Jsou tady nejaci 30nici a vys, kteri pravidelne hraji hry?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Pitrs píše:Je me 41 hraju denne . Jezdim na lanky s kamosema me 20ti lete dcery.Mladi se vraci :-D :-D :-D
Tak to gratuluju, vidim, ze mam jeste co dohanet :)
newor
Nováček
Nováček

Příspěvek od newor »

Mam 35 a niektore hry si uz zahrajem so synom. 8-) Hram uz od doby Atariciek a Sinclairov, stale som hladal nieco, kde mozem vystupit nad oblaky (Yeager to zacal), alebo si oddychnut od prace a stresu vystrielanim nejakych nackov (stary dobry Wolfestein). Postupom casu pribudol Colin. Teraz je to predovsetkym odreagovanie sa na nejakej rally (RBR), alebo LockOn. Na akciu uz nemam trpezlivost, to, ako som preliezol HL aj po nociach, to uz asi nebude. Dnesne hry mi pripadaju stale viac na jedno kopyto, resp. uz videne a hrane, aj ked su nove. Ale demo FEAR vyzera celkom dobre.
Myslim, ze doba je taka, ze bude len pribudat "starsich" hracov. Ide to z dobou. Hry a hranie zostane v nasich dusiach, lebo sme boli toho sucastou pri nastupe technologie. Len neviem, ako a ci budeme stihat nastup uplne novych technologii. Pri generacnej vymene.
Barton 2500+@2048MHz, AC Coper Silent 2TC, MSI K7N2 Delta ILSR, PQI 1024MB PC3200, Leadtek Winfast 6600GT, WD 20GB 7200ot, CD-RW Teac 540, DVD Sony
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

to newor:
Jezismarja Chuck Yeager (vzlyk) ... tam jsem poprve pochopil co to znamena a kdo je "bandita na 11.hodine" :))
Jinak uplny souhlas, ze to ma trochu co delat s tim, ze jsme byli pritom, kdyz nastupovala technologie. Je v tom ta nostalgie. Tak nejak se tech her porad nechci vzdat.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

shadow píše:
Rajče píše:..mám chvilky, kdy mě žádná hra nebavý.
aspoň máš možnost to proložit studiem českého jazyka :roll:

Jinak myslím, že svoji budoucnost mají jak MMORPG, tak i klasická single RPG s důrazem na hloubku příběhu a další rysy, kterých se MMORPG hrám ještě nedostává, nebo jen ve velice primitivní nebo omezené formě...

edit: opraveny překlepy...
Uznávám, že čeština nikdy nebyla moje doména :oops: ...je to podmět s přísudkem a tak si říkám, že když jsou hry ženského rodu, tak na konci přísudku musí být tvrdý...no, nevim, nechápu a chápat nebudu...
newor
Nováček
Nováček

Příspěvek od newor »

:to POP

Ani sa nevzdas (podla mna) :-D Ide o to, ze sa nevzdas ani telky, ani chladnicky, ani auta....Zijeme s tym a je to v nas. No nove veci uz asi nikdy nebudu take "super" ( vid Tvoja nostalgia s Yeagerom).Zostaneme viac-menej pri klasike, ale to plati asi nielen o hrach a hrani, ale vseobecne.
Barton 2500+@2048MHz, AC Coper Silent 2TC, MSI K7N2 Delta ILSR, PQI 1024MB PC3200, Leadtek Winfast 6600GT, WD 20GB 7200ot, CD-RW Teac 540, DVD Sony
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Pop píše:
cr89azy píše:Matka (46) hraje karty na PC ... :D
lol ... no to se taky pocita!
tak jestli se to pocita tak i moje babicka (67) pari karty a obcas navstivi i internet... dokonce jsem ji musel stahnout soubor spousty karetnich her,pac solitaire ji omrzelo :P ma svuj pocitac,cigara a je spokojena...
cr89azy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cr89azy »

Tak to moje babka ani nevi co to PC je ... :lol:
Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich RehabilitacI ve Společnosti
Red Dwarf
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Hmm ... moje mamka hraje Miny (marně se pokouší překonat moje rekordy). Sama mi nadává, že u toho sedim pořád a jak odejdu třeba pro jídlo, tak už tam sedí :(
Goldnoob team proud member!
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Ja som frajerku a vsetky postarsie kolegyne nakazil tymto:
http://www.kyodai.com/
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Lucca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucca »

