Bude mi stacit tento PC?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Vaneo
- Nováček

-
Vždyť jsem psal,že paměti můžeš vyměnit za VALUE řešení značkové firmy. Třeba Corsair,Kingston.....to je jedno. O zdroji jsem také psal že minimum je 360 W. Až v budoucnu budeš měnit grafiku,nebo CPU,tak je lepší mítí předimenzovaný zdroj,aby jsi ho také nemusel měnit. Všichni koukáte co je teď,ale u PC platí,že se má nakupovat už pro zítřek. Jestli chceš při výměně grafiky kupovat i zdroj,tak si klidně kupuj minimální W zdroje.
- miso23
- Začátečník

- Perfect_
- Začátečník

- Vaneo
- Nováček

-
- Perfect_
- Začátečník

- miso23
- Začátečník

- Vaneo
- Nováček

-
- Meridius
- Středně pokročilý

-
já pořád nevím, kde bereš tu jistotu, že grafika bez větráku je levnější než grafika s větrákem? proboha to je nějaká nemoc nebo co...dej odkaz, kde je grafika bez větráku jak ty říkáš levnějšímiso23 píše:A nemohol by som tam potom pridat jeden obycajny ventilator a nasmerovat ho na VGA?S chladicom je ta grafika velmi draha...Pretaktovanie pocka.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- miso23
- Začátečník

- Vaneo
- Nováček

-
Nic menšího než GeForce 6600 bych ti opravdu nedoporučoval-teda,pokud chceš hrát hry. Snažíš se ušetřit na místě,kde by tě to časem mohlo dosti mrzet. Grafiky,které jsou pod GeForce 6600 už jsou opravdu svým výkonem někde mezi třídou nejlevnějších a nejslabších GPU. U GeForce je to řada 6200. Kup GeForce 6600. Věř mi,že určitě nebudeš litovat. Když koupíš grafiku s chladičem/silně doporučuji/,tak se dostaneš na frekvence verze GT. Věř mi...pro hry nic pod 6600. Ani ATI v této kategorii nemá vhodného kandidáta pro tvou
koupi.
koupi.
- miso23
- Začátečník

Takze ten link je www.elko.sk ,pozri si cennik komponentov.A nemozem to urobit tak ze kupim FX6600 bez vetraku a kupil by som k nej zvlast VGA chladic?Pretaktovanie VGA pre mna aj tak nie je az tak dolezite...
- Meridius
- Středně pokročilý

-
mno já nevím, ale není náhodou ta 6600 nad tím míněná 6600 GT? protože to by tak zhruba odpovídalo. Bez ventilátoru bude nějaká gigabyte nebo možná asus, chtělo by to zjistit značku. Ten ceník psalo nějaký prase nebo co...ani neuvést výrobce té karty..označení bez ventilátoru...to vede nějak pobuch.miso23 píše:Takze ten link je www.elko.sk ,pozri si cennik komponentov.A nemozem to urobit tak ze kupim FX6600 bez vetraku a kupil by som k nej zvlast VGA chladic?Pretaktovanie VGA pre mna aj tak nie je az tak dolezite...
Proč si to nekoupíš třeba v alzasoftu? tahleta karta je hodně dobrá http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?D ... d=18843655 nebo tahle http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?D ... d=18843655
paměti asi tyto nejlépe http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?D ... d=18842855 ale pokud budeš chtít ušetřit, tak asi tyhle http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?DPG=44535
desku nějakou 754 s PCIe a CPU sempron 2800+ a zbytek ať ti poradí někdo jiný..v tom se až tak neorientuju.
EDIT: upraven odkaz na paměti...ty DDR2 by tam asi moc nepasovaly
Naposledy upravil(a) Meridius dne pát 15. črc 2005, 20:26, celkem upraveno 1 x.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Gron4
- Nováček

