Divne chovani RAIDu pri zapisu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Dony
- Středně pokročilý
no, zmenilo, hrál jsem si s časováním pamětí, měl jsem je na 2.5-6-3-3 a hodil jsem je nazpět na default, protože mi to nechtělo někdy nabíhat, ale jinak kdyz se to chytlo, bylo to stabilní (memtest OK), po tom, co jsem je zase vrátil na 2.5-6-3-3 to ale plazí dál
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
- Dony
- Středně pokročilý
- Shit
- Odborník PCT
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ne, nebrzdí, resp. rozdíl je max 1%.Dony píše:Ted me napadlo, existuje redukce PATA->SATA a kdyz jo, nebrzdi to nejak?
akorát nevim, co to stojí, pořád si to pletu - buď SATA->PATA redukce je drahá nebo PATA->SATA redukce je drahá...ale která stojí pár desetikorun a která několik tisíc si furt nemůžu zapamatovat
Naposledy upravil(a) MaWa dne ned 1. úno 2004, 11:07, celkem upraveno 1 x.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nedavno som nieco podobne riesil....., a nakoniec na to doplatili disky Seagate... 2xSeagate Barracuda 7200.7Plus, 120GB 8MB Cache.... kazdy s diskou mal lepsi vykon osobitne ako spolu ..... pocul som ze podobny problem trapi seagate uz dlhsie od casou Barracuda IV.... a to platy ako pre ATA tak aj SATA disky....... Mne pomohla zmena na 2xMaxtor 120GB 8MB ..... Dokonca v minulosti sam Seagate potvrdil problemi s Raid na svojich diskoch Barracuda serie V...
- Shit
- Odborník PCT
Mně ty "Barči" makaj v RAID 0 no problem a výkonově mám nárust asi 25% vůči singlerandom píše:Nedavno som nieco podobne riesil....., a nakoniec na to doplatili disky Seagate... 2xSeagate Barracuda 7200.7Plus, 120GB 8MB Cache.... kazdy s diskou mal lepsi vykon osobitne ako spolu ..... pocul som ze podobny problem trapi seagate uz dlhsie od casou Barracuda IV.... a to platy ako pre ATA tak aj SATA disky....... Mne pomohla zmena na 2xMaxtor 120GB 8MB ..... Dokonca v minulosti sam Seagate potvrdil problemi s Raid na svojich diskoch Barracuda serie V...
- UFo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj o tech problemech Baracud IV a V sem take zaslech (uvazoval sem loni o RAIDU a prave tohle byl duvod proc sem do nej nesel), podle toho co tu ctu je to presne tenhle pripadrandom píše:Nedavno som nieco podobne riesil....., a nakoniec na to doplatili disky Seagate... 2xSeagate Barracuda 7200.7Plus, 120GB 8MB Cache.... kazdy s diskou mal lepsi vykon osobitne ako spolu ..... pocul som ze podobny problem trapi seagate uz dlhsie od casou Barracuda IV.... a to platy ako pre ATA tak aj SATA disky....... Mne pomohla zmena na 2xMaxtor 120GB 8MB ..... Dokonca v minulosti sam Seagate potvrdil problemi s Raid na svojich diskoch Barracuda serie V...
2 Shit: nj jenze ty je mas na SATA, kdezto on na PATA
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Dony
- Středně pokročilý
tak jsem to objevil v CC, jeden typ za 350 s DPH, druhy za 700, tak to asi prubnu, kdyztak to muzu vratit, kdyby to nechodilo, co je divny, ze u te levnejsi (ASUS) udavaji, ze se da pouzit jen na deskach ASUS s radicem SATA Promise, ale v diskuzi tam nekolik lidi psali, ze jim to chodi i s jinym radicem. Ostatne nevidim duvod, pros by to nemelo chodit, kdyz udavaji IDE->SATA, musi to mit snad SATA standard a ne nejaky "SATA Promise" hybrid...
