Dungeon Siege 2
Moderátor: Baneshee
- mr_sheen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DS 1 total owna,genialni hra!byl tam rotacak,plamenak i granatomet a elektrika:)
ale to jsem nepouzival,klasika mec + stit
ale to jsem nepouzival,klasika mec + stit
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
- joXerus
- Začátečník

ja to taky dohral a na konci fakt stereotypni nuda kdezto diablo jsem dohral vickrat nez cokoliv jinyho....Luke píše:Nerouhej se!Thellwin píše:No, je to klikfest, ale to se čekalo...stejně, jako jednička...ale má to něco do sebe, jako Diablo a spol....prostě takovej oddych![]()
První díl jsem dohrál a docela se mi to líbilo. Tak jsem zvědav, jestli to bude alespon z 50% dosahovat kvality DIABLA!!!
btw ten rotacak tam myslim fakt byl
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
- Isghole
- Začátečník

-
zdravim
mám problém s částí hlavního úkolu (6.) ve druhém aktu.
Jsem v mrazivých catakombách a mám zachránit princeznu, musím sjet dolů ale ten výtah je blokován 4mi otočnými sloupy (ve tvaru jehlanu). Na každé straně sloupu je jiný znak (zelený strom, červený strom, a pak něco tmavě červenýho a žlutýho, něco jako kostra z ryby).
Potřeboval bych poradit správnou kombinaci, abych mohl pokračovat.
Díky všem za radu (správnou
)
mám problém s částí hlavního úkolu (6.) ve druhém aktu.
Jsem v mrazivých catakombách a mám zachránit princeznu, musím sjet dolů ale ten výtah je blokován 4mi otočnými sloupy (ve tvaru jehlanu). Na každé straně sloupu je jiný znak (zelený strom, červený strom, a pak něco tmavě červenýho a žlutýho, něco jako kostra z ryby).
Potřeboval bych poradit správnou kombinaci, abych mohl pokračovat.
Díky všem za radu (správnou
- nostrom
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Pozde ale prece
. Na zemi v tech ledovych jekynich jsou ty znaky na zemi na nekterych mistech nakresleny, staci ty sloupy otocit aby byli ve stejnem poradi jako jsou na te zemi.
Jinak hra je to fakt skvela, jedu to uz po druhe. War s 2 katanama rulezz (magove jsou strasny mocky).
Jinak hra je to fakt skvela, jedu to uz po druhe. War s 2 katanama rulezz (magove jsou strasny mocky).
Intel i5 750@3,6Ghz, Gigabyte UD3, 4GB DDR3 Kingston, Gigabyte GTX 460 1GB, Corsair HX620W, 24" LCD Samsung P2450
- Isghole
- Začátečník

-
- Steffy
- Začátečník

Zdar.
Nevite jak se naucit mluvit v duchy? Porad to pise neco ve smyslu "zeptej se carodejky v Ama`nlu". Kdyz sem s ni mluvil poprvy, tak tam ta moznost byla, jenom sem to prolitl, ani sem to necetl, ale cekal jsem, ze se naucim mluvit s duchy. Pak sem zkusil mluvit s duchem a furt ta sama hlaska
. Vratil jsem se za carodejkou a ten dialog o dusis uz tam nebyl
. Co s tim?
THX
Nevite jak se naucit mluvit v duchy? Porad to pise neco ve smyslu "zeptej se carodejky v Ama`nlu". Kdyz sem s ni mluvil poprvy, tak tam ta moznost byla, jenom sem to prolitl, ani sem to necetl, ale cekal jsem, ze se naucim mluvit s duchy. Pak sem zkusil mluvit s duchem a furt ta sama hlaska
THX
AMD Thorton 2200+@2187 MHz (162*13.5), ASUS A7V600-X, 1024 MB DDR 400, Hitachi SATA II 160 GB, Seagate SATA 120 GB, XFX GeForce 6600 GT AGP 500/1000@550/1200, SB Live! 5.1
- vesna
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Jde o součást Spirits of Aranna Questu jako nepovinného questu z Actu II, v rámci kterého budeš muset utěšit na 18 nepokojných duchů.. Zpřístupní se ti poté, co uděláš pár úkolů pro Mage Lyssanore v Aman'lu. Předpokládaný level je 26...Steffy píše:Zdar.
Nevite jak se naucit mluvit v duchy? Porad to pise neco ve smyslu "zeptej se carodejky v Ama`nlu". Kdyz sem s ni mluvil poprvy, tak tam ta moznost byla, jenom sem to prolitl, ani sem to necetl, ale cekal jsem, ze se naucim mluvit s duchy. Pak sem zkusil mluvit s duchem a furt ta sama hlaska. Vratil jsem se za carodejkou a ten dialog o dusis uz tam nebyl
. Co s tim?
THX
Nad políčkem inventory máš příslušnou ikonku...vesna píše:Dobrá grafika, vylepšené ovládání+jinak starý dobrý styl hraní. Hrál sem to u ámoše asi hodinku a celkem dobrý..btw. jak se někdo vyhodí z party?
show must go on..
- Logue
- Začátečník

