Závažný problém s PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

a co zdroj?ten si zkoušel vyměnit?a co tam mas za zdroj?
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

Hanis píše:a co zdroj?ten si zkoušel vyměnit?a co tam mas za zdroj?
Zdroj LiteOn:
Input: 100-127V
200-240
output: +5V
-5V
5Vsp
Teploty:
Fan1: 45C
Fan2: 30C
Fan3: -1
AMD Sempron 2500+, 256 RAM, GF2 MX, Asus A7V600-X
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

No popravddě, ted už fakt nevim ... fakt nevim ....
Vraana
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vraana »

Je otázka, čím to může být, ale jestli by to mělo být grafikou, tak zkus křížový test - tuhle zkusit v jiným kompu a jinou zkusit v tomhle kompu. Uvidíš jak se bude přesouvat to padání.

Nicméně tahle závada může být opravdu skoro čímkoliv, zkus najít něco, při čem to určitě SPOLEHLIVĚ spadne a zajít do tý firmy, ať ti ukážou, že to při tom nepadá. Když si stáhneš třeba 3DMark, tak nemůžou mít výhrady, že je to špatně cracklý, nebo něco o CD.

Jinak přístup tý firmy je dost blbej, jsou to asi nějaký čudlalové, který to nejsou schopný zjistit. Máš nárok na reklamaci, takže pokud to dáš reklamovat a oni to nezjistí, tak je to nevyřízená reklamace.
Athlon XP Barton 2500+ -> Mobile Athlon XP až 3200+(5,5 až 11 * 200)
Sapphire Radeon X1600 AGP
ASUS A7V600-X, 2x1GB Kingston
SATA Seagate 160GB, PATA Hitachi 120GB, LG GSA-4163
3R Systems Air Black, T-Balancer
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

Vraana píše:Je otázka, čím to může být, ale jestli by to mělo být grafikou, tak zkus křížový test - tuhle zkusit v jiným kompu a jinou zkusit v tomhle kompu. Uvidíš jak se bude přesouvat to padání.

Nicméně tahle závada může být opravdu skoro čímkoliv, zkus najít něco, při čem to určitě SPOLEHLIVĚ spadne a zajít do tý firmy, ať ti ukážou, že to při tom nepadá. Když si stáhneš třeba 3DMark, tak nemůžou mít výhrady, že je to špatně cracklý, nebo něco o CD.

Jinak přístup tý firmy je dost blbej, jsou to asi nějaký čudlalové, který to nejsou schopný zjistit. Máš nárok na reklamaci, takže pokud to dáš reklamovat a oni to nezjistí, tak je to nevyřízená reklamace.
Stáhnul sem si ten 3Dmark ze slunecnice.cz ale je to jenom free verze ve který nejde testovat, takze je to nanic. Nemáš náhodou crack? (a ještě mi to psalo něco o tom že mam málo pixel shaderu) a ty karty zkusim prohodit. Pak napíšu jak to dopadlo. Thx
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Nechci vas nejak rusit ale mluvite o presnem problemu co mam ja :)
Uz ho resim mesic a pul a porad nic...
Proste z niceho nic zatuh a z beden je slyset jen posledni ton (piskot)
A pomuze tvrdej reset...

Prime je stabilni
CPU burn je stabilni
VGA na default taky padla..takze za OC to nevidim
3D Mark 05 16xAF 8xAA 1024x768 3x test stabilni ; teplota 90
dva zdroje nepomohly 300W EC a ted 410W TK a porad to dela..
delato jak se zakladni zvukarnou tak se SB
mam novy ovladace na desku na grafku jediny co nemam novy je BIOS..ten je tak pul roku starej..
Kdybych alespon cekal ze to spadne tak koukam na teploty ale to je proste z niceho nic.. :crazy:

Jeste zkusim Memtest..na to ale porad neni cas :jaw:

Dela mi to od ty doby co mam novou zvukarnu ale kdyz dam INTG tak to padne taky :(
Jsem uz bezradnej a tak ten PC byl stabilni :dry:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

Jojo přesně tak. Taky sem nějak vyměňoval zvukovku a myslim že mi to začalo taky dělat od tý doby. Jinak grafárnu jsem zkoušel prohodit a nepomohlo to.
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Mě dělá počítač to stejný z ničeho nic se sekne.
Mám podezření na základní desku protože se to jednou seklo a nerozjelo(vyměnil jsem vše kromě desky - grafiku ,zvukovku, ramku, síťovku a procesor) ale stejně ne. :sad:
A další den jela zase normálně :o ale po měsíci se to začalo zase sekat ale náhodně aji když jsem nic nedělal.
empty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od empty »

tohle bude deskou... jestli to dela obcas tak to bude bud prehrivanim nebo deskou. Kamosovy to dela taky...samo od sebe se to sekne a vyresi to reset na tvrdo nekdy ani to ne takze vypina zdroj...
PC: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken X63| Asus ROG STRIX B550-I GAMING | GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC 10G | G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo | Samsung 970 EVO 1TB | ADATA XPG SX8200 Pro SSD 2TB | Cooler Master MasterBox NR200P | Corsair SF750 | NOCTUA NF-A12x25-PWM | NOCTUA NF-A12x15-PWM | 34" Acer Predator X34GS
NAS: Intel Core i3-8100 + ARCTIC Freezer 34| GIGABYTE C246M-WU4 | 2x Kingston 16GB DDR4 2666MHz ECC | WD Blue SN550 NVMe SSD 1TB | 2x Seagate IronWolf 8TB CMR | Fracta Design Mini | Corsair SF650
Laptop: Lenovo Yoga 7 14ARB7 (AMD Ryzen 7 6800U, 14" OLED 2880 × 1800, 16GB LPDDR5, AMD Radeon 680M)
Audio: HiFiMAN HE-400i | Sony WH-1000XM2 & XM5 | Sony LinkBuds S | Audeze Maxwell
WithinWarior
Nováček
Nováček

Příspěvek od WithinWarior »

Hele říkals že ti to dělá od tý doby co mášnovej comp,jestli máš navíc na desce integrovanou grafičku nebo zvukovku,musí tam být konflikt.
Zkus vypnout hardwarovou akceleraci a pak mi napiš jestli se to seká dál.Budem pokryčovat ju????
Within Warior
RedKent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedKent »

WithinWarior píše:Hele říkals že ti to dělá od tý doby co mášnovej comp,jestli máš navíc na desce integrovanou grafičku nebo zvukovku,musí tam být konflikt.
Zkus vypnout hardwarovou akceleraci a pak mi napiš jestli se to seká dál.Budem pokryčovat ju????
Zkoušel jsem vyndat oba HDD a dát tam HDD z uplně jinýho kompu s jinejma Windowsama a bez ovladačů na zvukovou kartu a ani jednou se problemovy hry nesekly.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“