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
- Butch
- Středně pokročilý
Ten ASUS jsem kupoval před vánocema a s DPH mě stál kolem 570Kč.Dony píše:tak jsem to objevil v CC, jeden typ za 350 s DPH, druhy za 700, tak to asi prubnu, kdyztak to muzu vratit, kdyby to nechodilo, co je divny, ze u te levnejsi (ASUS) udavaji, ze se da pouzit jen na deskach ASUS s radicem SATA Promise, ale v diskuzi tam nekolik lidi psali, ze jim to chodi i s jinym radicem. Ostatne nevidim duvod, pros by to nemelo chodit, kdyz udavaji IDE->SATA, musi to mit snad SATA standard a ne nejaky "SATA Promise" hybrid...
Funguje skvěle. Normálně to nasadíš na IDE disk a strčíš do toho S-ATA kabel. Má to ještě přídavné napájení. Raid ho v pohodě detekuje.
Prostě funguje to skvěle.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- johnik
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky problém s RAIDEM
Pánové, prosím o pomoc.Mám problém s raidem0.Řadič mám kouwell 571H, chipset highpoint 370A.Disky dva WD 60 GB stripping.Systém win XP.Jenže po čase ten RAID krutě ztratil výkon, v sandře jsem měl dřív ve file system testu až 42 000 bodů, teď mám asi 8500 bodů
Zkoušel jsem různé drivery, ale dostanu se na max 17 000 bodů.nový BIOS jsem neflashoval, protože se údajně ztratí informace o založeném RAIDu (tzn. v BIOSu nevidíte založené RAID pole).Už nevím jak dál, prosím pomozte.
Předem díky
Zkoušel jsem různé drivery, ale dostanu se na max 17 000 bodů.nový BIOS jsem neflashoval, protože se údajně ztratí informace o založeném RAIDu (tzn. v BIOSu nevidíte založené RAID pole).Už nevím jak dál, prosím pomozte.
Předem díky
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Taky problém s RAIDEM
defragmentace - to je to, co ti zase zvýší výsledky v Sandřejohnik píše:Pánové, prosím o pomoc.Mám problém s raidem0.Řadič mám kouwell 571H, chipset highpoint 370A.Disky dva WD 60 GB stripping.Systém win XP.Jenže po čase ten RAID krutě ztratil výkon, v sandře jsem měl dřív ve file system testu až 42 000 bodů, teď mám asi 8500 bodů
Předem díky
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- johnik
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- johnik
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
- johnik
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- johnik
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
Na výkon to asi má vliv, ale ne moc velkej. Co se týká toho flashe, "kdo se bojí, nesmí do lesa". Vem si eulu: "výrobce za nic neručí a bla, bla, blababa....." Bohužel, to je ve světě PC docela normální U mě ten flash proběhl mockrát OK.johnik píše:No jo, ale jakou mám jistotu?Co když se po flashnutí prostě ztratí informace o aktuálním poli a budu mít dva prázdné disky?
Btw. teď jsem s hrůzou zjistil že mám jeden disk BB a jeden JB.Tzn. jeden má 2MB cache a jeden 8MB cache.Může to mít významný vliv na výkon?
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
s tim flashem - záleží na výrobci řadiče. kouwell je šmejd, takže čekat se od něj bohužel dá i to, že se info ztratí
ad JB a BB - čim lepší raid řadič, tim lépe se s tim dokáže vyrovnat (např. tim, že má vlastní cache, a tak pro ten horší disk má data nacachovaný víc). kouwell žádnou paměť nemá. a WD společně se Seagatem je to nejhorší, co můžeš do RAIDu dát :-/
hoď sem výsledky ze Sandry (buffered/seq/rand read/write + seek) a z hd tachu. uvidíme
ad JB a BB - čim lepší raid řadič, tim lépe se s tim dokáže vyrovnat (např. tim, že má vlastní cache, a tak pro ten horší disk má data nacachovaný víc). kouwell žádnou paměť nemá. a WD společně se Seagatem je to nejhorší, co můžeš do RAIDu dát :-/
hoď sem výsledky ze Sandry (buffered/seq/rand read/write + seek) a z hd tachu. uvidíme
- Dony
- Středně pokročilý
- johnik
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele: