Má Chello (UPC) SK šancu zistiť, že používam router?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Jan Viper
Nováček
Nováček

Podmienky pripojenia na Internet v UPC CZ.

Příspěvek od Jan Viper »

Tu sú podmienky UPC CZ:
4.9 Uživatel se zavazuje užívat objednané služby výhradně pro svou vlastní
potřebu a nesmí komukoliv jinému, s výjimkou osob sdílejících s ním společnou
domácnost, umožnit využití objednaných služeb bez předchozího písemného
souhlasu poskytovatele, zejména není uživatel oprávněn umožnit bezplatné využití
objednané služby. Uživatel nese odpovědnost za škodu, vzniklou v důsledku
neoprávněného užívání objednaných služeb třetími osobami.

4.10 Uživatel se dále zavazuje:
.
i) neprovozovat prostřednictvím sítě Internet obchodní aktivity, jimiž se rozumí
zejména
_ poskytování internetového přístupu do sítě Internet třetím osobám
prostřednictvím uživatelova připojení;
_ hosting accounts nebo routing přes síť Internetu prostřednictvím sítě nazývané
’proxy’,
poskytování služeb e-mail, zpravodajství, provozování služeb pro
mail-, http-, ftp-, irc-, a dhcp-server a multi-užívatelské interaktivní fóra;
_ komerční využití domovské stránky, zejména distribuce reklamních, nebo
propagačních materiálů.

4.11 Jakékoli porušení článku 4.9. a 4.10. nebo jakékoliv jiné jednání, které lze
spravedlivě označit za zneužití objednaných služeb, způsobené uživatelem je
považováno za podstatné porušení této smlouvy a poskytovatel je oprávněn
okamžitě omezit nebo přerušit poskytování služeb uživateli, a to i bez předchozího
upozornění; poskytovatel uživateli opětovně zahájí dodávku objednaných služeb, a
to zpravidla na uživatelovu písemnou žádost a po zaplacení příslušného poplatku
dle ceníku, zjedná-li uživatel nápravu. V případě porušení některé této povinnosti je
uživatel povinen zaplatit poskytovateli smluvní pokutu ve výši 10 000 Kč za každé
takové porušení.

Zda sa mi, ze oproti podmienkam v UPC SR su podmienky v CR trocha mäksie.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

S takovýma omezeníma bych uvažoval o jiné možnosti. Je jich dost. Například adsl, WiFi, internet přez el. sítě (snad brzy), ...

Ale nadruhou stranu se dá polemizovat co je myšleno tím routing? Dnes už je běžné, že jsou v domácnosti dvě PC (např notebook a desktop) a jsou spojeny sítí.
Pokud na jednoho kompa připojím síťovku do internetu, tak mě od routování na druhý počítač dělí jen zaškrtnutí sdílení internetu v ovládacích panelech.
Zákaz provozování služeb pro http-, ftp-, ... mi také nezní dobře a nechápu důvod. A také to už je jen krůček k zakázání p2p a dalšímu omezení.

Na jednu stranu chápu poskytovatele, a vím z vlastní zkušenosti že k jistým opatřením jsou důvody, ale nesmí se to přehánět.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

mě napadá, kdyby to člověk měl za NATkou a provider to zjistil, tak to je ale zasahování do soukromí člověka, protože to může zjistit leda z obsahu těch packetů a to on asi zkoumat nesmí ne? :?
skromny
Nováček
Nováček

Příspěvek od skromny »

skilling píše:No, ale na ktorej sietovke ide zmenit MAC???
Pokial sa nemylim tak zmena "povolenej" MAC adresy u Chello-SK nieje az taky problem... spravia Ti to za "par" korun na hot-line, resp. ak to zvladnes sam tak tam pichnes inu sietovku a dostanes sa na servisnu stranku kde si ju muozes zmenit sam...
P4 NW 2.8@2.8GHz FSB800, intel i865 PERL, 2*256MB PQI, 120GB WD, MSI 4Ti-4200 VIVO, SB Audigy, CDRW Sony CRX-215E1, DVDRW LG-4163B (A103), FlyTV 3000, Epson R200, Back-UPS APC-CS500-USB,
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Tka já fakt nevím, co chceš pořád slyšet , uýž jsi slyšel že zjistit že používáš router je nemožný, navíc by takový zjišťování bylo docela pracný a možná i nelegální. Navíc máš v podmínkách napsaný že můžeš net zpřístupnit členům domácnosti.
Rád bych věděl co znamená to schválené zařízení které se smí připojit do jejich sítě, to jako sychvalujou každej kompl ? Pokud jde o mě tak je UPC pěkná potvora a jsem rád že s nima nemám nic společnýho .

