kvalitni deska k AthlonXP 2500+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: kvalitni deska k AthlonXP 2500+

Příspěvek od Shit »

Scifister píše:Zdravím..
skládám sestavu ( zatím jen v hlavě ) a potřeboval bych poradit nějaký kvalitní MB pro Athlon 2500+. Do 3000 Kč.
Jako grafiku se chystám koupit GeForce FX 5700 od Leadteka za 5700 Kč a proto si myslím, že nejlepší by bylo něco s nForce 2 čipem..
Díky za každou radu. Hardware znám pouze teoreticky.
Otázka: Kolik chceš paměti? Do 512MB s tebou souhlasím-NForce2. Kdybys chtěl 1GB, tak buď musíš koupit kvalitní,ale drahý paměti (např.OCZ), nebo slev asi 1-2% na výkonu a jdi do míň problémový a stabilní VIA KT600.Možná nebude se mnou každej souhlasit, ale tohle je moje(a nejsem sám) zkušenost.
Scifister
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scifister »

mno..RAM DIMM 256MB DDR PC400 (PC3200) Kingston CL2..po dvou. Je to CL2, snad by to mělo stačit..
CPUCeleron 466, MBIntel SE440BX-2, RAM 256 MB SDRAM DIMM 133, HDD Seagate 4,3 GB :-)VGA nvidia GeForce 4MX440 64DDR
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Kup Soltek je levnej a kvalitní a nejlíp s Nforce2
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Já bych ti doporučil Epox RDA8+, sice stojí něco okolo 3500Kč, ale je bezvadná na taktování. Já mam taky Athlona 2500+ a bez starostí jsem se dostal na plnohodnotnýho Athlona 3200+ i s 400FSB bez zvedaní voltáže. Je stabilní a má hodně funkcí. :wink:
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Já používám MB Soltek SL-KT600-RL - VIA KT600 (2550,-) ale pokud trváš na nForce tak MB Soltek SL-75FRN2-RL - nForce2 (3000,-) jinak zkus http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=18554
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Taky doporučuju Epoxe :) 3200+ bez zvednutí voltáže :wink:
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Ty snad nejsi spokojen s MSI? Co se ti na ni nelibí, kdyz si napsal aze se zbavim tohoto srotu? Ja ji mam taky a nemam problem s pretaktováním Athlona XP 1533Mhz na 11x200 = 2200Mhz pri 1,575V a navyse je stabilny(aspon zatim).
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Scifister
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scifister »

Asi sáhnu po desce Epox. Má všechno potřebný, dobré možnosti do budoucna a je celkem stabilní..alespon co jsem cetl. Navíc je o pětikilo levnější než Abit.. Hlavně mi záleželo na nForce 2 čipu, 400 Mhz sběrnici, 400 DDR, S-ATA a dual podpore pametech..
CPUCeleron 466, MBIntel SE440BX-2, RAM 256 MB SDRAM DIMM 133, HDD Seagate 4,3 GB :-)VGA nvidia GeForce 4MX440 64DDR
Rossi46
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rossi46 »

Jaka deska je lepsi? Abit AN7 - nVidia nForce2 nebo Epox EP-8RDA3+, potrebuju to na OC 2500+
Naposledy upravil(a) Rossi46 dne stř 7. led 2004, 15:42, celkem upraveno 1 x.
CPU:Intel C2D E6700@3.6GHz, CPU Fan:Scythe Infinity, MB:Gigabyte GA-965P-DQ6[bios F13], Pamet:Corsair TWIN2X4096-8500C5D, VGA:Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR2, SB:Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM, HDD:2xWestern Digital Raptor WD1500AHFD[RAID0], Krysa:Logitech G5+fUnc F10S Large, Klavesnice:Logitech Media Keyboard, Case:Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS, Zdroj:Seasonic M12-700, Monitor:Samsung SyncMaster 215TW, Mechanika:Samsung SH-W183A black.
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

na CC jsem nasel novyho solteka http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25768
co vy na to k tomu bartonu?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shrnu to: šel bych osobně radši do nForce2, do VIA už nejdu.

Máš dvě možnosti - buď desky vyšší třídy za víc peněz - doporučil bych Abit NF7, Epox 8RDA3, nebo něco podobnýho ražení od Solteku nebo MSI. Asus je asi taky dobrej, ale stojí víc.

Druhá možnost je levnější deska - tady je každá rada drahá, spíš záleží na konkrétním modelu, relativně dobrý by měly bejt BioStary, FIC bych radši nebral, a vyvaruj se ECS.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Xaver York
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xaver York »

