To mame to samy, me prave zajima, co tam dat jinyho. Ale zase ¨nemam chut do toho davat vic jak 200,- + manualni praci...Mattho píše:Mno, ja mam Inf. + MSI 6600GT a dost, ze sa bojim, ze tam ten pasiv na cipset nenapcham.. Karta mi konci az za tym bzuciakom a na konci karty mam kondiky, ktore zasahuju tak do stvrtiny toho ventilatorceka. A co sa tyka vysky, je tam asi pol cm medzera. Ale vseliake tie pasiv sa zevraj daju poohybat.. tak by som to skusil... Ale asi az v novom case, bo tento som kupil nudzovo a je dost, ze naprdwector píše:Ted se zeptam za sebe: mate to nekdo s GF6600GT ( cetl sem samy 6600 nonGT, ale nevim presne, o koilk sou kratsi ). Jde mi o to, vymenit ten chladis chipsetu ( BTW vite, ze stejnej pouziva treba Club3D na grafiky?). Pokusim se pujcit digital a vyfotit detail, ale kdyz to popisu, tak mam kondenzator od grafiky zhruda 1-1,5 cm nad fanem...
DFI nF4 Infinity (DAGF) /Ultra (939, nF4 /Ult) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mattho
- Začátečník

-
no ja by som skusil toto:
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843691
keby sa to nejako sikovne poohybalo, tak by na to grafika este pekne fukala... bo ta moja ma fukanie smerom naspat do bedne...
keby sa to nejako sikovne poohybalo, tak by na to grafika este pekne fukala... bo ta moja ma fukanie smerom naspat do bedne...
MB * CPU * RAM * GK * HDD
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
to se tam podle me nevejde ani omylem...Mattho píše:no ja by som skusil toto:
- Mattho
- Začátečník

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no to jo, ale ja sem fakt dost natesno. Ale prave, ze je tak malej - aby to uchladil, nF4 topi docela slusne, sestavil sem par compu na GB K8NE, kde je docela slusnej pasiv a ten je docela nazhavenejMattho píše:Mno, rozne cca 3 nozicky upilovat, koli blbemu ciernemu kondiku... ostatne vsetky poohybat smerom od karty, aby nebranili ostatnym kondikom... Ono ten pasiv neni az taky velky ako sa moze zdat,.. ma 4.7cm na vysku..
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak furt resim to chlazeni chipsetu... Momentalne se mi doma zbytecne vali tohle http://www.digisoft.cz/product.php?II=1098&cuid=2163 - grafiku uz mam s BGA ram, takze v tomhle ohledu sou mi na nic, tak sem uvazoval poskladat je nejak sikovne, abych se vyhnul tomu 1 blbymu kondenzatoru ( nebejt tam ten 1, tak je to uplne v pohode, kdovi, proc ho MSI muselo dat tak idiotsky ) a na zbytek chipsetu dat treba tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24595 nebo uplne nejradsi tohle http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=956 - ted jde o to, jestli by mi to ten pasiv utahl i kdyz pretaktuju procesor...
- marahoon
- Začátečník

-
Myslíte že mi pude dát na chipset tenhle větrák: - http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=46215 ???
- Mattho
- Začátečník

-
- reibenkopf
- Nováček

-
Bios upgrade + vetracky
Zdravim, mam dva lama dotazy:
1, je nutna disketova mechanika k upgradu biosu tehle desky nebo to jde i z cdcka?
2,kolik vetracku muzu pripojit na 3pin system fan ,aniz bych ho odrovnal
? potrebuju chladit chiefteca 4ma vetrackama a chtel bych je mit rizeny deskou. diky
1, je nutna disketova mechanika k upgradu biosu tehle desky nebo to jde i z cdcka?
2,kolik vetracku muzu pripojit na 3pin system fan ,aniz bych ho odrovnal
- Davids
- Začátečník

-
Re: DFI
Nezkousel, ale chci ho vymenit, jinak tolik mista tam mam ja:Jirin píše: Zkouseli jste tam napasovat jiny chladic? Chipset je dosti spatne umisten a chladic by mohl vadit grafice...
Nemate na nem nekdo:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... bozi=15138
Jirin
omlouvam se za neporadek ve skrini: fotil jsme to za chodu
- Petr Dalajka
- Nováček