Jestli se bojíš tak si ten router prostě nekupuj a hotovo . Ale když nedokáží zjisti ani lidi kteří ten jejich net nabízí dál (a není jich málo :twisted: ) tak dost pochybuju že by přišli na tebe. 8)
Jan Viper
Nováček
Nováček

Jdu do toho

Příspěvek od Jan Viper »

LeváRuka píše:Tka já fakt nevím, co chceš pořád slyšet , uýž jsi slyšel že zjistit že používáš router je nemožný, navíc by takový zjišťování bylo docela pracný a možná i nelegální. Navíc máš v podmínkách napsaný že můžeš net zpřístupnit členům domácnosti.
Rád bych věděl co znamená to schválené zařízení které se smí připojit do jejich sítě, to jako sychvalujou každej kompl ? Pokud jde o mě tak je UPC pěkná potvora a jsem rád že s nima nemám nic společnýho .

Jestli se bojíš tak si ten router prostě nekupuj a hotovo . Ale když nedokáží zjisti ani lidi kteří ten jejich net nabízí dál (a není jich málo :twisted: ) tak dost pochybuju že by přišli na tebe. 8)
Chci slyset nazory lidi, kteri se v routrech vyznaji. Proc bych se mel bat, je to jen o mire rizika a tu chci zjistit.
Asi plati to, co tu nekdo napsal, ze sitovou strukturu za NAT routrem nemaji sanci videt, ani zjisti. Ze na analyzu paketu nemaji cas.
Urcite vsak zustava moznost neprimych indikatoru.
Takze jdu do toho.
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

Existujou na to specialni technologie jak se pokusit mapovat strukturu LAN site za routerem, ale na to se kazdej vyprdne. Je to nezajima, hlavne ze maji zakaznika a plati. Samozrejme toto ale vi, tak zavedli ucinnejsi zbran - aspon u nas v CR - tarif za nejakych 500,- mesicne. To je prave proti temto nelegalnim praktikam. Proste je to nastaveny tak, abys na tom nemohl vydelavat ve velkym, a to je ucel. Dal na to kaslou.
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Ja mam takyto nazor: Pokial to mas doma rozsietovane a neposkytujes to niekomu inemu tak ich to nezaujima. Potom daj vediet aky router si kupil ja som tiez rozmyslal nad chellom Sk a chcel by som tento Linksys BEFSX41 Router... :roll:
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Tak ako si dopadol???? :wink: :wink: :wink:
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

už nemá ani net :lol:
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Daandy píše:už nemá ani net :lol:
Tiez moznee :lol: :lol: :lol: Ale podla mna ak to spravil tak by to malo fachat....
Belfast
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belfast »

Dobry den,
predem upozornuji, ze sem lama a lajk a nerozumim tomu... Mam Chello classic, a ted budu dokupovat novej komp, takze budu mit 2. A chci rozvest internet do obou. Pochopil sem, ze si musim poridit router a na UPC zadat jeho MAC adresu. Jenze vubec netusim jak router (popr. PC) spravne nastavit atd. Mohl by mi nekdo napsat jednoznacny navod? Chystam se koupit SMC 7004VBR Barricade.
Dekuji za kazdou odpoved.
tojebordel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tojebordel »

mam chelo 2048/256 a nestacim tahat kabely sousedum :roll:
nee vazne, UPC ti sice da jednu IP pro JEDEN PC, ale lide to porusuji jako vsechny ostatni veci...
mam BroadBand router Edimax, naklonoval jsem MAC adresu registrovany sitovky (zobrazuje jakoby MAC te sitovky), do routru jsou 4 kabely, zadny problem neni, vse chodi bezproblemu, i zvenci se da dostat do nastaveni pres jmeno a heslo...
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Já jsem větší lama, a chci se zeptat -

p. Technik, od chella, co tu u mě jednou byl na dýl (blnul modem) mi řekl, že router co umí klonovat mac adresy (tj asi se chová jako jedna MAC a data dělí do dalších, které zakrývá) no a že jeho router is da best, za 1500,- že prostě ty ostatní jsou hrozný shity. Má 4 porty, vstup, umí klonovat mac adresy, vše co vím - začínám to řešit, pánž táta už pc má, takže by bodlo kdybych internet rozdělil mezi oba. Vím že je zde možnost po připojení modemu na USB rozhraní (a přeregistrování MAC ze síťovky na modem samotný) jednoduše nainstalovat na každe z komplů (třeba z miliardy) ovladae na modem, a pak vždy píchnout usb tam kam je potřeba, ale to by vyšlo podobně jako kdybych ho k tomu pouštěl, jine než na netu snad nic nedělám :D
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