- shadow
- Středně pokročilý

Podívej. Spell Force je spíše strategie s RPG prvky, zatímco Dungeon Siege 2 je akční RPG. Já jsem Spell Force nehrál, takže nemůžu soudit. Ale podle toho, co jsem o tom četl, tak mě to nějak nezaujalo, a to právě tím přítomným strategickým (taktickým) prvkem. Tím nechci říct, že by SpellForce byla nějaká špatná hra, naopak, ale jde o to jaký herní žánr více preferuješ. Pokud RPG, tak v případě nutné volby bych sáhnul spíše po Dungeon Siege 2. Je to perfektně řemeslně odvedená práce. Pokud nemáš možnost poslat přes někoho např. z USA, Kanady nebo UK, anebo možnost způsobu, o kterém se zde nemluvíLogue píše:Sa xcem spytat co je lepsie
Spell Force alebo Dungeon Siege 2 ?
(ve světě vyšla už někdy v polovině srpna...)
Doufejme, že to už je konečné datum. Češtinu do hry pošle xzone na zvláštním cédéčku ve formě patche (imho ideální způsob).
Ta hra za ty peníze určitě stojí. A RPG se musí podprovat. I akční RPG
show must go on..
- Isghole
- Začátečník

-
to Shadow: zkusim to s tim vyhozenim clena. Jsem fakt zvedav. jestli to facha, tak dik.
ve druhem meste jsem v hospode vybil arenu a chtel jsem si najmout tu "lightning nayad" (nebo tak nejak) je to pry bajne stvoreni a specialni odmena. tak ji chci zkusit.
uz abych byl doma
Jeste jednou diky, shadow
to Steffy: ja se naucil mluvit s duchy pres "Lore" (svitek)
ve druhem meste jsem v hospode vybil arenu a chtel jsem si najmout tu "lightning nayad" (nebo tak nejak) je to pry bajne stvoreni a specialni odmena. tak ji chci zkusit.
uz abych byl doma
Jeste jednou diky, shadow
to Steffy: ja se naucil mluvit s duchy pres "Lore" (svitek)
- Steffy
- Začátečník

