dosah Wi-fi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

panove skouselisme spojeni na wifi
2 paraboly proti sobje 15 watu a bez vjetsich problemu 40 km na primou viditelnost

jo a nekdo mi rikal ze to jde i 60km to mi ale pripada trochu moc
cau
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Hahaha v současné době jedeme na cca 7 kiláku je to náš spoj do internetu z vesnice a nic moc jedeme na 24db sítech proti sobě přímá viditelnost a rychlost stoji za ... a kvalita taky .... . V nejbližších dnech by jsme měly spustit 10GHz ale to je finančně o něčem jiném. :(
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
st.slama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st.slama »

Neviete niekto ako sa spaja 75ohm a 50ohm kábel na wifi.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

st.slama píše:Neviete niekto ako sa spaja 75ohm a 50ohm kábel na wifi.
Co tím konkrétně myslíš ? Spojit dva kabely bez konektoru ?

A btw, 75 ohmovej kabel na Wifi ? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
st.slama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st.slama »

75ohm ma utlm asi 0,35dB na m
50ohm ma utlm 0,5dB na m

Co tím konkrétně myslíš ? No to či nebude treba medzi ne nejake zapojenie či sa to môźe na priamo lebo tu sa piše http://www.simandl.cz/stranky/czfreenet ... ektory.htm dole v tab ze pri spojeni 75 a 50 je utlm 0,2dB
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Což o to, spojit to můžeš přímo, ale 75 ohmovej kabel není impedančně přizpůsobenej, takže budeš mít v drátu odrazy signálu znamenající další ztráty. Co to je za kabel ? RG-58 ?

Osobně nedoporučuju ani použití 75ohmového kabelu vcelku, natož pak napojování na 50 ohmů. Fungovat to bude, ale ideální to není. Dal bych tam aspoň RG-213ku. Samozřejmě pokud už je to někde vestavěné a kabely tahat/měnit nejdou, tak je situace jiná...
XuB4nU
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XuB4nU »

dal jsem si ted cerstve net(wi-fi) a mam problemy s rychlosti.kamosum se stejnym tarifem to jede mnohem lip nez me,tvrdi,ze si dali silnejsi antenu.ja mam vyhled dobry(nicim nestineny),takze muze to byt tim,ze ta klasicka antena proste nestiha?

thx
Na tomto světě jsou dva typy lidí - dobří a zlí. Ti dobří lépe spí
a ti zlí se daleko radši probouzejí.
....Woody Allen
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

tomesik píše:no, kazdopadne to bude na flastr od CTU ;)
jj a chudák ten, kdo se bude chtít napojit někde mezi tím spojením. :evil:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

pavel.minarik píše:
patrix píše:Vysledek je takovy ze ve meste a cca 5km kolem nej chytnete plný signál i bez antény v notebooku s integrovanou antenou.
a možná i takový že nikdo jiný si kvůli vysílacímu výkonu té firmy sou síť nerozjede, to by ČTÚ koukal :oops:
Takové profíky taky znám. Nabízeli nám zasíťovat jednu vesnici 15 km wifi v béčku. :twisted: Nakonec to začínáme síťovat wifi po 2-3 km.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

TomV píše:Což o to, spojit to můžeš přímo, ale 75 ohmovej kabel není impedančně přizpůsobenej, takže budeš mít v drátu odrazy signálu znamenající další ztráty. Co to je za kabel ? RG-58 ?

Osobně nedoporučuju ani použití 75ohmového kabelu vcelku, natož pak napojování na 50 ohmů. Fungovat to bude, ale ideální to není. Dal bych tam aspoň RG-213ku. Samozřejmě pokud už je to někde vestavěné a kabely tahat/měnit nejdou, tak je situace jiná...
Rovnou tam dát RLA-10, H1000
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

ka-spel píše:Rovnou tam dát RLA-10, H1000
No, jeden lepší, než druhej. :-) Z elektrickýho hlediska jsou sice perfektní, ale dělat s tím, to je na kulku... Ani nevíš, jakou mi dalo práci vytvarovat metrovej volně visící konec RLA-10 tak, aby mi to nezvedalo APčko do vzduchu... :wink:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

TomV píše:
ka-spel píše:Rovnou tam dát RLA-10, H1000
No, jeden lepší, než druhej. :-) Z elektrickýho hlediska jsou sice perfektní, ale dělat s tím, to je na kulku... Ani nevíš, jakou mi dalo práci vytvarovat metrovej volně visící konec RLA-10 tak, aby mi to nezvedalo APčko do vzduchu... :wink:
To uznávám na nějaké ohyby to fakt není. :-D
Ruda
Začátečník
Začátečník

Síto California 21dB na 500-700m

Příspěvek od Ruda »

