MSI K7N2 Delta2 Platinum (nF2 Ultra 400) - tipy a zkusenosti
Moderátor: Eddward
- james7
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
"jizni" mustek u nForce2 chipsetu hreje hodne, je to normalni, sam na nem taky neudrzim prst, takze pro lepsi pocit tam muzes hodit nejaky pasiv..james7 píše:No já mám zas jinej problém. Koupil jsem si desku k7n2 delta a vše nainstaluju když připojím kabely od napájení tak mi deska na dbracketu nahoře červený světla a dole zelený a to aniž bych ji zkratoval piny na příslušném místě a ktomu všemu začne ukrutně hřát dolní můstek že na něm prst neudržim!
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- james7
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- MaTTo S
- Začátečník
-
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
Hloupost.. Ja kdyz zapnu PC tak ten jizni mustek hreje taky hnedka.. Ale jak pise james7, deska bude nejspis v haji...MaTTo S píše:No tak to by som isiel dosku reklamovat pretoze to zahrievanie hned po starte nieje normalne a doska bude vadna .james7 píše:No jo ale deska vubec nenajede do biosu jen se to hřeje!
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- james7
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- luckyluck001
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Flashni bios, fakt mi to u týhle desky pomohlo. Sebral jsem procesor bráchovi, nevím jakej má, ale ta deska ho podporovala, narozdíl od mého AMD 2800+ Barton a s tím jsem flashnul bios a je to hned jak nový...james7 píše:No jo ale deska vubec nenajede do biosu jen se to hřeje!
CPU: AMD AthlonXP 2800+ Barton, MB: MSI K7N2 Delta2 Platinum, Chipset: nVidia nForce2 400 Ultra, RAM: 2x512MB@333MHz, VGA: MSI NX6600GT VTD 128MB@500/1000 MHz, HDD: Maxtor 250GB SATA II, HDD-přenosný: Maxtor 80GB PATA 133, HDD-přenosný2: Western 80GB 2,5" USB, Sound: Creative SB Audigy2 ZS, CD-RW: Teac W552EB, DVD-RAM: LG GS4167B, Repro: Genius 5.1 HT, Monitor: Siemens 17", Case: KME shit, Zdroj: Fortron 350W, Zdroj2: Eurocase vybrakovaný a předělaný na windtunel na CPU
Ostatní: TV karta, modem, MS ForceFeedback Wheel

- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem mnel taky problem stym nabehem a dokonce jsem kvuli tomu dosral jeden procak nastesti to byl z meho sekundraniho pc ale stejne chybi:)
jinak mne pritom nepomohlo ani vytahnout baterku z desky aby jsem vymazal bios proste jednou nabehla a bylo.
jinak mam sni jeste jeden problem a to s pretaktovanim kdyz vypnu dinamicke pretaktovani v biosu a dam na manualni nastaveni tak to proste pada jako listi na podzim ale kdyz dam alespon 1% dynamicke pretaktovani tak to jede hezky az na 220*10 sice do prociku musim pumpovat az 1.8-1.85V ale da se to pak to pada jen kdyz se prehriva ale tomu chapu nechapu proc to nejede bez dynamickeho i kdyz dam 200*10 jinak mam barton 2500+
jinak mne pritom nepomohlo ani vytahnout baterku z desky aby jsem vymazal bios proste jednou nabehla a bylo.
jinak mam sni jeste jeden problem a to s pretaktovanim kdyz vypnu dinamicke pretaktovani v biosu a dam na manualni nastaveni tak to proste pada jako listi na podzim ale kdyz dam alespon 1% dynamicke pretaktovani tak to jede hezky az na 220*10 sice do prociku musim pumpovat az 1.8-1.85V ale da se to pak to pada jen kdyz se prehriva ale tomu chapu nechapu proc to nejede bez dynamickeho i kdyz dam 200*10 jinak mam barton 2500+
- Hard Atack
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vacil
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam tak ytuhle desku, taky beha v poho, jen nesmim nastavit u svyho AMD Athlona XP 2500+ FSB 200Mhz, jinak se mi po startu resetne PC (vidim to na pamet, ale ta moje by to mela zvladnou- 2x512 MB 400Mhz A-DATA Cl 2.5) a nejzajimavejsi je, ze mi PC v pohode behalo na 200 Mhz a nejednou to neunese ani 180, nevite cim by to mohlo bejt?
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
asi mas pdobnni proble jako ja skus si zapnout dynamicky pretakotvani aspon na 1% kdyz pouzivas manualni nastaveni frkvence jinak to muzes zapat i kdyz pouzivas nejaky prednastaveny mod nejlepsi je asi optimized a nastvyn jen fsb na 200 skus a napis jestli pomohlo alespon budu vedet ci to opravdu pomaha to dynamicke pretaktovani a ze nejsem jediny kdo ma tenhle problemblazen píše:Mam tak ytuhle desku, taky beha v poho, jen nesmim nastavit u svyho AMD Athlona XP 2500+ FSB 200Mhz, jinak se mi po startu resetne PC (vidim to na pamet, ale ta moje by to mela zvladnou- 2x512 MB 400Mhz A-DATA Cl 2.5) a nejzajimavejsi je, ze mi PC v pohode behalo na 200 Mhz a nejednou to neunese ani 180, nevite cim by to mohlo bejt?