Chladič Chipsetu
Na výše zmíněnou desku jsem dal chladič primecooler (pasiv) a vlezl tam. Sice dost těsně a vlezl. rezerva tak 1cm. Mám grafiku Sapphire X800GTO neUltimate verzi....
- Smolda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdar,mam mensi problem s DFI infinity nf4 ultra,procesor (3000+,Venice) nejde pres 2.1 GHz.Cool'n'quite vypnuty,delicka na pameti(A-Data 400 MHz CL2.5)nastavena,teplota na procesoru max 35°C,HT jsem zkousel vsechny.Na 260x8 jede bez problemu.Mam podezreni na chipset,bios sice hlasi kolem 35 °C,ale pasiv je dost horkej,ale zase na tech 260*8 je to stabilni,tak nevim,ze by pameti?(zkousel jsem lehci casovani,2T)mam jeden 512MB modul,poradte pls
- Smolda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mikecv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zkuz soupnout casovani pameti o trochu vejs,me deska sama meni defaultni casovani na hodnoty co pak pameti nezvladaj,mam to na(poradi s poslednim biosem) CAS latency 2,5 8,3,3.
desktop
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
- peppies
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chci si svůj comp trošku více uchladit a tak budu kupovat chladiče. Na svoji desku desku DFI DAGF chci dát resp. na procesor Zalman CNPS 7000B CU a nevím jestli tam půjde. Na stránkách Zalmana mají že je v pohodě, ale spíše mi jde o to, když budu chtít nakoupit další paměti tj všechny sloty budou obsazený a nevím jestli se tam chladič vejde ?
Pak bych chtěl na grafiku tohle Zalman VF700-CU VGA a zase tu vidím problém v aktivním chladiči na desce, taky bych ho rád vyměnil, ale nevím vzhledem k velikosti karty co tam
Poradíte ? Nechci si něco přes net objednat a pak smolíček pacholíček...díky
Pak bych chtěl na grafiku tohle Zalman VF700-CU VGA a zase tu vidím problém v aktivním chladiči na desce, taky bych ho rád vyměnil, ale nevím vzhledem k velikosti karty co tam
Poradíte ? Nechci si něco přes net objednat a pak smolíček pacholíček...díky
CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice | Disky: Seagate 80GB 7200 ot. + 2x SATA RAID Raptor 36GB - 10000 ot. | Paměti: 2 x A-DATA 512 MB 400 MHz CL 2.5 DualChannel DDR | Deska: DFI NF4-DAGF | Grafika: MSI NX7800GTX | Zdroj: Chill Innovation CP-510A fan 12cm 510W ATX | Case: Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000BNS
- Petr Dalajka
- Nováček

Speedfan teploty
Chtěl bych se zeptat, jestli jde nějak určit, co znamenají jednotlivé teploty ve speedfanu. Vím že se to ličí v závislosti na desce. U každé to znamená něco jiného. Proto se ptám tady.
Já to mám takto:
Temp1: 20 (hodně kolísá 5-30, asi měří špatně)
Temp2: 39
Temp3: 57
Local: 37
Remote: 24
Temp: 0
HDD: 37
Temp1: 40
Mám desku DFI nF4 ultra infinity a na chipsetu mám pasiv primecooler, předpokládám tedy že ta nejvyšší teplota bude chipset, jinak mám opteron 144 a na něm Freezer 64. Grafika Sapphire X800GTO (trixx ukazuje teploty lehce nad 40). Nic není zatím přetaktované.
Nevíte co jednotlivé teploty znamenají, resp. jak to zjistit.
Díky za odpovědi
Já to mám takto:
Temp1: 20 (hodně kolísá 5-30, asi měří špatně)
Temp2: 39
Temp3: 57
Local: 37
Remote: 24
Temp: 0
HDD: 37
Temp1: 40
Mám desku DFI nF4 ultra infinity a na chipsetu mám pasiv primecooler, předpokládám tedy že ta nejvyšší teplota bude chipset, jinak mám opteron 144 a na něm Freezer 64. Grafika Sapphire X800GTO (trixx ukazuje teploty lehce nad 40). Nic není zatím přetaktované.
Nevíte co jednotlivé teploty znamenají, resp. jak to zjistit.
Díky za odpovědi
- Smolda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zalezi na tom jak mas vysoky pameti ale videl jsem ze s obyc pametma (tzn zadny LED moduly atd.) se to provozovat da( http://czhardware.com/article.php?id=17&part=4 ,viz konfigurace),ten zalman se rozsiruje az v urcity vejscepeppies píše:Ahoj, chci si svůj comp trošku více uchladit a tak budu kupovat chladiče. Na svoji desku desku DFI DAGF chci dát resp. na procesor Zalman CNPS 7000B CU a nevím ...
- miraj
- Nováček