Chci se připojit u nás na vesnici do wifi sítě na vzdálenost asi 500m , max. 700 m. Měl jsem pujčenou malou panelovou antenu na které nějakej signal byl ale bylo to slabé. Asi mam v ceste nejaký strom ale nejakej signal jsem mel na antene vyrobene z kelimku od masla.
Myslite ze na situ California 21dB by to mohlo fakčit? Rušení tu asi žádné nubude.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Síto California 21dB na 500-700m

Příspěvek od ka-spel »

Ruda píše:Chci se připojit u nás na vesnici do wifi sítě na vzdálenost asi 500m , max. 700 m. Měl jsem pujčenou malou panelovou antenu na které nějakej signal byl ale bylo to slabé. Asi mam v ceste nejaký strom ale nejakej signal jsem mel na antene vyrobene z kelimku od masla.
Myslite ze na situ California 21dB by to mohlo fakčit? Rušení tu asi žádné nubude.
Na 300 m vzduchem jedu na malou home made panelovku (dvojitý quad na oboustranném kuprextitu v krabičce do mikrovlnky 8) ) A to jsem musel ještě srazit výkon routeru na míň jak polovinu abych nepřestřeloval.

Asi strom - copak na 500 m to AP nevidíš?! Pokud nemáš přímou viditelnost, tak nad anténou nespekuluj. Jinak takové síto se používá na podstatně větší vzdálenosti 2-3 km.
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Jo tak je s tym sitem sance?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ruda píše:Jo tak je s tym sitem sance?
Lidi, vy jste jak natvrdlý... :roll: Vidíš anténu AP ? Vidíš v cestě strom ? Pokud vidíš AP dobře, tak si tu anténu nekupuj, protože je moc silná a pálil bys přes limit a rušil okolí (záleží samozřejmě na tom, jaké máš rádio, ty lepší umí regulvat výkon). Pokud tam máš strom, tak s tím sítem sice budeš mít lepší signál, než se slabší anténou, ale abys ho prostřelil, musel bys taky pálit plným výkonem a to je téměř určitě přes limit a tím pádem nepřípustné.

Takže nás ještě informuj, co máš za rádio (AP, karta), jak dlouhej je kabel od rádia k anténě (to je důležitý) a jestli je možnost pohrát si s umístěním antény. Protože jestli jo, tak bych na tvém místě nejdřív experimentoval s polohou a natočením...

Btw, máš stejnou polarizaci, jako druhá strana ?
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Trošku ilustrativní OT, ale moje osobní zkušenost s dosahem:
Přímá vzdálenost 24m, 4 cihlové zdi staré secesní zástavby
Pro očekávaný problémy s prozářením zdí zvolena zastaralá "b" síť (její rychlost pro sdílení 1024/256 internetu plně stačí).
Začal jsem s Linksys WAP 11 a WMP 11, ani náhodou. Pak přišla jedna a následně druhá sektorová anténa 13dBi od Maxrad, umístěny uvnitř. Pořád špatný. Nakonec jsem snížil rychlost z 11 na 2Mbps což pro danou aplikaci furt stačí... Konečně to jede se stabilním signálem 4 z 5 čárek
Asi za měsíc přišli "profíci" a holedbali se jak udělaj po celém domě "g" Wi-Fi s jedním, dvěma AP a všichni to všude chytnou..., že dělali řadu panelových domů a přeci to super chodí... tak jsem jim ukázal sektorovku a bavil se jejich výrazem...
Kamarádovi zrovna teď nechodí "g" na 8m přes jedinou 30cm cihlovou zeď...
Nejsem expert na Wi-Fi - tohle je jen malá osobní zkušenost pro info
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

No tak kabel bude dlouhej asi 7 m a mam PCI kartu od ASUSu co se dava k deskam ( kamos ju ma a v pohode mu na tom jede net) , vim ze to neni nic moc mozna bych koupil novou.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Charlie Breaker píše: následně druhá sektorová anténa 13dBi od Maxrad, umístěny uvnitř.
To je takový problém to dát aspoň za okno na parapet?
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ruda píše:PCI kartu od ASUSu co se dava k deskam ( kamos ju ma a v pohode mu na tom jede net) , vim ze to neni nic moc mozna bych koupil novou.
To rozhodně! Karta bez regulace výkonu je na h.... . Třeba v naší wifi siťi mají podobné sračky (Edimax atd.) zákaz kvůli zarušování okolí. Dnes si můžeš koupit třeba osvědčený router Ovislink AP1120 a jeho klony v ceně již od 1200 nebo v setu se sektorovkou (pokud si ji neumíš skoro zadarmo udělat sám 8) ) o pár stovek dražší.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“