Poskladejte nejlepsi sestavu pomer vykon/cena.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

Jirin píše:Prosil bych nekidat do Gigabytu aspon na poli AMD (Intel nemohu posoudit) vim ze je to trochu OT ale nemam rad takovyhle kecy...
Jirin
Omlouvám se jak jen mohu, že jsem si dovolil něco takového napsat :oops: :-D , ale pod vlivem mé negativní zkušenosti jsem to prostě musel ventilovat a hned se mi ulevilo... 8)
Nejvíc mě štve, že to mám pořád ještě v pod stolem a nemůžu se toho zbavit (taky bych rád někam k athlonu64 3000+ a DFI).

Je rozhodně dobré, že má Gigabyte takové zastánce, ale já jsem zase její odpůrce a to co mi provedli, to jim nezapomenu...bohužel.

Takže jestli jsem se tě osobně nějak dotknul (a teď to myslím vážně), tak promiň, ale já teď gigabyte momentálně na poli základních desek nenávidím. Vím, že je to moje vina, že jsem si ji koupil sám, ale když to hodím na taiwance z gigabytu, mnohem líp se mi usíná.
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Aceh píše:Dival jsem se na ty graficke karty s DDR3 (jak radil Digitaldoom) nasel jsem jen Asus Extreme N6600 TOP/TD 128MB, PCI-E kterou doporucuje i BOMBA a potom GigaByte MAYA GV-NX66128DP2 Turbo 128MB, PCI-E ktera je podle vas kvalitnejsi?
Jsou to velice podobné karty...takže ber podle ceny a dostupnosti...momentálně vychází lépe ten GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32622
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Antonín Chromý píše:
Jirin píše:Prosil bych nekidat do Gigabytu aspon na poli AMD (Intel nemohu posoudit) vim ze je to trochu OT ale nemam rad takovyhle kecy...
Jirin
Omlouvám se jak jen mohu, že jsem si dovolil něco takového napsat :oops: :-D , ale pod vlivem mé negativní zkušenosti jsem to prostě musel ventilovat a hned se mi ulevilo... 8)
Nejvíc mě štve, že to mám pořád ještě v pod stolem a nemůžu se toho zbavit (taky bych rád někam k athlonu64 3000+ a DFI).

Je rozhodně dobré, že má Gigabyte takové zastánce, ale já jsem zase její odpůrce a to co mi provedli, to jim nezapomenu...bohužel.

Takže jestli jsem se tě osobně nějak dotknul (a teď to myslím vážně), tak promiň, ale já teď gigabyte momentálně na poli základních desek nenávidím. Vím, že je to moje vina, že jsem si ji koupil sám, ale když to hodím na taiwance z gigabytu, mnohem líp se mi usíná.
Cau jasne beru, nevim jak si stoji Gigabyte u Intelu (intel nesleduju a je mi fuk), ale u AMD to tak spatne neni, taky se omlouvam za to vyjeti, ale nic neni cerne ani bile a s Gigabytem mam zatim dobre zkusenosti.... Do levnejsich sestav davam Gigabyty (super spolehlivost, dobrej vykon a uchazejici overclocking), do high endu samozrejme davam DFI... Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Omlouvám se za tu grafiku samosebou DDR3 paměti ... teď jsem si všiml nějakých změn na obchodě ... projedu si to :);)

ale opravdu Semoprona a s754 jen do kanceláře ... s939 alespoň chvíli výkonově vydrží .... ovšem s příchodem M2 socketu příští rok zmizí jak s754 tak s939 ! takže budoucnost nemá žádný ... jde jen o to že pro s939 se dělají mnohem kvalitnější věci a výkonově a potenciálem je natom také líp ... rozhodně si myslím že si stojí zato připlatit na tom CPU ! jde vlastně jen o něj!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:s754 jen do kanceláře ...
Jen aby Ti ten sc.754 nedal pokouřit... :oops: Rozhodně zas tak špatný není, jak se snažíš lidem vnutit.... ale lepší je sc.939 - to zase jo... :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:
Digitaldoom píše:s754 jen do kanceláře ...
Jen aby Ti ten sc.754 nedal pokouřit... :oops: Rozhodně zas tak špatný není, jak se snažíš lidem vnutit.... ale lepší je sc.939 - to zase jo... :wink:
já netvrdím že je špatný já tvrdím že pokud to je domu je to blbost ! stačí si přidat na CPU a můžeš mít s939 !
Aceh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aceh »

já netvrdím že je špatný já tvrdím že pokud to je domu je to blbost ! stačí si přidat na CPU a můžeš mít s939 !
Chtel by se jen zeptat. Jake vyhody mi da sc.939, kdyz za rok az dva stejne prijde M2 a CPU do sc.939 se prestanou delat??
Diky
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Aceh píše: Chtel by se jen zeptat. Jake vyhody mi da sc.939, kdyz za rok az dva stejne prijde M2 a CPU do sc.939 se prestanou delat??
Diky
s939? např. dualchannel, větší výber desek (hlavně s PCI-e), ...
socket M2 nahradí jak s939 tak i s754 v Q2 2006.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Aceh píše:
Chtel by se jen zeptat. Jake vyhody mi da sc.939, kdyz za rok az dva stejne prijde M2 a CPU do sc.939 se prestanou delat??
Diky
Za ty 3k dostaneš možnost za rok zupgradovat na něco silnějšího (třeba dual core - kdo ví, co všechno se bude hodit Vistě). U 754 máš jistotu, že na ni nebude dualcore. A to je tak jediná jistota - zatím tedy.

