Chladič na 2x HDD

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

na konci clanku mate spanou cenu nakejch 750Sk..takez neco kolem 550Kc..coz je uplne v pohode cena..skoda ze sem to u nas nenasel..jen ten slovenskej obchod :(
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Huggi píše:na konci clanku mate spanou cenu nakejch 750Sk..takez neco kolem 550Kc..coz je uplne v pohode cena..skoda ze sem to u nas nenasel..jen ten slovenskej obchod :(
Imho, když se zeptáš v ňákým shopu, kde prodávaj věci od Glacialu, tak ti to podle mě možná seženou. Btw rovnou se můžeš zeptat na NorthPole 1000 ;)...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Tak je to tu , dodělal jsem můj chladič na dva HDD , a stalo to 101,- :)
a je to stará plechová šachta na FDD do 5.25 pozice + šachta na HDD z jiné bedny + fan 120x120 ( To je tech 101,- :) )

Foto 1
Obrázek

Foto 2
Obrázek

Foto 3
Obrázek

Foto 4 : V mé bedně
Obrázek

Tak co nato říkáte ??
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No není to špatný, ale osobně, když už máš ten koš na disky přidělanej k tomu plechu do 5,25", tak bych ho přidělal antivibračně, tedy mezi plechy dát kus gumy a šroubky s gumovejma podložkama...a stejěn tak by měl být přidělanej fan. Na dva šroubky, to se mi zdá málo, takže bych dopředu dal ještě plech, na kterej bych ho přidělal zase přes gumový podložky a 4šroubky, ale jinak to vypadá zajimavě...ještě by to chtělo vidět jak máš vyřešenej nasávací otvor vepředu na case... :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jo takhle je to rozumny...

jinak, foukanim vzduchu primo na elektroniku zespoda vam ten disk za chvili tak zasere, ze se budete divit...
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Stoobi píše:No není to špatný, ale osobně, když už máš ten koš na disky přidělanej k tomu plechu do 5,25", tak bych ho přidělal antivibračně, tedy mezi plechy dát kus gumy a šroubky s gumovejma podložkama...a stejěn tak by měl být přidělanej fan. Na dva šroubky, to se mi zdá málo, takže bych dopředu dal ještě plech, na kterej bych ho přidělal zase přes gumový podložky a 4šroubky, ale jinak to vypadá zajimavě...ještě by to chtělo vidět jak máš vyřešenej nasávací otvor vepředu na case... :wink:
Díky , zkusím něco s tím udělat :)
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Tak jsem tam dal gumové podložky ( přesněji gumové okroužky ) , kam to šlo tam jsem je dal :) , je jich tam celkem 8ks

jinak nevím jak mam zakrejt zepředu ten Fan :(

Případné nápady vítány :)
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Tak už jsem to dal do Pc , a ten předek jsem vubec nedělal

Obrázek

Obrázek

Větrák tam je , ale schovanej :
Obrázek
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

tak to prez ty zaslepky musi asi bezvadne nasavat to se musi pekne dusit!!!!
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Dj´ Frodo píše:tak to prez ty zaslepky musi asi bezvadne nasavat to se musi pekne dusit!!!!
vůbec ne , HDD jsou vlažné i po 45min. zátěže na 100%
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

HDD nepotrebuju cerstvy vsduch .. zas tak nehreju. STaci ked okolo HDD mierne prudi vzduch, ktory ma teplotu vzduchu v case.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

dymONE píše:HDD nepotrebuju cerstvy vsduch .. zas tak nehreju. STaci ked okolo HDD mierne prudi vzduch, ktory ma teplotu vzduchu v case.
Přesně , ale na škodu to není :)
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

to je jedno jestli sou chladnejsi ale de o to ze ti to v tom pc musi delat pekny bordel. nerve ti ten vetrak trochu?? protoze pokud se dusi tak zve a ty too mas udelany avidentne tak ze se musi dusit.
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Dj´ Frodo píše:to je jedno jestli sou chladnejsi ale de o to ze ti to v tom pc musi delat pekny bordel. nerve ti ten vetrak trochu?? protoze pokud se dusi tak zve a ty too mas udelany avidentne tak ze se musi dusit.
Vůbec není slyšet , jede na 5V
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Vyvrtej pár děr do záslepek. Nebo udělej destičku přes tři pozice, vyřízni díru a zakryj tahokovem, nebo materiálem který se k tomu bílýmu casu bude hodit.
CPU: Core i7-920 Deska: Gigabyte GA-EX58-UD4 - Intel X58, VGA: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB, RAM:Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz,HDD:2xHitachi 500Gb SATA2, Case: Tt M9, AC Freezer Extreme, 2*120Tt
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jak říká Moli, takhle mi to připadá škoda to zazdít. Já bych ty záslepky slepil k sobě a udělal v nich díru, tam dal jemnej tahokov a bylo by to efektní...popř. udělat novej rámeček, ale takhle mi to příde jako nevyužitý... :sad:
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Stoobi píše:jak říká Moli, takhle mi to připadá škoda to zazdít. Já bych ty záslepky slepil k sobě a udělal v nich díru, tam dal jemnej tahokov a bylo by to efektní...popř. udělat novej rámeček, ale takhle mi to příde jako nevyužitý... :sad:
Něco takového jsem chtěl udělat , ale když jsem to dal do bedny tak koukal že to není na prostředku , ale už mam něco v hlavě jak to udělat

jen čekám na mřišku :D
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

PcBuh píše:DOTAZ :

Je lepší aby větrák foukal na HDD a nebo od HDD , co je lepší ??
urcite na HDD...
maxxis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maxxis »

ja si vzal jeden fan 80x80 a dal na nej 4 šroubky, z druhe strrany maticky a ze stare cd rom silent bloky pod ty matičky a zalil ttavnou pistolí aby to neupadlo. potom položil na hdd a odsava to vzduch z hdd 2 a chladi super ze spodu hdd1, disk vubec nehřeje ani pri formatovani a při tom to byl extra rozdil cena jen ten větraček, maka na 12 v.
I5 9600kf, msi b360m, 16 Gb crucial ballistix elite , msi rtx 2060 6gb Gaming Z. Nvme adata 512 GB.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“