-
Já bych raději voli desku pro socket 939. Tato patice je modernější a základní desky stojí přibližně stejně jako pro socket 754. Myslím proto,že není důvod kupovat starší 754. Toto je výňatek článku s PC TUNIGU:
AMD Athlon 64 (Socket 939)
Přestože jsem se před chvíli zastával Socketu 754, o něco lepší volbou je přece jen Socket 939. Nabízí, jak už bylo řečeno 1GHz HT a dvoukanálový paměťový řadič. Velkou výhodou je to, že některé procesory jsou vyráběny 90nm technologií (jádro Winchester), takže mají nižší spotřebu elektrické energie a jdou výborně taktovat. Z modelu 3000+ (1,8GHz za 4600Kč) docela v pohodě dostanete 2,3GHz i více (tedy téměř 4000+), přičemž procesor stále nebude nijak výrazně topit. Procesory jsou 64 bitové, což sice nikoho dnes příliš nevzrušuje, ale Windows XP 64bit už vyšly a 64 bitové aplikace na sebe jistě také nenechají dlouho čekat. Například v 64 bitovém VirtualDubu prý převedete video o dobrých 30%
rychleji! Zatím jsem to nezkoušel.
další článek na SVETHARDWARE:
Co je hlavní výhodou socketu 939? Nejvýznamnějším rozdílem je dvoukanálový (dual-channel) paměťový řadič namísto jednokanálového přítomného v socketu 754. Z toho plynou v zásadě dvě výhody:
1. 128 bitový přístup do pamětí je (teoreticky) dvakrát tak rychlý než u socketu 754. Díky tomu má procesor pro socket 939 na stejné frekvenci vyšší výkon než procesor pro socket 754.
2. Protože dvoukanálový řadič jsou vlastně dva 64bitové řadiče vedle sebe, je nyní možné využívat čtyři moduly DIMM pro paměti DDR400 (každý maximálně 1GB modul, tedy celkem až 4GB paměti). Tyto čtyři moduly je možné mít osazené, aniž by byla narušena funkce Cool & Quiet (redukce napětí a frekvence podle vytížení procesoru, čímž se snižuje jeho spotřeba). Socket 754, protože má jen jeden řadič, bohužel umožňuje osadit pouze dva moduly DDR400 (třetí slot je na základních deskách z toho důvodu, že je možné osadit dva moduly DDR400, ale také tři moduly DDR333 nebo pomalejší). A při osazení tří modulů (a na starších deskách dokonce dvou!) musí být Cool & Quiet vypnut, protože při jeho použití by došlo k poškození dat (detaily zde rozebírat nebudu, jen řeknu, že se jedná o problém paměťového bufferu na základní desce).
Druhou výhodou socketu 939, tentokrát ale spíše kosmetickou, je přítomnost HyperTransportu běžícího na reálné frekvenci 1 GHz s propustností 4GB/s v každém směru, namísto 800 MHz u socketu 754. Tím se zrychluje komunikace s čipsetem a periferii. To v současnosti nemá příliš velký význam (HyperTransport není úzkým hrdlem systému, naopak je spíše velmi nevytížen), ale s příchodem PCI Express x16 grafických karet to mít význam bude. Také to bude mít význam u integrovaných grafických karet, které potřebují rychle komunikovat s pamětí.
AMD Athlon 64 (Socket 939)
Přestože jsem se před chvíli zastával Socketu 754, o něco lepší volbou je přece jen Socket 939. Nabízí, jak už bylo řečeno 1GHz HT a dvoukanálový paměťový řadič. Velkou výhodou je to, že některé procesory jsou vyráběny 90nm technologií (jádro Winchester), takže mají nižší spotřebu elektrické energie a jdou výborně taktovat. Z modelu 3000+ (1,8GHz za 4600Kč) docela v pohodě dostanete 2,3GHz i více (tedy téměř 4000+), přičemž procesor stále nebude nijak výrazně topit. Procesory jsou 64 bitové, což sice nikoho dnes příliš nevzrušuje, ale Windows XP 64bit už vyšly a 64 bitové aplikace na sebe jistě také nenechají dlouho čekat. Například v 64 bitovém VirtualDubu prý převedete video o dobrých 30%
rychleji! Zatím jsem to nezkoušel.
další článek na SVETHARDWARE:
Co je hlavní výhodou socketu 939? Nejvýznamnějším rozdílem je dvoukanálový (dual-channel) paměťový řadič namísto jednokanálového přítomného v socketu 754. Z toho plynou v zásadě dvě výhody:
1. 128 bitový přístup do pamětí je (teoreticky) dvakrát tak rychlý než u socketu 754. Díky tomu má procesor pro socket 939 na stejné frekvenci vyšší výkon než procesor pro socket 754.
2. Protože dvoukanálový řadič jsou vlastně dva 64bitové řadiče vedle sebe, je nyní možné využívat čtyři moduly DIMM pro paměti DDR400 (každý maximálně 1GB modul, tedy celkem až 4GB paměti). Tyto čtyři moduly je možné mít osazené, aniž by byla narušena funkce Cool & Quiet (redukce napětí a frekvence podle vytížení procesoru, čímž se snižuje jeho spotřeba). Socket 754, protože má jen jeden řadič, bohužel umožňuje osadit pouze dva moduly DDR400 (třetí slot je na základních deskách z toho důvodu, že je možné osadit dva moduly DDR400, ale také tři moduly DDR333 nebo pomalejší). A při osazení tří modulů (a na starších deskách dokonce dvou!) musí být Cool & Quiet vypnut, protože při jeho použití by došlo k poškození dat (detaily zde rozebírat nebudu, jen řeknu, že se jedná o problém paměťového bufferu na základní desce).
Druhou výhodou socketu 939, tentokrát ale spíše kosmetickou, je přítomnost HyperTransportu běžícího na reálné frekvenci 1 GHz s propustností 4GB/s v každém směru, namísto 800 MHz u socketu 754. Tím se zrychluje komunikace s čipsetem a periferii. To v současnosti nemá příliš velký význam (HyperTransport není úzkým hrdlem systému, naopak je spíše velmi nevytížen), ale s příchodem PCI Express x16 grafických karet to mít význam bude. Také to bude mít význam u integrovaných grafických karet, které potřebují rychle komunikovat s pamětí.
- miso23
- Začátečník