- Isghole
- Začátečník

-
- shadow
- Středně pokročilý

- Fe3C
- Začátečník

-
- Isghole
- Začátečník

-
- Steffy
- Začátečník

Zdar.
Jak se da zabit finalni boss Valdis? Muzu do nej mlatit jak chci, ale nic mu to neudela. Zkousel jsem mlatit do tech Zaramoth`s Eye (nebo jak se to jmenuje), ale nedokazal jsem ho nikdy dostat do paprsku, co po par ranach s tech voci vylitne, takze nevim, jestli mu to neco udela.
Diky za rady.
Jak se da zabit finalni boss Valdis? Muzu do nej mlatit jak chci, ale nic mu to neudela. Zkousel jsem mlatit do tech Zaramoth`s Eye (nebo jak se to jmenuje), ale nedokazal jsem ho nikdy dostat do paprsku, co po par ranach s tech voci vylitne, takze nevim, jestli mu to neco udela.
Diky za rady.
AMD Thorton 2200+@2187 MHz (162*13.5), ASUS A7V600-X, 1024 MB DDR 400, Hitachi SATA II 160 GB, Seagate SATA 120 GB, XFX GeForce 6600 GT AGP 500/1000@550/1200, SB Live! 5.1
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na tuhle hru jsem se hodne těšil (jednička me fakt hodne bavila) o to vetší je moje zklamání
Tohle už je opravdovej klik fest a nic jinyho, příběh uplne tuctovej (bohužel), u intra jsem malem usnul, to vše se dá přejít a na hru si zvyknout (snad za to stojí), ALE - nejak jsem nepochopil - jak funguje ten system "ukládání" - to pokaždy musim vyrazit zase z města?
Zatim jsem nekde v džungli a pokaždy kdyz "sejvnu" a odejdu, tak musim zase od teleportu a pobít spoustu potvor, ktery jsem předtim sejmul... Nuda, nuda, nuda.
Zatim jsem nekde v džungli a pokaždy kdyz "sejvnu" a odejdu, tak musim zase od teleportu a pobít spoustu potvor, ktery jsem předtim sejmul... Nuda, nuda, nuda.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- shadow
- Středně pokročilý