Nastavení napětí CPU
Mám desku Infinity nForce4 Ultra. Napětí na procesoru nastavuji pomocí Fixed CPU Voltage. Až do nastavení 1,55 V (real 1,5 V) je vše v pohodě. Ale pak je skok až na 1,65 V (real 1,61 V). Chtěl bych nastavit něco mezi těmito dvěma hodnotami. Pokud však dám CPU Over Voltage Fly, tak mi na jemné nastavení CPU Voltage offset PC vůbec nereaguje (napětí CPU se nezvýší), při nastavení Exces CPU Voltage je krok 0,1 V a napětí CPU mi vždy skočí na real 1,61 V (i když mám třeba původní hodnotu na CPU např. 1,4 V). Prosím o radu.
- Petr Dalajka
- Nováček

Ahoj lidi. Neměl prosím někdo z vás, co má desku DFI nF4 Ultra Infinity problém se sekundárním IDE (IDE1)??
Prostě mi všechny zařízení na tomto IDE jedou jen v režimu PIO. Pokud tam nějak nastavím UDMA tak to nejde vůbec (nedetekuje to data na disku, nenačte cd/dvd).
Zkoušel jsem snad úplně všechno. Upgrade BIOSu (na verzi 31.8.2005), nainstalovat ovladače od nVidie (ty co byli na cd, nové-verzi 6.66) a taky od microsoftu, starší verzi z cd WinXP (rok 2001). Zkoušel jsem taky různě zapojovat zařízení, na různé kabely...
Ale jinak než na PIO prostě sekundární IDE nejede. Bavil jsem se o tom s technikem z obchodu.cz (kde to mám koupené), navrhoval mi nejrůznější věci (výše zmíněné a nic)
Nemáte, nebo neměli jste někdo tento problém. Prosím o radu nebo návrhy řešení.
Desku už jsem jednou reklamoval (jiný problém) a nechci už znovu, jedině, pokud to bude poslední možnost.
Díky za odpovědi.
Konfigurace: Opteron 144, DFI nF4 Ultra Infinity, Sapphire X800 GTO 256DDR3, 2x512 DDR RAM A-DATA, Seagate 40GB ATA100, LG GSA-4120B, TEAC 516-D, Zdroj EUROCASE 500W
Prostě mi všechny zařízení na tomto IDE jedou jen v režimu PIO. Pokud tam nějak nastavím UDMA tak to nejde vůbec (nedetekuje to data na disku, nenačte cd/dvd).
Zkoušel jsem snad úplně všechno. Upgrade BIOSu (na verzi 31.8.2005), nainstalovat ovladače od nVidie (ty co byli na cd, nové-verzi 6.66) a taky od microsoftu, starší verzi z cd WinXP (rok 2001). Zkoušel jsem taky různě zapojovat zařízení, na různé kabely...
Ale jinak než na PIO prostě sekundární IDE nejede. Bavil jsem se o tom s technikem z obchodu.cz (kde to mám koupené), navrhoval mi nejrůznější věci (výše zmíněné a nic)
Nemáte, nebo neměli jste někdo tento problém. Prosím o radu nebo návrhy řešení.
Desku už jsem jednou reklamoval (jiný problém) a nechci už znovu, jedině, pokud to bude poslední možnost.
Díky za odpovědi.
Konfigurace: Opteron 144, DFI nF4 Ultra Infinity, Sapphire X800 GTO 256DDR3, 2x512 DDR RAM A-DATA, Seagate 40GB ATA100, LG GSA-4120B, TEAC 516-D, Zdroj EUROCASE 500W