Socket 939 je pre mna velmi drahy.Ak si si cital cely tento thread tak si si mohol vsimnut ze chcem comp do 20000 SK!!!
Zatial som si teda nasiel takuto zostavu :
MB - Microstar MS K8N NEO3 F (DFI neviem zohnat,nevadi)
CPU-AMD SEMPRON 2800+,soc.754
RAM-DDRAM 512 MB,CL 2,5 ,PQI
VGA-FX 6600,128 MB,PCI-E
HDD-Seagate Barracuda 80GB SATA
MON-CRT Philips 17",107S66,flat
CAS-ULTRAP T522B,MIDDLE,400W
cena-19988 ,- (tesne pod limit
) aj s klavesou a mysou
repro a opt.mechaniku mam,takze netreba.
OK???
A ten PC budem kupovat az v septembri(září),budu vtedy uz 64-bitove Semprony?A budu stat cca. tolko ako obycajne Semprony?
Zatial som si teda nasiel takuto zostavu :
MB - Microstar MS K8N NEO3 F (DFI neviem zohnat,nevadi)
CPU-AMD SEMPRON 2800+,soc.754
RAM-DDRAM 512 MB,CL 2,5 ,PQI
VGA-FX 6600,128 MB,PCI-E
HDD-Seagate Barracuda 80GB SATA
MON-CRT Philips 17",107S66,flat
CAS-ULTRAP T522B,MIDDLE,400W
cena-19988 ,- (tesne pod limit
repro a opt.mechaniku mam,takze netreba.
OK???
A ten PC budem kupovat az v septembri(září),budu vtedy uz 64-bitove Semprony?A budu stat cca. tolko ako obycajne Semprony?
- Gron4
- Nováček

-
Chtěl jsi říci,že drahé jsou pro tebe CPU na socket 939,protože desky pro oba sockety jsou cenově srovnatelné.
Athlon64 3000+ /939/ jádro venice ..... 4775
Athlon64 2800+ /754/ jádro Newcastle .... 3703
Sempron 2800+/754/ jádro Palermo .... 2573
Jistě asi víš,že když koupíš socket 754,tak přicházíš o některé výhody,které jsem ti popsal výše,včetně toho,že základní desky pro socket 939 budou po změně biosu podporovat i Athlony64 X2.
Athlon64 3000+ /939/ jádro venice ..... 4775
Athlon64 2800+ /754/ jádro Newcastle .... 3703
Sempron 2800+/754/ jádro Palermo .... 2573
Jistě asi víš,že když koupíš socket 754,tak přicházíš o některé výhody,které jsem ti popsal výše,včetně toho,že základní desky pro socket 939 budou po změně biosu podporovat i Athlony64 X2.
- Hanis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ale stejně nemá příští rok být M2 socket,který má nahrazovat všechny dosavadni sockety takže bude jenom jeden socket? 
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
- miso23
- Začátečník

- Gron4
- Nováček

-
Je mi to jasné. Samozřejmě to jde i takto.Jestliže jsi opravdu omezen financemi ,kup 754 a až uznáš za vhodné,tak něco jiného. Uvidíš co bude a za jaké finance. Já si každý rok nové PC nekupuji,takže mne M2 nechává zatím chladným. Také uvedení nové čipové sady vždy provázejí porodní bolesti v podobě nestability,nekompatibility a podobných nešvarů,takže je vždy lepší si počkat na různé revize.
Paměti jsou velice důležitou komponentou,která tě při špatné volbě může pěkně potrápit. Značku PQI bych ti nedoporučoval,i když i tato firma má některé edice dost kvalitní, jedná se zejména o dražší modely. Doporučuji ti VALUE edice značkových firem Kingston,Corsair,Kingmax. Něktéré edice A-DATA jsou také velice kvalitní. Podívej se na tento odkaz.Zde najdeš i VALUE edice:
http://www.amdboard.com/ddr_special.html
Napiš mi....jakého výrobce si hodláš koupit grafiku.
Paměti jsou velice důležitou komponentou,která tě při špatné volbě může pěkně potrápit. Značku PQI bych ti nedoporučoval,i když i tato firma má některé edice dost kvalitní, jedná se zejména o dražší modely. Doporučuji ti VALUE edice značkových firem Kingston,Corsair,Kingmax. Něktéré edice A-DATA jsou také velice kvalitní. Podívej se na tento odkaz.Zde najdeš i VALUE edice:
http://www.amdboard.com/ddr_special.html
Napiš mi....jakého výrobce si hodláš koupit grafiku.