Alois píše:
karaco píše: dej 3400,- za Epoxe dle podpisu, má SATA a z Tvé 2500+ udělá 3200+ úplně zadarmo, jo a má čipset nforce...A nepadá
To ti udela abit za 2700 taky..., nemluvim o tom, ze to umi i ten muj shit, ale dle formulace dotazu a reakce silne pochybuju, ze proritou tazatele je vyhazovat prachy a ladit komp.
----------
proc myslis ze je K7N2Delta shit? :?
MSI K7N2Delta ILSR, Barton 2500+ BOX (@3200+ 200x11), 2x 512 DDR 400Mhz DCH, Hercules ATI Radeon 9800 (@v380 m680), SB Live! 5.1, Leadtek Winfast TV 2000 Expert, Microcom InPorte 56, 2x Seagate 80GB SATA, CD-RW ASUS 5224A, DVD-RW Teac DV-W50D, FDD Teac, Logitech Cordless MouseMan Optical, Genius HT 5.1
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Xaver York píše: proc myslis ze je K7N2Delta shit? :?
Možná už proto že někdo ji vychvaluje a někdo zatracuje, signalizuje to nevyrovnanou produkci. Škoda, jinak bych do ní šel možná taky.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombie píše:
Xaver York píše: proc myslis ze je K7N2Delta shit? :?
Možná už proto že někdo ji vychvaluje a někdo zatracuje, signalizuje to nevyrovnanou produkci. Škoda, jinak bych do ní šel možná taky.
Asi si těžko vybereš. Pokud sleduješ fóra přímo na stránkách výrobců, tak asi každá má svoje pro a naopak svoje problémy, a zčásti má na tom vliv i "lidský faktor obsluhy" a ostatní komponenty, který se se vším nemusí snášet. Tam je problém možná i v tom, že "značkový" výrobci chtěj dostat z desky maximum a to se může projevit v potencionálních problémech. Asi se nedá říct, co je nejlepší (u lepších desek). Každej chválí svoje peří :) A co se týká MSI NForce2- spíš problém v pamětech, při dobrejch to rozhodně není "shit"-měl jsem ji, ale ty paměti :( Jistě, má svoje mouchy(např. s RAID a nemožnost mít RAID jako systém), ale to je problém i více výrobců a spíš chipsetu :(
:D Díky, jak používáte mojí přezdívku :D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
:D Díky, jak používáte mojí přezdívku :D
Jo, máš squjelou přezdívku :)
Xaver York
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xaver York »

Možná už proto že někdo ji vychvaluje a někdo zatracuje, signalizuje to nevyrovnanou produkci. Škoda, jinak bych do ní šel možná taky.[/quote]
Asi si těžko vybereš. Pokud sleduješ fóra přímo na stránkách výrobců, tak asi každá má svoje pro a naopak svoje problémy, a zčásti má na tom vliv i "lidský faktor obsluhy" a ostatní komponenty, který se se vším nemusí snášet. Tam je problém možná i v tom, že "značkový" výrobci chtěj dostat z desky maximum a to se může projevit v potencionálních problémech. Asi se nedá říct, co je nejlepší (u lepších desek). Každej chválí svoje peří :) A co se týká MSI NForce2- spíš problém v pamětech, při dobrejch to rozhodně není "shit"-měl jsem ji, ale ty paměti :( Jistě, má svoje mouchy(např. s RAID a nemožnost mít RAID jako systém), ale to je problém i více výrobců a spíš chipsetu :(
:D Díky, jak používáte mojí přezdívku :D[/quote]

Je teda fakt, ze me trochu vadi nemoznost nastaveni "z ceho ze ma bootovat" (Bios), napr. kdyz dam do sufliku IDE disk, okamzite se z nej snazi bootovat, i kdyz je zapojenej na secondary slave. Je to pro me dost nevysvetlitelny. Jinak s deskou nemam zadny problem a co se tyce pameti, ty mam dost neznackovy BRAND, a vse vali jak ma, dual channel je samozrejmosti... :)
MSI K7N2Delta ILSR, Barton 2500+ BOX (@3200+ 200x11), 2x 512 DDR 400Mhz DCH, Hercules ATI Radeon 9800 (@v380 m680), SB Live! 5.1, Leadtek Winfast TV 2000 Expert, Microcom InPorte 56, 2x Seagate 80GB SATA, CD-RW ASUS 5224A, DVD-RW Teac DV-W50D, FDD Teac, Logitech Cordless MouseMan Optical, Genius HT 5.1
Fleky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fleky »

Scifister píše:
Jiri Drak píše:Dulezite je co ma ta deska vsechno umet. Jestli pozadujes SATA tak moc na vyber nemas, ale jestli ne tak do 3k najdes model prakticky od kazdeho vyrobce.
Nejsem v Hard. moc zběhlý. Vím akorát, že SATA má nejspíš něco společného s HDD..
//Edit by Paja: JAKEKOLIV URAZLIVE NADAVKY BUDOU TRESTANY!!!! snad neni nutne je pouzivat dik
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

SATA = Serial ATA.
Je to novější způsob připojení disků. Zatím to moc výhod oproti klasice nemá - až na krásný tenký kabely. Osobně si myslím že když budeš mít desku bez podpory SATA, tak o nic nepřijdeš - tim víc jestli s tím nemáš žádný zkušenosti.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombie píše:SATA = Serial ATA.
Je to novější způsob připojení disků. Zatím to moc výhod oproti klasice nemá - až na krásný tenký kabely. Osobně si myslím že když budeš mít desku bez podpory SATA, tak o nic nepřijdeš - tim víc jestli s tím nemáš žádný zkušenosti.
Taky jsem jel do nedávna na PATA, pak se posr*l WD800JB - teď je na reklamaci - tak jsem koupil 2xSATA viz.popis (Seagate byl jedinej 23.12. k dostání - zatím spokojenost) a teplota šla dolů o cca 2-3°C. Jak říkáš-krásně tenký kabely...Ten RAID se mně líbí, hlavně to zavírání Wokenic je klap. :)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jestli se mi povede vyladit RAID, kterej mi ted moc dobre nefacha (snad to support vyresi, jinak jde na reklamaci), tak ti klido doporucim i to co mam ja, slape perfektne, ikdyz na OC je asi lepsi nforce
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“