ATI Radeon 9600XT 256MB
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Ano, nastevení v ovladačích ovlivňuje všechny 3D aplikce. Pokud je vše na plno, karta je více zatížena, tudíž podává menší výkon, respektive méně bodů v marcích a FPS ve hrách.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To vse vysvetluje proc mi dal 3DMark min bodu........problem s Omega driver vyresen
Mel jsem fakt v nejaky tech testech i FPS 1
Moc ale nevim co tam vsechny ty polozky v tom oladaci znamenaj....neni nekde nejakej navod?
Mel jsem fakt v nejaky tech testech i FPS 1
Moc ale nevim co tam vsechny ty polozky v tom oladaci znamenaj....neni nekde nejakej navod?
ASUS P5Q-E, Intel C2D E6400@3,2Ghz, 2x1024MB+2x2048MB GEIL DDR2 1066MHz, RADEON HD 4890 1GB, vodní chlazení
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted je to uplne v pohode. ted jsem dostal 3800b a se staryma ovalacema jsem dostal 2500b.......takze Omega drivery jsou fakt narez
Jeste si zkusim pohrat s tim taktovanim a uvidim
Ale jeste dotaz ...Proc se mi pokazdy kdyz spustim nejakou aplikaci(prehravac DVD nebo hru) tak se mi ukazuje v hornim pravim rohu monitoru kolik mam FPS....da se to nejak vypnout?
Jeste si zkusim pohrat s tim taktovanim a uvidim
Ale jeste dotaz ...Proc se mi pokazdy kdyz spustim nejakou aplikaci(prehravac DVD nebo hru) tak se mi ukazuje v hornim pravim rohu monitoru kolik mam FPS....da se to nejak vypnout?
ASUS P5Q-E, Intel C2D E6400@3,2Ghz, 2x1024MB+2x2048MB GEIL DDR2 1066MHz, RADEON HD 4890 1GB, vodní chlazení
- Anduril
- Začátečník

Právděpodobně máš puštěný soft Ati Tray Tools nebo něco podobného, ve kterém je taková možnost- zobrazovat FPS...miraHASH píše:..Proc se mi pokazdy kdyz spustim nejakou aplikaci(prehravac DVD nebo hru) tak se mi ukazuje v hornim pravim rohu monitoru kolik mam FPS....da se to nejak vypnout?
HP nx7400 EY505ES
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

//Promazáno OT.
V ATi Tray Tools můžeš vypnout zobrazování FPS v nabídce "Tools & Options"... konkrétně v záložce "OSD...", ve které v sekci "FPS Meter" zaškrtneš políčko "Hide".
V ATi Tray Tools můžeš vypnout zobrazování FPS v nabídce "Tools & Options"... konkrétně v záložce "OSD...", ve které v sekci "FPS Meter" zaškrtneš políčko "Hide".
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Ano, rekord mého přetaktovaného Radeonu je 6520 bodů.
Se silnějším CPU by to bylo ještě o něco více. Systémovou jednotku máš asi o třídu lepší, ale grafická karta je pro výdledek syntetického 3DMarku zásadní. Podívej se threadu s výsledky 3DMarku 03, kde si můžeš prohlédnout scóre různých karet a sestav.
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ty jo tam maj horsi sestavy a dostaly vic bobu....jak t kurna delaj.
A tam maj ten 3Dmark s nejakym patchem 340...je to lepsi?
Myslel jsem si ze mam v poho komp ale asi jsem se milil......
Nedavno jsem kopil dobrej CPU tu 3000+ abych s toho vymack co nejvic ale najak mi to nevyslo(hlavne ten CPU nejde pretaktit(multipler))...podel a grafarna taky nic moc teda
Myslim si ze 3800 je malo na lou sestavicku ale co delat
A JESTE MIMOCHODEM KOLIK STUPNU VYDRZI TEN CIP NA GRAFARNE ABYCH JI NEODKOURIL?
A tam maj ten 3Dmark s nejakym patchem 340...je to lepsi?
Myslel jsem si ze mam v poho komp ale asi jsem se milil......
