No problem je v tom ze se to odparuje i kdyz je uzavrenej okruh. Stejne jako unikne plyn z balonku.Huggi píše:no vodnikum sice moc nerozumim..ale co sem tak pochopil jma to bejt uplne uzavrenej okrh..bud bez expanzy a plne naplnenej..nebo s expanzkouktera slouzi jako dplnovac vody ktera se odparuje v kazdym pripade dycky..jinak ja bych tam dal destilku spis z toho duvodu ze v ni budou oodst hur rust rasy a pdoobny..a nebude potreba ji tolik nasytit..uz je jedno cim..
nerozežere Calgon měď nebo hadičky?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- PeetRees
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ale já tam moc neplánuju dát destilku
už jen proto že sem línej to něják zavírat...a když to nezavřu tak budu furt dost přilejvat a to budu platit dost za destilku....no a teť sem koukal na okraje toto vstupu a výstupu měděnýho tělíska a je to fakt zelený...no ale co jako...to mi to má vadit? jako já necejtim žádnou změnu teploty...grafika furt má v 41°C....myslíte že se to bude rozlejzat? rozrůstat? a kdyby jo..bude to mít dopad na celkovou účinost? a nezapomeňte že tam můžu dosypat calgon.... no a to si myslíte že s calgonem tam budou růst nějáký zelený potvůrky?
já když sem měl o minulejch prázdninách vodníka v kýblu...tak sem ho přikrejval útěrkou... a jediný na čem rostly zelený potvůrky byla ta útěrka
) jenže to sem přilejval destilku...
Deska:MSI i865PE Neo2 Platinum (na chipsetu CoolerMaster RT-UCL-L4U1 Blue Ice 2), CPU:Intel P4e 2.8GHz@4.01GHz 1.48V, RAM:2x512 Kingmax 476(čtení 6GB/s, zápis 4,1GB/s, 2-3-3-6-4, měděný Nexusy), GPU:ASUS GF6800ultra 425/1100@450/1200, Zdroj: Thermaltake Toughpower 600W, ZvukCreative SB Audigy2, HDD: Seagate 200GB SATA(60MB/s), 80GB PATA(45MB/s)-----CPU a GPU chlazeno samostatnýma vodníkama http://peetrees.wz.cz/voda.jpg
- PeetRees
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ještě dodatek, jak sem tam nasypal ten calgon....tak už mám ty hadičky krásně průhledný jako bych to měl nový
to sem s kýblem nikdy neměl... ikdyž sem tam lil destilku...dycky to po čase zbělalo a bylo to neprůhledný... tady sou fotky když sem měl ještě kýbl http://www.pretaktovani.cz/text/cmmUnor3.asp ....a ta nazelenalá barva...to je Jar
dělal sem s tim hrozný prasárny.... nalil sem tam i ocet proti zezelenání mědi... ok sice sem to vyfakoval to zelený...ale ocet mi totálně rozežral všechnu gumu(na čerpadle gumový přísafky a šňůru od čerpadla k zásufce) a i trochu toho kýblu...kýbl byl modrej...a po čase byla modrá i voda.. no jen sem chtěl ukázat jak to vypadá když tam zbrkle přidáváte věci o kterých nevíte co udělaj...a hlavně že ty hadice nejsou průhledný
takhle něják to vypadalo po 3-5ti dnech používání obyč vody z kohoutku (bílí neprůhledný hadice) ale po calgonu ok 
Deska:MSI i865PE Neo2 Platinum (na chipsetu CoolerMaster RT-UCL-L4U1 Blue Ice 2), CPU:Intel P4e 2.8GHz@4.01GHz 1.48V, RAM:2x512 Kingmax 476(čtení 6GB/s, zápis 4,1GB/s, 2-3-3-6-4, měděný Nexusy), GPU:ASUS GF6800ultra 425/1100@450/1200, Zdroj: Thermaltake Toughpower 600W, ZvukCreative SB Audigy2, HDD: Seagate 200GB SATA(60MB/s), 80GB PATA(45MB/s)-----CPU a GPU chlazeno samostatnýma vodníkama http://peetrees.wz.cz/voda.jpg
- Huggi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ehm..ted trosku nechapu..masbigtower a proc to nemas vni? vdyt tam mas hafo mista nahore..ja byhc jinak na tu vodu (uz jakoukoli) pouzil treba takovej malej kanystrik (obcas se v tom prodava zrovna ta destilka) pac de lehce zavrit..a je pruhlednej tak vidis kolik vody v tom je..;)a myslim ze by tobylaprace na chvili 
- PeetRees
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm další odborník....já to nechci mít najednou...nechci aby mi vodu pro procák zahřívala i grafika...chci mít maximálně chlazenej procák.... a i grafiku..a když to dám pospolu tak se to bude vzájemně zahřejvat...a jak grafika tak cpu budou mít ve výsledku věčí teplotu.....děkuju nechci...a ten kanistřik...a v čem myslíšže to mám? je to rozřezanej kanistr od detilky...je tu někde fotka... a kdybch to chtěl mít šroubovací..tak tou dírkou neprocpu čerpadlo..mysli...a kdybych to zavřel tak bych musel udělat dírky pro hadičky... a šňůru pro čerpadlo do zásufky...hele v tomhle fakt radit nepotřebuju...jem mě zajmá dopad tý zelený "koroze" mědi na funkčnostHuggi píše:ehm..ted trosku nechapu..masbigtower a proc to nemas vni? vdyt tam mas hafo mista nahore..ja byhc jinak na tu vodu (uz jakoukoli) pouzil treba takovej malej kanystrik (obcas se v tom prodava zrovna ta destilka) pac de lehce zavrit..a je pruhlednej tak vidis kolik vody v tom je..;)a myslim ze by tobylaprace na chvili
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- radim2
- Začátečník

jak jsem psal, destilka není bez minerálů, je jich jen míň než ve vodě z vodovodu.masakr_cz píše: jo a jak se tam jako dostanou kdyz dolejvas destilku? nejake humus tam sice bude, ale ne mineraly
naprosto čistá voda bez příměsí (H2O) IMHO neexistuje.
dobré čistoty se dosahuje v pračkách vody při výrobě polovodičů které se pak touhle vodou oplachují, ta voda je ale hrozně agresivní a pohlcuje do sebe co může aby se nasytila - je schopna poleptat člověku ruku, proti ní je destilka špinavá břečka
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
- PeetRees
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to vypadá že asi nikdo neví co se stane když to takhle budu provozovat dál
jestli se třeba díky tý zelený "korozi" mědi tak měď něják rozbije...to samí s hliníkem když sblělá... co no tak se to hezky zbarví no
a co
rozbije se to? bude to mít vliv na účinnost? to mě hlavně zajmá 
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- radim2
- Začátečník

to neznamená, ale nevěřím že tam nejsoumasakr_cz píše:Vis co to jsou mineraly?radim2 píše:jak jsem psal, destilka není bez minerálů, je jich jen míň než ve vodě z vodovodu.
To ue jsou v ty vode primesy nezmanena ze tam jsou mineraly.
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2