Těžko se dá odhadovat živostnost - zhynou obě? Možná jen 754 a 939 se přesune na její místo? To se blbě odhaduje. Investice do 939 je prostě o něco jistější a měla by být trvalejší. Získáš o pár procent vyšší výkon a lepší možnosti u základní desky (sata2, gb ethernet). I když investice do 754 je zase nižší, takže to, že se i dřív rozplyne, tě zase tolik mrzet nemusí.

Je to pouze na tobě - spousta filozofických úvah, dohadů a odhadů. Ušetřit 3k nebo ne? Záleží na tvojí peněžence.

//EDIT - je ale vidět, že se ti do 939 nechce a máš pro to svoje důvody. V tom případě, ale znovu navrhuji ušetřit jen 1500,- a těch druhých 1500,- investovat do paměti. Nejlépe by bylo koupit si 1GB modul - kvůli přetaktování - dva moduly mají negativní vliv na dosaženou frekvenci.
Naposledy upravil(a) Antonín Chromý dne sob 13. srp 2005, 00:04, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:já tvrdím že pokud to je domu je to blbost!
Rozhodně to blbost není.... Holt každý není finanční magnát.... :wink:
Digitaldoom píše:stačí si přidat na CPU a můžeš mít s939 !
Jo a stačí si přidat a máš 7800GTX atd... Chápej, že pro někoho je 1000Kč docela dost peněz... :wink: A ten sc.754 rozhodně není špatný řešení i na doma.... Je to o penězích - nic víc ani nic míň. A je lepší dát 1000Kč navíc do lepší grafiky než do sc.939.... Pokud jsou prachy, tak samozřejmě sc.939 a 7800GTX.... atd. :roll:

P.S.: Ty vykřičníky snad nejsou tak nutný..... :lol: :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:
Digitaldoom píše:já tvrdím že pokud to je domu je to blbost!
Rozhodně to blbost není.... Holt každý není finanční magnát.... :wink:
Digitaldoom píše:stačí si přidat na CPU a můžeš mít s939 !
Jo a stačí si přidat a máš 7800GTX atd... Chápej, že pro někoho je 1000Kč docela dost peněz... :wink: A ten sc.754 rozhodně není špatný řešení i na doma.... Je to o penězích - nic víc ani nic míň. A je lepší dát 1000Kč navíc do lepší grafiky než do sc.939.... Pokud jsou prachy, tak samozřejmě sc.939 a 7800GTX.... atd. :roll:

P.S.: Ty vykřičníky snad nejsou tak nutný..... :lol: :wink:
:oops: tak ať nepíše poměr cena výkon ... opravdu ti příde 1500,- korun o které je s939 dražší než s754 jako hodně peněz ? mě teda ne aco se týče výhodnosti nejsou to vyhozené peníze z toho důvodu tvrdím s754 domů ne .... :oops: :wink: A znáš to nejsme tak bohatý abychom si mohly dovolit kupovat levné věci ;) takže pokuď chce PC na doma na nějakou chvíly ... s754 není tou správnou volbou ... nebavíme se jen o pouhých 1500,- stovkách rozdílu , bavíme se i o výkonu a potenciálku CPU,kvalitě,vybavenosti a potenciálu desky která už stojí stejně jako varianta s754 ;) atd .

prostě nemůžu mít klidné svědomí když si někdo myslí že toto jsou ušetřené peníze .... stačí si napsat + - vedle na papír a uvidíš že těch 1500,- navrch není moc a taktéž nemohu na doma doporučit s754 (pokud to bude kupované jako nová sestava s754 na Domácí učely) ... prostě PC se nekupuje každý den a těch 1500,- si v tomto případě stojí za to připlatit na s939 ;)

toť můj názor a podle toho skládám a doporučuji PC ...rozhodně se nesnažím nikoho okrást ani zruinovat nic z toho beztak nemám jen se snažím pomoci ....
Aceh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aceh »