SMC 7004 VBR v2 NEBRAT. Situace se ma tak: V 1. verzi byl klasicky adapter na 6V, s tim, ze vevnitr byl spinanej zdroj na 5V pro logiku. Ale cca po dvou letech to odchazelo, protoze v SMC si usmysleli, ze tam prdnou normalni kondy a ne do spinanejch zdroju (jsou o neco drazsi). No, tim padem se tyto dva kondy nafukovaly az povolily a samozrejme dochazelo k nahodnym resetum, ktere vedly az k nefunkcnosti (proste brutalne kolisalo napeti). Byly samozrejme caste reklamace, no tak kluky v SMC napadla genialni myslenka, ktera je ale ve finale jeste horsi, nez ty kondy. Toto je ted v SMC 7004VBR v2 - na zdroj se prachsproste vyprdli a udelali adapter primo na 5V/2A a k tomu tak 3m drat. Router tuhne dal a jeste vic a pro jistotu hned od zacatku po koupi, pac na tom kabelu je takovy ubytek, ze pri zatizeni CPU v routeru kolisa napeti (je to proste mekky zdroj). Ale docilili sveho, v routeru nejsou kondy, takze se tam nema co nafouknout, bohuzel tam ale neni ani zadny zdroj. Navic jsem u znamyho osciloskopem zjistili dost bordelz toho adapteru a drsny zvlneni. Reseni je problematicky - asi novej, kvalitni adapter a hlavne kratsi kabel, konec opatrit jeste O feritovym krouzkem proti VF ruseni z adapteru. Nezkousel jsem, ale mohlo by pomoct.
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
bufus
Nováček
Nováček

Příspěvek od bufus »

v pátek mi přijdou instalovat chello a protože mám doma NB i PC tak koupil jsem si router a při objednání chello se prostě zeptal, jak je to s možností napojení, no a slečna na drátě rovnou odpověděla, že router lze použít, lze použít i více počítačů, vše ale v rámci jedné domácnosti... neočekávají že budete prodávat přístup na net manželce :-D
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Sdileni pripojeni

Příspěvek od Half-Death »

Poskytovatel pripojuje zarizeni do site. jestli je to PC nebo router, to zalezi na uzivateli. Obe zarizeni jsou podle norem CSN. Pripojeni nesmis prodavat dal, pronajimat nebo pujcovat. O vyuziti v ramci rodiny lze spekulovat, nicmene to nezjisti.

Router pakety v NAT rezimu prepisuje, nemate sanci poznat, ze jde o router nebo pc. Obsah paketu se nemeni, takze pokud pouzijete aktivni mod FTP nebo poslete email, pak se v obsahu objevi vase lokalni adresa. To jeste nemusi znamenat, ze je pripojeno vice pocitacu. Muzete mit klidne 4 IP adresy nebo hardwarovy firewall (cili dokud k vam nevpadnou a neuvidi, tak se muzou pouze domnivat).

Router naklonuje venkovni MAC adresu vasi sitovky. Prepisovat MAC adresu sitovky v PC na puvodni MAC od routeru je nesmysl. UPC umoznuje zmenu MAC adresy ucastnika, takze muzete zadat primo adresu routeru (venkovni MAC adresu, router ma 2 MAC!).

Edimax 6104K bohate dostacuje pro dany ucel - cena kolem 900,-
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Podminky UPC nejsou jine co jsem to tak bezne proletel.
Jinak to nastaveni MAC adresy se samozrejmě da změnit. Nebo aspon u UPC cz. Ve webovém prohližeči si normalně odebereš stavajicí mac a pridáš novou mac. Nesmiš se splest jinak jsi v pytli a musíš to opravit z jineho netu. No a pak jen reset modemu reset kompu a zase modemu par minut a je to:)
Když si objednaš chello pro nebo jaxe to jmenuje tak si mužeš registrovat 3 MAC adresy ktere potom obdrží IP.
Jo a jinak třeba my ve fimě měli takovou specilani smlouvu na 8IP... ale rozhrani stejne... když se měnila sitovka musela se registrovat...
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, odpovědi tu už asi byly napsány, ale protože to používám taky, tak to shrnu. Mám připojení Chello Easy, když mi ho tu instalovali, tak jsem se rovnou zeptal, jak to natáhnout do více PC a jestli se to smí (schválně jsem se ptal trochu jako lama, aby mu kdyžtak nepřišlo podezřelé, co s tím chci dělat). Řekl mi, že si mím koupit broadband router. Takže jsem tak učinil (mám Ovislink), vedou mi z něj 4 dráty a nemám absolutně žádný problém. Když jsem jednou řešil nějaký problém s technickou podporou UPC, tak se rovnou ptali, jestli tam mám router, takže předpokládám, že jim to problém nedělá. Jinak MAC adresu na routeru jsem nastavil na stejnou, jako mám na síťovce v PC, abych se nemusel vrtat v nastavení na stránkách UPC (což je další možnost, prostě na stránkách UPC přidáte MAC toho routeru). Vše chodí k mé plné spokojenosti, před UPC se s tím nijak netajím a nemám problém.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“