2 Sent: Já jsem hru už dohrál a hodnotím ji nanejvýš kladně. Plus minus (převažují plus, dodám někdy o víkendu
.)
Zkráceně: pokud člověk chce, tak najde větší roleplaying než v jedničce. Jak jsem již psal při svých dojmech z dema, hra je daleko více postavena na questech. Vedlejší questy jsou velice zajímavé a zábavné.
Příběh je klasika, ale je dobře vyprávěn, je konsistentní a plní svůj účel. Originální tedy není, dějové zvraty se nekonají, ale ke hře se hodí. Už to není taková dálnice, hra není tak nechutně lineární (právě díky zajímavým questům, které Vás nutí se i vracet). Hra vyniká variabilním prostředím, solidní grafikou a především vynikající hudbou Jeremyho Soulea, která dělá prostě strašně moc. Soundtrack je prostě excelentní a vždy perfektně podbarvuje jednotlivá prostředí a situace. DS 2 ja akčním RPG, je to hack&slash, ale narozdíl od jedničky jsem neměl pocit totálního clickfestu - je to dáno větším zakomponováním RPG prvků - questy o svém vlastním příběhu, daleko více dialogů (všechny namluveny), interakce mezi členy družiny (po vzoru Baldur's Gate), zapomenuté krypty, množství pokladů a občas i zajímavé hádanky, kde člověk musí použít i trochu mozek. Svým stylem se to hraje podobně jako Newerwinter Nights, ale ovládate celou družinu. Systém vývoje postavy je řešen velmi dobře. Souboje jsou zábavné. Mají spád. Hratelnost je vynikající. Po celou dobu hraní jsem se prakticky vůbec nenudil, naopak. Je to jedna z těch her, která nutí hrát hráče dál. DS 2 má vynikající knihovnu světa (folklór - knihy), journal atd. Všechno napsáno jednoduchou, ale velice čtivou angličtinou. Hra není vůbec krátká, tak akorát. Viděl bych to tak kolem 50 hodin, pokud člověk dělá poctivě vedlejší questy. Atmosféra je špicová, jednak díky hudbě, tak i díky podařenému prostředí (nejvíce se mi líbily krypty v pouštních oblastech nebo třeba Snowbrooke Castle).
Oproti jedničce tedy velký krok vpřed. Je to perfektní řemeslně odvedná práce. Sice akční RPG a v základu pořád hack@slash ( i když můžete ovládat třeba i mágy, elementály), ale jinak super. K těm RPG prvkům můžeme jmenovat např. i svatyně, v rámci kterých se můžete různě enchantnout recitací zaklínadla (např. vox mortem - mluvení s nemrtvými duchy), nebo možnost si sestavit vlasní kouzelné zbraně nebo armor (u enchantera).
Vynikající je automapa.
Hra je dobře optimalizová a hýbe se velmi dobře. Ve vysokých rozlišeních bohužel vadí poněkud menší font písma, takže já osobně hrál 1024x768.
Systém savování je řešen sice na první pohled nelogicky, na pohled druhý jde ale o ideální řešení. Každým savem se vám savne status vaší grupy a stav questů. Po loadlu Vás to vyhodí v hlavním teleportu oblasti. Je tedy vhodné opouštět hru, když jste blízko teleportu. Výhodou tohoto řešení je, že se po každém loadu (vstupu do hry) můžete pomocí sítě teleportů dostat do různých lokací (což je v pozdějších fázích hry velká výhoda - při široké síti questů). Dalším plusem je tímto daná možnost namakat svoji družinu, neboť monstra se částečně respawnují. Nemůžete přímo umřít. Resp. pokud celá vaše družina zemře, budete ressurectnuti u hlavního teleportu oblasti. Necromancer Vámm, myslím, za třetinu Vašich peněz respawne Vaše vybavení, jinak si pro něj musíte dojít. Zůstane ležet, kde jste zemřeli.
Jediným opravdovým mínusem hry je nižší obtížnost pro ostřílené matadory
Od druhého aktu jsem neměl vůbec problém
Ale po dohrání se Vám vyšší obtížnost unlockne.
2 Sent: Hra se opravdu rozjíždí až v Town of Eirulan.
Takže jsem se nakonec rozepsal
Závěr: je to naprosto pohodová hra. Opravdu mentální odpočinek, jak psali v Levelu.
Zkráceně: pokud člověk chce, tak najde větší roleplaying než v jedničce. Jak jsem již psal při svých dojmech z dema, hra je daleko více postavena na questech. Vedlejší questy jsou velice zajímavé a zábavné.
Příběh je klasika, ale je dobře vyprávěn, je konsistentní a plní svůj účel. Originální tedy není, dějové zvraty se nekonají, ale ke hře se hodí. Už to není taková dálnice, hra není tak nechutně lineární (právě díky zajímavým questům, které Vás nutí se i vracet). Hra vyniká variabilním prostředím, solidní grafikou a především vynikající hudbou Jeremyho Soulea, která dělá prostě strašně moc. Soundtrack je prostě excelentní a vždy perfektně podbarvuje jednotlivá prostředí a situace. DS 2 ja akčním RPG, je to hack&slash, ale narozdíl od jedničky jsem neměl pocit totálního clickfestu - je to dáno větším zakomponováním RPG prvků - questy o svém vlastním příběhu, daleko více dialogů (všechny namluveny), interakce mezi členy družiny (po vzoru Baldur's