To neni mozne Digitaldoom ma ohromne presvedcovaci schopnosti :D
Pokud nekde splasim penize tak mozna do toho pujdu (ale zase premyslim jestli nebude lepsi za ty prachy koupit radeji 5.1 sestavu za 2500Kc uz se da koupit) Ted mam dilema vetsi nez predtim. Ale zase vim ze za rok urcite procesor vymenovat nebudu. A mimochodem do sc.754 jde dokoupit Athlon64 takze by nebyl problem upgadovat..kdyby byla jistota ze 939 vydzi tak nevaham.....
Teda kdyby jsem kupoval 1gb ram tak jake??
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Aceh píše:To neni mozne Digitaldoom ma ohromne presvedcovaci schopnosti :D
Pokud nekde splasim penize tak mozna do toho pujdu (ale zase premyslim jestli nebude lepsi za ty prachy koupit radeji 5.1 sestavu za 2500Kc uz se da koupit) Ted mam dilema vetsi nez predtim. Ale zase vim ze za rok urcite procesor vymenovat nebudu. A mimochodem do sc.754 jde dokoupit Athlon64 takze by nebyl problem upgadovat..kdyby byla jistota ze 939 vydzi tak nevaham.....
Teda kdyby jsem kupoval 1gb ram tak jake??
Predpokladam ze nechces vyhazovat moc penez tak
2 x 512 DDR A-DATA PC3200 - http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00017386

nebo jeste lepe:
2x DDR 512MB, PC433MHz, CL2.5, Kingmax Original - http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00021684

Jirin
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Aceh píše: A mimochodem do sc.754 jde dokoupit Athlon64 takze by nebyl problem upgadovat..
Výroba Athlonů 64 pro s754 byla ukončena (nejvyšší model 3700+ je snad už půl roku nedostupný) , pro s754 se teď už vyrábějí jen Semprony.

Když půjdeš do socketu 939, tak můžeš třeba za rok a půl nebo dva roky koupit levně Athlon 64 X2 nebo FX.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Aceh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aceh »

Výroba Athlonů 64 pro s754 byla ukončena (nejvyšší model 3700+ je snad už půl roku nedostupný) , pro s754 se teď už vyrábějí jen Semprony.
Tak to jsem vubec nevedel. Diky za informaci
Nevite nekdo jaky nejvyssi procesor funguje na DFI NF4-DAGF (s939, nF4, PCI-Ex16, D-DDR, 5.1ch, L, S, R, FW) ?
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Aceh píše:
Tak to jsem vubec nevedel. Diky za informaci
Nevite nekdo jaky nejvyssi procesor funguje na DFI NF4-DAGF (s939, nF4, PCI-Ex16, D-DDR, 5.1ch, L, S, R, FW) ?
Vali v ni veskere procaky do 939 (pokud se nepletu) - AMD Socket 939, Athlon 64FX/Athlon 64/Sempron + upgrade biosu Support Dual core,E6 CPU..

Takze nepletu :-)

Jirin
Aceh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aceh »

Vali v ni veskere procaky do 939 (pokud se nepletu) - AMD Socket 939, Athlon 64FX/Athlon 64/Sempron + upgrade biosu Support Dual core,E6 CPU..
Do socketu 939 jde dat i Sempron???Pokud by to slo tak je to idealni vec.
Pokud je to normalni vec Sempron v 939 tak se mi nesmejte :oops:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Aceh píše:
Do socketu 939 jde dat i Sempron???Pokud by to slo tak je to idealni vec.
Pokud je to normalni vec Sempron v 939 tak se mi nesmejte :oops:
,

mno dá ale v našich končinách je to uplná blbost ... on totiž stojí něco okolo 4000,- což sám uznáš že je ptákovina když plnohodnotný A64 stojí 4500,- :lol: a krom toho sempron s939 se u nás proto i špatně schání ... ale jo jsou ....

takže tolik asi ...
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Počty

Aceh píše:Teda kdyby jsem kupoval 1gb ram tak jake??
Pokud půjdeš do s939 tak se situace mění - tam se hodí kvůli dualchannelu koupit 2x512 - což je ve výsledku o pár set lacinější než 1x1GB. Takže v tomhle případě na mou radu zapomeň :-).

Mimochodem - ten rozdíl mezi těma sestavama je pořád 3000,- :-) Pokud si totiž koupíš 1024MB RAM do s939 nebo 1024MB RAM do s754 rozdíl v ceně platforem se nezmění - bohužel je to tak.

Rozdíl 1500,- by nastal pouze v případě, že si nepořídíš s939 s 512MB, ale s754 s 1024MB - prostě bys z rozdílu 3000,- mezi platformami ukrojil polovinu za dalších 512MB paměti.

Toliko k přesvědčovací schopnosti digitaldooma :-). Ale i tak - 3000,- pořád není tolik, zvlášť, když na ten počítač nechceš delší dobu šáhnout a chceš si na něm zahrát.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Smith píše:Když půjdeš do socketu 939, tak můžeš třeba za rok a půl nebo dva roky koupit levně Athlon 64 X2 nebo FX.
Odpovím trochu jinak. Škodu 105-120 taky seženeš za 2 roky za hubičku.... Jenom nevidím důvod ke koupi... Vždyť to bude veterán, ale bez historické hodnoty. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“