k0X píše:ahoj,
chtěl bych na svý CPU koupit nějakej chladič, ale moc se ve chladičích nevyznám. Teď tam mám obyčejnej box. Máte nějaký návrhy, tak do 1500,-.
Muze mi nekdo prosim odpovedet na me predchozi dva dotazy
P.S.Radim tomu panovi s tim chlazenim :vetrak kup aby nasaval zezhora tedy klasiku.Muzes totiz vyuzit moznost bocnicoveho vetraku kterym budes hnat vzduch k procesoru,samozrejme musis zakoupit i tunel,ten ale stoji cca.130,-.Od fa.KME.dalsim vetrakem bych hnal vzduch ven z bedny tedy asi zadni ventilator.Zkousel jsem to obycejnym vysavacem na male otacky a teplota sla za minutu dolu asi o 10 stupnu .Takze doporucuju i dobre odsavani od procesoru z mist kde je chipset desky.A pri koupi hlavne koukej i na hlucnost abys pak nenadaval ze ti huci jak v ůlu.
1. rada: kup pořádnej chladič. píšeš, že jsi zkoušel i jiný, jaký to byl ?
2. rada: P4 2,4GHz není rychlejší než P4 2,8GHz, je to přeci blbost, Hyper-Threading hrubý výkon neovlivňuje, aspoň ne nějak významně
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Je sice pravda ze ma case nasavat zpredu ,jenze vzduch i kdyz studeny se ti v zavrenen bedne ohreje a k tomu jeste nejde primo k procesoru.Chladi ti desku mozna i pameti+zbyvajici komponenty.Proto je dulezite dostat k vetraku procesoru vzduch jeste neohraty,takze komin je podle me dobra volba ,samozrejme ventilatoru procesoru musis jeste pomoct dalsim vetrakem ,ktery je na zacatku tunelu a zene vzduch k procesoru .procesor ohreje zebrovy chladice a teply vzduch jde do skrine.Ted ti samozrejme pomuze ventilator vzadu ,ktery vzduch vytahne z bedny.Takze minimalizujes vetraky na tri + procesor .Sam jsem koupil vetraky articcooling a jsou sakra tiche.20 db.Jeden ma teplotni cidlo a reguluje otacky podle teploty a druhy ma tri rychlosti nastaveni.S touto vyzbroji muzu spomalit vetrak procesoru na 2400 otacek a skrin je ticha jak myska.Samozrejme muj problem je ze mam ventilator na procesoru,ktery ma vetrak zepredu a ne zeshora takze tunel je v mem pripade pres tu zmet kabelu natahnout nemozne.
Jinak co se tyka meho ventilatoru na procesor je to CoolerMaster ICB-V83 JET 4 - Jet Blower http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25785
Jedine co jeste zkusim je vymenit drzak na desce popripade lepsi pastu.V soucasnosti mam pretaktovano na 3,3 GHz a teplota je 48 stupnu coz me dost prekvapilo a to mam zavrenou bednu.Sice jsem trochu zvedl otacky ale jinak v pohode.Přehled informací Hodnota
Vlastnosti senzorů
Typ senzoru SMSC LPC47M192 (SMBus 2Dh)
Teploty
Základní deska 33 °C (91 °F)
CPU 48 °C (118 °F)
Aux 1 °C (34 °F)
Seagate ST3160827AS 25 °C (77 °F)
Ventilátory
CPU 3234 RPM
Skříň 2318 RPM
Napájecí napětí
Jádro CPU 1.42 V
+1.5 V 1.66 V
+2.5 V 2.60 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.23 V
+12 V 12.13 V
Jak rikam zatim v pohode az budu mit tu grafiku tak uvidim co to udela s teplotou,zatim nemuzu na GF2400MX nic hrat seka se jak svina.
Tak chlapi konecne novy bios pro moji desku a s nim teplota v klidu 35 stupnu!!!
Proste krasa kam se hrabe mych starych 50 stupnu v klidu.Takze vsem kdo maji desku od gigabyte+prescotta doporucuju kouknout na jejich stranky.
Cau a jdu se z toho posr.....