Gate), zapomenuté krypty, množství pokladů a občas i zajímavé hádanky, kde člověk musí použít i trochu mozek. Svým stylem se to hraje podobně jako Newerwinter Nights, ale ovládate celou družinu. Systém vývoje postavy je řešen velmi dobře. Souboje jsou zábavné. Mají spád. Hratelnost je vynikající. Po celou dobu hraní jsem se prakticky vůbec nenudil, naopak. Je to jedna z těch her, která nutí hrát hráče dál. DS 2 má vynikající knihovnu světa (folklór - knihy), journal atd. Všechno napsáno jednoduchou, ale velice čtivou angličtinou. Hra není vůbec krátká, tak akorát. Viděl bych to tak kolem 50 hodin, pokud člověk dělá poctivě vedlejší questy. Atmosféra je špicová, jednak díky hudbě, tak i díky podařenému prostředí (nejvíce se mi líbily krypty v pouštních oblastech nebo třeba Snowbrooke Castle).
Oproti jedničce tedy velký krok vpřed. Je to perfektní řemeslně odvedná práce. Sice akční RPG a v základu pořád hack@slash ( i když můžete ovládat třeba i mágy, elementály), ale jinak super. K těm RPG prvkům můžeme jmenovat např. i svatyně, v rámci kterých se můžete různě enchantnout recitací zaklínadla (např. vox mortem - mluvení s nemrtvými duchy), nebo možnost si sestavit vlasní kouzelné zbraně nebo armor (u enchantera).
Vynikající je automapa.
Hra je dobře optimalizová a hýbe se velmi dobře. Ve vysokých rozlišeních bohužel vadí poněkud menší font písma, takže já osobně hrál 1024x768.
Systém savování je řešen sice na první pohled nelogicky, na pohled druhý jde ale o ideální řešení. Každým savem se vám savne status vaší grupy a stav questů. Po loadlu Vás to vyhodí v hlavním teleportu oblasti. Je tedy vhodné opouštět hru, když jste blízko teleportu. Výhodou tohoto řešení je, že se po každém loadu (vstupu do hry) můžete pomocí sítě teleportů dostat do různých lokací (což je v pozdějších fázích hry velká výhoda - při široké síti questů). Dalším plusem je tímto daná možnost namakat svoji družinu, neboť monstra se částečně respawnují. Nemůžete přímo umřít. Resp. pokud celá vaše družina zemře, budete ressurectnuti u hlavního teleportu oblasti. Necromancer Vámm, myslím, za třetinu Vašich peněz respawne Vaše vybavení, jinak si pro něj musíte dojít. Zůstane ležet, kde jste zemřeli.
Jediným opravdovým mínusem hry je nižší obtížnost pro ostřílené matadory
2 Sent: Hra se opravdu rozjíždí až v Town of Eirulan.
Takže jsem se nakonec rozepsal
Závěr: je to naprosto pohodová hra. Opravdu mentální odpočinek, jak psali v Levelu.
show must go on..
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Takže na ten system sejvů si človek musí zvyknout
No snad to půjde, jestli jsou teleporty rozmisteny v nejakym normalni počtu, tak by to nemuselo bejt tak hrozny, uvidíme...
Jinak mas abs. pravdu, ze 1280x1024 je to na LCD nepoužitelny, hodne mi to připomíná NWN - tohle je opravdu o zrak, ale zase "kazit" to rozlišením 1024x768?? No asi nic jinyho nezbyde, protože takhle se to opravdu nedá číst.
Doufam, ze až vylezu z džungle, hra se stane zajímavější - ta džungle mi připomíná hodne datadisk prvního dílu a ten nebyl uplne top.
Nechci nad tim tak lehce zlomit hůl, protože jednička opravdu patřila mezi moje "the best" hry.
Nezbejvá tedy než si zvyknout na sejvování, pokud možno neumírat (to se mi zatim moc nedaří
).
Jinak namluvení duležitých postav je vyborný, hudba taky, o příbehu se radeji už nevyjadřuju, ale ono toho neni moc co vymejšlet...
Edit: Jeste k tem "sejvům" - me opravdu dost vytočilo, kdyz jsem šel na kafe a na chvíli vypl a sejvnul hru a pak zjistil, ze musim jít znova čtvrt hodiny pres ty samy potvory abych se dostal na místo, ktere jsem předtim opouštěl.
Jinak mas abs. pravdu, ze 1280x1024 je to na LCD nepoužitelny, hodne mi to připomíná NWN - tohle je opravdu o zrak, ale zase "kazit" to rozlišením 1024x768?? No asi nic jinyho nezbyde, protože takhle se to opravdu nedá číst.
Doufam, ze až vylezu z džungle, hra se stane zajímavější - ta džungle mi připomíná hodne datadisk prvního dílu a ten nebyl uplne top.
Nechci nad tim tak lehce zlomit hůl, protože jednička opravdu patřila mezi moje "the best" hry.
Nezbejvá tedy než si zvyknout na sejvování, pokud možno neumírat (to se mi zatim moc nedaří
Jinak namluvení duležitých postav je vyborný, hudba taky, o příbehu se radeji už nevyjadřuju, ale ono toho neni moc co vymejšlet...
Edit: Jeste k tem "sejvům" - me opravdu dost vytočilo, kdyz jsem šel na kafe a na chvíli vypl a sejvnul hru a pak zjistil, ze musim jít znova čtvrt hodiny pres ty samy potvory abych se dostal na místo, ktere jsem předtim opouštěl.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään