vse pri starem pro arctic doslo ke zlepseni o 1,5-2 stupne... ale na tyhle otacky to honit nechci a vypada to ze teplota procaku je limitovana spise odvodem tepla s pasivu nez pastou...

Jeste to necham par dni vypect a uvidim jestli se ty vysledky nezmeni...

Doufam ze aspon co se trvanlivosti tyce jsem si pomohl... :sad:
Neboj, ono se to srovna, jen co Arctic pasta mirne vyschne

//Dalsi stranku netykajici se past, jsem presunul na smetiste dotazu
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Thermaltake Thermal Grease 2

Příspěvek od Muad'Dib »

A co tak dát tam Thermaltake Thermal Grease 2? Řekl bych, že dává docela podobné výsledky jako AS 5... ;-)

AS 5 je docela drahá, tato je mnohem levnější.

U mně je byl rozdíl asi 4 °C při použití "obyčejné" "stříbrné" pasty a TTG 2.
Ale jinak má Jafido pravdu; pokud jsou obě pasty naneseny dobře a ten chladič má ideálně rovný povrch, rozdíly by měly být nepatrné. Jinak... řekl bych, že rozdíly jsou právě v tom, jak se příslušná pasta dá nanést a co dělá pak. AMD prý právě proto nedoporučuje používaní termálních past na procesory s odkrytým jádrem, protože by se prý mohly po čase odtud vytlačit. (Pro zamezení flamewaru: ta pasta prý "pracuje" vlivem rozdílných teplotných roztažností). A v tom by mohl být rozdíl mezi pastami.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“