Nedavno jsem kopil dobrej CPU tu 3000+ abych s toho vymack co nejvic ale najak mi to nevyslo(hlavne ten CPU nejde pretaktit(multipler))...podel a grafarna taky nic moc teda
Myslim si ze 3800 je malo na lou sestavicku ale co delat
A JESTE MIMOCHODEM KOLIK STUPNU VYDRZI TEN CIP NA GRAFARNE ABYCH JI NEODKOURIL?
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Aplikace patche opraví nějaké ty chybky a optimalizace ovladačů grafických karet. Pro jádro je kritická teplota okolo 120°C, což není provozní teplota. Rozumná hranice je do 70°C při zatížení.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Nie je 3dmark nahodou postaveny tak, ze ignoruje nastavenie kvality zobrazovania a renderingu v ovladacoch??? O com by boli potom vysledky, ked kazdy moze mat ine nastavenie v ovladacoch a tym padom by porovnavanie stratilo zmysel... Pokial viem, 3dmarky ignoruju nastavenie ovladacov a vynutene nastavia svoje nastavenia 
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo pohoda to uz chapu ale ted mam problem......
Uz jsem vychytal ze mi jde dobre taktovat grafarna ale nevim jak to mam testovat jestli to je ok.....
Ted jsem ji nataktoval na 550/343 a vypadalo to bez chyb ale kdyz jem si pustil DVD tak to zacalo lehce blnout s obrazem...co stim?
Uz jsem vychytal ze mi jde dobre taktovat grafarna ale nevim jak to mam testovat jestli to je ok.....
Ted jsem ji nataktoval na 550/343 a vypadalo to bez chyb ale kdyz jem si pustil DVD tak to zacalo lehce blnout s obrazem...co stim?
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
zrejme jsi to nataktoval az moc, takze stahni si 3dmark05 z www.guru3d.com a otestuj pres nej, testuj a zvedej az pokad se neobjevi artefakty pak uz budes vedet ze je to moc 
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze ty artefakty jsou chyby?
Me se da zvisit napeti na AGP..........kolik voltu je pro tuto grafiku standart?
To by mohlo vychytat ty chybky, mam tam v biosu nastaveno AUTO tak nevim koilk tam jde voltu a teda kolik tam mam dat.
Me se da zvisit napeti na AGP..........kolik voltu je pro tuto grafiku standart?
To by mohlo vychytat ty chybky, mam tam v biosu nastaveno AUTO tak nevim koilk tam jde voltu a teda kolik tam mam dat.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Tim ze zvysis napeti na AGP lepsimu OC nepomuze (nekdy muze pomoct lepsi stabilite), pac je to napeti na AGP a nikoliv napeti na karte. Zvysit napeti na karte muzes jen pomoci V-modu.miraHASH píše:Takze ty artefakty jsou chyby?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to uz vim ale aby nesly vubec?.......a jeste maj mit orig 300 a maj 297 takze jsou jeste podtaktovany.... 
Ale uz jsem to nejak vychytal na 618/343....snad to nebude hazet zadny chyby. V tom 3DMarku 05 jsem zadny artefacty nenasel ani mi to zadny neukazalo...tak nevim testuju to v programu na taktovani a zatim OK
Ale uz jsem to nejak vychytal na 618/343....snad to nebude hazet zadny chyby. V tom 3DMarku 05 jsem zadny artefacty nenasel ani mi to zadny neukazalo...tak nevim testuju to v programu na taktovani a zatim OK
- Dr.Buba
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Můžu se to toho vložit???Mám taky Radeon 9600XT 256DDR a nejdřív mi taky nešly taktovat paměti.Taktoval jsem programem Powerstrip a tak kdykoliv jsem pohnul s frekvencí pamětí, tak se mi na monitory udělaly hieroglify.Všelijaké barevné kostičky a tak.Pak jsem zkusil program ATItool a taktoval jsem vpoho jádro na 610Mhz z původních 499 a paměti jdou fakt jen o trochu....na 318 z původních 300Mhz.Nejlepší je ale program Riva tuner, který umí i Radeony.Jedu na 620 a 330Mhz.Můžeš to vyzkoušet, jestli ti to pomůže.Je to jen rada, třeba ti to fungovat nebude, ale mě to jede.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor