Jaka je nejlepsi pasta na proseror AMD 64 ???

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

DejF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DejF »

cool.user píše:
DejF píše:vzdyt je to jedno ne? at tam hodi tu obyc stribrnou pastu ... a jakmile po nejakym tom cas uvidi vyssi teplotu nebo ze se CPU vice zahriva tak jukne na procak a kdyztak pastu vymeni ... nebo se taky dit nic nemusi .. nevim co tady resite ... a myslim ze pri cene tech teplovodnich past muzes klidne koupit vice druhu a otestovat ... a uvidis sam .. pak tady nam muzes sdelit sve zkusenosti ...

PS: bila pasta je fpoho, ale neni tak dobra jako pasta se stribrem .. je v tom znatelny rozdil ... z vlastni zkusenosti s prescotem ..
no ja ti nevim, ale mozna ne kazdej se chce v tom komplu co mesic hrabat a navic se tady vede diskuze ktera pasta je lepsi a ne diskuze "vzdyt to je jedno".
navic kdyz uz uvadis ze stribrna, mohl bys uvest aspon ktera
tu stribrnou jsem myslel obyc., ktera se dodava s procesorem. nebo nejakou neznackovou ... nevim .. pouzivam to na sichte uz nejakou dobu .. zkusim zjistit nazev ...

napr. uz mam v kompu chladic cooler master pres 2 roky a porad tu samou pastu, se kterou se ten chladic dodaval ... asi 3x jsem vymenil CPU a porad fpoho ... takove jsou moje zkusenosti
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

Tak ja mam Arctic Silver 5 a nemuzu si stezovat, kvalitka :)
Chillout...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

heh ja pouzivam "Pastu na chladice" od elchemca...mam ji asi uz 3 roky a porad neni zadnej rozdil.
podle me je nejvetsi pikacovina kupovat nejakou superhiper teplovodivou pastu..vyhozeny money :wink:
lipo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipo_ »

ja tam zadnou pastu nemam pouzivam box a 300x9 max pri zatezi kolem 50 na paste nezalezi na potencial oc to nema vliv
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Noo to koukam, tady se vrší samej dobrej názro. Stříbrná pasta se k chladičům dává málo a když tak většinou titan, kterej stojí za ... Já používam AS3, když už jde o stříbro, ebo případně klasickou silikonovou. A to že pasta nemá na potenc. OC vliv je pěkná hovadina. Jestli tam někdo nechává tu originální žvejkačku s tim že pro OC je taky dobrá, tak je to pěknej stoupa. I s obyčejnou silikonovou se dá teplota snížit o cca 5 stupňů, možná i víc. Záleží samo na sestavě, větrání case, chladiči...
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Zkušenost

Příspěvek od HrdinaJan »

No já jsem taky vždycky používal bílou (50%silicone,20%carbon,30%metal oxide), ale teď jsem si koupil Arctic Silver 5( 70% "umělého" stříbra) a zkušenost jenom dobrá. Namazal jsem s ní jak GK tak CPU a zrovna u toho CPU se to projevilo až podezřele dobře. Pokles teploty je o 2-3 stupně C.

Nicméně je taky možný, že jsem třeba měl předtím blbě namazáno tou bílou, protože je to až moc dobrej výsledek. Ale je to tak.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord deathskull »

ja mam AC 5%silver 5%copper a jsem HAPPY, fakt dobra pasta, mam to na VGA, CPU, NB a fakt SPOKOJENOST
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

lord deathskull píše:ja mam AC 5%silver 5%copper a jsem HAPPY, fakt dobra pasta, mam to na VGA, CPU, NB a fakt SPOKOJENOST
Už možná dva roky mám AS ceramiq 22g balení a nemůžu si stěžovat , "výkon" podava zhruba mezi AS4 a AS5 . Výhody teto pasty jsou ve dlouhodobé stálosti pasty a že se parádně čistí což se o stříbrných pastách nedá řict.
AMD Opteron 144@2.86GHz , DFI nf4 ULTRA-D@SLI , 1GB kit OCZ PC3200 EL platinum rev2. , Leadtek 6600 256MB, 2x 250GB SAMSUNG SATA2 NCQ RAID 0 , LC Power 550W black, Chieftec DA-01-SLD , LiteON SOHW 1693S.
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord deathskull »

hmm, ja co jsem mel pastu u AC FREEzera64 tak tu jsem hodil hned do KOSE, peknej SHIT
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

