instalace XP na SATA disk

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

hans@kans
Nováček
Nováček

sata + ata

Příspěvek od hans@kans »

Nemám zkušenosti se SATA hdd a chci se zeptat,mám starej hdd 60gb ATA a chci si koupi SATA.Na ten novej SATA disk chci nainstalovat normálně operační systém(win xp sp2) a ten starej ATA chci hodit do šuplíku.Nebude to dělat neplechu???
Desku mám MSI K7N2 Delta2/NVIDIA nForce2 ULTRA 400/IGP Chipset.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Nabu píše:mimochodem ten win nejde ani aktualizovat na SP2 vubec to nenabehne kdyz ten patch stahnu
Proč děláš takovou prasárnu, že tam instaluješ k SP1 ještě SP2. Uprav si rovnou instalační cd tak, aby tam byl jen SP2. Např. návod dle tacknetu nebo nejednodušeji v nLite (postup ve foru úprava instalčního cd win xp), kde těch úprav můžeš udělat podstatně víc a zintergrovat si tam i hotfixy co byly po uvedení SP2. Jinak pokud ti to nenajde sata disk, tak zkus aktualizovat bios základní desky, zapnout vypnout disky, přehodit je atd. prostě někdy pomůže i trocha alchymie.
Mayki
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mayki »

Já mám jiný problém. Jak nainstalovat WINsp2 na SATA HDD?? Disketu s ovladači mám, ale nemám disketovku!!! Jde mu nějak vnutit místo diskety CD? Nebo je ještě nějaký jiný způsob? Nejde to nějak obejít přes N-lite?? Nutně bych potřeboval nějakou radu, předem díky :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

hans@kans
Nováček
Nováček

SATA + ATA

Příspěvek od hans@kans »

Nemám zkušenosti se SATA hdd a chci se zeptat,mám starej hdd 60gb ATA a chci si koupi SATA.Na ten novej SATA disk chci nainstalovat normálně operační systém(win xp sp2) a ten starej ATA chci hodit do šuplíku.Nebude to dělat neplechu???
Desku mám MSI K7N2 Delta2/NVIDIA nForce2 ULTRA 400/IGP Chipset.
zajda82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zajda82 »

zajda82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SATA + ATA

Příspěvek od zajda82 »

hans@kans píše:....