- dexterbexter
- Nováček
tak končně mám novou desku - msi k7n2 delta2 platinum. jakmile jsem ji zapojil do komplu tak po startu taky nic nenaběhlo. ale pak jsem zjistil, ze nemám zapojený ještě jedn malý káblík od zdroje. byla to taková malá "čokoládka", která se oddělila od té velké "čokoládky". na staré desce jsem to měl vkuse v jednom slotu, ale tady byl ten slot nějaký malý a nevěděl sem, co mám dělat s tou zyblou částí. tak pak sem to zkusil pichnout tam, kde bylo nějaké místo a deska naběhla a jede v pořádku. 

- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSI K7N2 Delta2 Platinum (nF2 Ultra 400) - tipy a zkusen
to jsem trochu nepochopil to jako tam mam dat uplne prvni bios co vidali?teee1258 píše:
zjisteni
pokud se zasekavaji windows ci podobne problemy, tak flash prvniho BIOSu, ten funguje spolehlive
- luckyluck001
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak tenhle konektor se jmenuje ATX12V a používá se k napájení CPU. Je to konektor 2x2piny, 2xzem+2x12Vdexterbexter píše:tak končně mám novou desku - msi k7n2 delta2 platinum...... ještě jedn malý káblík od zdroje...... taková malá "čokoládka", která se oddělila od té velké "čokoládky"......
teee1258 spíš myslel že ten první BIOS (co máš na desce od výrobce) přehrát novým, staženým z netu - pomáhá toEvilko píše:to jsem trochu nepochopil to jako tam mam dat uplne prvni bios co vidali?teee1258 píše:
zjisteni
pokud se zasekavaji windows ci podobne problemy, tak flash prvniho BIOSu, ten funguje spolehlive
CPU: AMD AthlonXP 2800+ Barton, MB: MSI K7N2 Delta2 Platinum, Chipset: nVidia nForce2 400 Ultra, RAM: 2x512MB@333MHz, VGA: MSI NX6600GT VTD 128MB@500/1000 MHz, HDD: Maxtor 250GB SATA II, HDD-přenosný: Maxtor 80GB PATA 133, HDD-přenosný2: Western 80GB 2,5" USB, Sound: Creative SB Audigy2 ZS, CD-RW: Teac W552EB, DVD-RAM: LG GS4167B, Repro: Genius 5.1 HT, Monitor: Siemens 17", Case: KME shit, Zdroj: Fortron 350W, Zdroj2: Eurocase vybrakovaný a předělaný na windtunel na CPU

- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
no nejsem si tak jistej protoze nekde tady jsem cetl ze nejlpesi na pretaktovani je bios 11.3uckyluck001 píše:teee1258 spíš myslel že ten první BIOS (co máš na desce od výrobce) přehrát novým, staženým z netu - pomáhá toEvilko píše: to jsem trochu nepochopil to jako tam mam dat uplne prvni bios co vidali?
- luckyluck001
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
JJ, taky jsem to četl, ale já nepatřím mezi sortu overclockerů tak mi overclock-bios nějak nedrtí, ale asi neodolám a zkusím, co deska a procesor zvládnou (spíš jestli neuvařím pamětiEvilko píše:no nejsem si tak jistej protoze nekde tady jsem cetl ze nejlpesi na pretaktovani je bios 11.3

- Evilko
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
nemusis se bat pameti toho snesou hodne a navyse se nejak moc ani nezahrivajiluckyluck001 píše:JJ, taky jsem to četl, ale já nepatřím mezi sortu overclockerů tak mi overclock-bios nějak nedrtí, ale asi neodolám a zkusím, co deska a procesor zvládnou (spíš jestli neuvařím pamětiEvilko píše:no nejsem si tak jistej protoze nekde tady jsem cetl ze nejlpesi na pretaktovani je bios 11.3)