problem s napajenim radeonu 9800SE

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Pavllis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavllis »

Tak mi psal bracha, ze mu to taky zacina opalovat ten napajeci konektor kterej je primo od zdroje a na tech dratech i izolaci. To ukazuje na vednej zdroj nebo neco jinyho???? Ja mam radeona 9500 predelanej na 9700 pro a mel jsem k nemu napajeci kabel kterej mi udela z konektoru na disk ten mensi na disketovku ma draty stejne siroky jako ty co vedou ke konektorum k disku, kdezto bracha ma ten co je na disketovku a ten ma slabsi kabely nemuze to byt taky tim ??? a nebo je tam "schnileho" neco jineho?? Zkusim mu tam zapojit muj 300W zdroj ale az prijedu domu takze to bude tak za 14 dni.
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

hmm, obhorete ?
to vyzera na zdroj :oops:
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Pavllis píše:Tak mi psal bracha, ze mu to taky zacina opalovat ten napajeci konektor kterej je primo od zdroje a na tech dratech i izolaci. To ukazuje na vednej zdroj nebo neco jinyho???? Ja mam radeona 9500 predelanej na 9700 pro a mel jsem k nemu napajeci kabel kterej mi udela z konektoru na disk ten mensi na disketovku ma draty stejne siroky jako ty co vedou ke konektorum k disku, kdezto bracha ma ten co je na disketovku a ten ma slabsi kabely nemuze to byt taky tim ??? a nebo je tam "schnileho" neco jineho?? Zkusim mu tam zapojit muj 300W zdroj ale az prijedu domu takze to bude tak za 14 dni.
Trefil jsi hřebík na hlavičku - dráty k disketě maj menší průřez a kladou tudíž vyšší odpor než dráty v origo redukci.(Disketa taky nežere 60-80W :lol: )
Jak se tak koukám na ten link, maník taky nejspíš použil konektor k floppyně, takže si vyrobil topnej kablík - škoda, že to nevedl pod podlahou, moh mít zadara podlahový topení :-D .
Ať to brácha vymění za origo redukci nebo si spíchne sám ze silnějších drátů druhou, než mu ten plastovej kryt konektoru odkape!
Twisp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ten samy problem

Příspěvek od Twisp »

mam radeon 9800pro 256mb. Zaclo to ale az po urcity dobe, nekdy musim restnout (vypnout) kompa i trikrat - ctyrikrat aby to zaclo chodit. Chtel sem ten konektor vytahnout a zkusit jinej ale drzi tam jak pribitej parchant. Btw. mam noname 300w zdroj
AMD 2400XP+, 512DDR(266),ASUS A7V8X-x,
Radeon 9800 PRO 256mb ddr,HDD seagate 160gb ,HDD seagate 40 GB7200bar., LCD FJS P19-2, SB5.1live 160p-
Pavllis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

vyreseno

Příspěvek od Pavllis »

tak to bylo tim kablikem udlel jsem si redukci s tema silnejsima dratama jak jsou u disku a uz to chodi bez problemu ...
janis
Začátečník
Začátečník

Re: ten samy problem

Příspěvek od janis »

Twisp píše:mam radeon 9800pro 256mb. Zaclo to ale az po urcity dobe, nekdy musim restnout (vypnout) kompa i trikrat - ctyrikrat aby to zaclo chodit. Chtel sem ten konektor vytahnout a zkusit jinej ale drzi tam jak pribitej parchant. Btw. mam noname 300w zdroj
Nepřidával jsi do kompu nějaký HW - že by už nestačil zdroj (při staru se roztáčí disky a větráčky, inicializují mechaniky a tak, takže je nápor na odběr...?
To, že ten konektor nejde vytáhnout: není už "zapečenej"? Jestli ho máš taky se slabšíma drátama (typicky žíly do disketovky), tak ho vyměň za tlustý. Pokud už tlustý máš, tak by to mělo být v pořádku. Jinak ATI doporučuje min. zdroj 300W, jiní výrobci radši 350W a výš. Je to ale o konfiguraci PC a kvalitě zdroje.
SurrendeR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SurrendeR »

Hoši prosim vas. Ked davate silnejšie grafiky a hlavne tie čo žeru ako prase (R9800 a viac) tak nad 300W zdrojmi ani len nerozmyšlajte. Leda že by ste mali nanajviš nejakeho athlona 2000+, 1HDD, 1CDROM. Inak už riskujete a zbytočne zaťažujete zdroj ktory nieje na take veci stavany (všetky noname)
A to vravim hlavne zo skuseností svojich.
EPoX 8RDA3+ rev. 2.1nFORCE 2 400 Ultra | AMD Barton 2500+@3200+(2200MHz)@1,7V | MSI NX 6600GT AGP 128MB 128bit 500/900@550/1160 | 2×256MB TwinMOS PC3200 6-3-3-2,5 | 80GB/8MB Maxtor ATA133 | 200GB/8MB Maxtor S-ATA 150 | 10GB/2MB Maxtor ATA100 | CDRW MSI 52/24/52 | Skrinka EURO Case 400W | 19" Hansol 930D | HP 3650
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“