No jedna z hlavních výhod byla taky "roztíravost". Ta bílá sra..a co byla třeba u chladiče na GK byla tak hustá, že se nedala nanést normální vrsva, jen tak asi 1mm.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
ciapka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ciapka »

Tak ze vraj najlepsia je Arctic Silver 5...na ich stane je par odkazov za testy zahranicnych weboch....dufam ze sa neopakujem, lebo prispevky som necital
CPU Athlon64 3000+ (winchester) 1800@2208MHz + Zalman CNPS7000B-CU Led + Arctic Silver 5 (Idle:35°C|Burn:45°C) MB ASUS A8N-SLI Deluxe + Zalman ZM-NB47J RAM 2048MB (2x1024MB) Kingston CL3,4,4,8-2T Dual GPU XFX GeForce 6600GT (500/1000@580/1250) + Zalman VF700-CU (Idle:51°C|Burn:72°C) HDD Western Digital 640GB AAKS DVD-RW LG SuperMulti GSA-4163B Black Sound on board PSU Corsair HX620 Mouse Razer DiamondBack Chameleon System MS WindowsXP Professional
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Ja nevim co mate proti stribrne TITAN paste. Ja ji mam uz tak rok na CPU (A XP 2600+ (Barton) 11,5x193) a na nekolika ostatnich kompech, ktery sem prodal a zatim no problem. Nekolik sem jich prodal cca uz pred 4-5 lety a pasta je jeste nemenena a jede to bez problemu. Vcore 1,85 teplota v klidu 51 a pri zatezi do 58.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mnemonic píše:Jestli tam někdo nechává tu originální žvejkačku
:? A64 tam nikdy neměly od výrobce na chladiči "žvejkačku" - to platilo u AXP a starších. :wink:
Já používám už jenom bílou, že "stříbrem" jsem nebyl spokojenej.
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Shit píše:
Mnemonic píše:Jestli tam někdo nechává tu originální žvejkačku
:? A64 tam nikdy neměly od výrobce na chladiči "žvejkačku" - to platilo u AXP a starších. :wink:
Já používám už jenom bílou, že "stříbrem" jsem nebyl spokojenej.
A64 BOX meli na chladici "Zvejkacku" a dnes to trosku vic pripomina sedou pastu.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

N@$ty píše:A64 BOX meli na chladici "Zvejkacku" a dnes to trosku vic pripomina sedou pastu.
Jj, nedavno zakoupena AMD X2 a na boxu bylo neco sediveho zvykackopodobneho. Musim se priznat, ze jsem to tam nechal a prijde mi, ze to vede teplo pomerne dobre.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Ja pouzivam cca 9 ročnú silikonovú pastu v tube ktora sa používala na extremne výkonne polovodiče (tyristory) ktoru čmajzol ešte moj strary otec z elektrárne kde pracoval :lol: 8) a nemožem sa stažovať, je absolutne squelá (mal som chvilku aj AC pastu ktora je vo vodivosti tepla zrovnatelna)....odporucam aj ked je dost drahá (ale je jej tam vela)

edit:
miho píše:
N@$ty píše:A64 BOX meli na chladici "Zvejkacku" a dnes to trosku vic pripomina sedou pastu.
Jj, nedavno zakoupena AMD X2 a na boxu bylo neco sediveho zvykackopodobneho. Musim se priznat, ze jsem to tam nechal a prijde mi, ze to vede teplo pomerne dobre.
tak si daj pozor aby si to po pol roku odlepil :lol: :lol: :lol: :roll: zacul som velmy agresivne ohlasy ludí na tu "pastu" od AMD.....napr.: Spirit64 vytrhol procesor z patice a patica neprežila - ale procesor prežil :o :D
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Nedělal někdo čirou náhodou nějaký testík. Třeba 3 nebo 4 možnosti včetně "žveklačky"?

Tu žvejkačku jsem našel akorát na SILENCERU co mám na GK. Říkal jsem si že bych jí sundal ale tam je asi jako ochrana před poškozením pamětí. Asi by nebyo dobré, kdyby šel ten hliníkovej pasiv rovnou na chip paměti. ):
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

N@$ty píše:A64 BOX meli na chladici "Zvejkacku" ...
Podle mně "žvejkačka" vypadá trochu jinak - viz. starý AXP...
Jan Dokoupil
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Dokoupil »

ahoj
používejte tu bílou silikonovou
pokud ji máte je dobrá.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Normalne necham tu stribrnou a dam na ni jeste vrstvu bile, pak ta stribrna neztvrdne...
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“