Já si myslím, že ta generace co hry hrála za mládí je prostě bude hrát i třeba v 50. Jde jen o to aby měli čas a aby se jim pořád hry nové a nové líbili... ovšem kdoví co v tomhle oboru za desítky let přijde :-D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lucca píše:Já si myslím, že ta generace co hry hrála za mládí je prostě bude hrát i třeba v 50. Jde jen o to aby měli čas a aby se jim pořád hry nové a nové líbili... ovšem kdoví co v tomhle oboru za desítky let přijde :-D
to je právě ten problém, kdo si užíval starý hry, ty dnešní už moc nebaví... má pocit že všechno už tady dávno bylo, a navíc nový hry jsou poněkud... nudnější, míň vydrží, mají nulovou replayabilitu, jsou vyhypovaný, jsou jen o grafice, jsou příliš jednoduchý... atd. no nic, radši nebudu moc moralizovat a taskuju zpátky do starýho Panzer Generala :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
drak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drak »

No mě bude brzo 38 a hraji vcelku pravidelně - manželka si už zvykla :D , jinak mýmu tatíkovi je 66 a hraje tedy pouze různé variace karet, takže klasickej pařan to asi není..
Teď jsem si všiml - jak se píše výše - jsem asi případ, že budu hrát i v padesáti (dřív se říkalo, že nejlepší je umřít na babě a naše generace bude mít místo baby počítač :-D )
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
Crazy Horse
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crazy Horse »

o par mesiacov 30, takze sa ma to asi tiez uz tyka :)
hram sa uz asi tych 20 rokov a nemam taky pocit zeby ma to niekedy prestalo bavit.
je pravda ze ludia sa pozeraju na nas ako na infantilnych jedincov. hras sa hry ? chodis na sa hrat s pocitacom (LANky) s pubertakmi ?
na taky uzkoprsy pohlad na svet nemam slov a radsej prejdem k inej teme. vsimol som si ze podobne zaostale myslenie maju najma ty co travia ten cas pred TV alebo na pive.
toto je asi jedina vec ktoru aziatom zavidim. tam je to uplne normalne.
ked ma niekto podobne blbe reci tak si vzdy spomeniem na tu neuveritelnu zabavu pri hrani Q3. alebo na ten zazitok pri hrani Longest Journey, Grim Fandango. akoby som cital a zaroven videl nejaky super film ktory je navyse interaktivny. to su veci ktore dospely nikdy nepochopia :)
pokial byt dospelym znamena to, ze si nedokazem vychutnat podobnu zabavu, alebo ze si nedokazem pokecat s clovekom o 10-15 rokov mladsim, tak ja teda ostanem radsej nedospelym.
Abit KT7 133 Raid rev. 1.0 | T-bred 1700+@2106MHz | 512MB RAM | Hercules R8500LE@R9100 | Fortissimo III 7.1 | MX 510
Pitrs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pitrs »

Pop píše:
Pitrs píše:Je me 41 hraju denne . Jezdim na lanky s kamosema me 20ti lete dcery.Mladi se vraci :-D :-D :-D
Tak to gratuluju, vidim, ze mam jeste co dohanet :)
No zacal jsem brzo :)
vonKatze
Nováček
Nováček

Příspěvek od vonKatze »

Muj bratranec-je mu 34-je a byl sileny paran. Ted propadl WOWu a Lineage. On pari tak naruzive, ze kdyz je doma s deckama sam, tak ma na kompu zaple 2 monitory-na jednom hraje a na druhem (hned vedle) ma napojenou kameru z deckeho pokoje (deckam jsou 4 a 2 roky).
Opravdu sranda, kdyz vidite, jak nepricetne rve na monitor a nekoho tam do krve masi a 10cm vlevo od bitky zaber z kamery na dve sladce spici deti:-)

nechcu si predstavit, co by se mohlo stat, kdyby tam ten druhy monas nemel :lol:
Athlon2500.Epox8rda3+.512MB-256+256ddr400noname.MicrostarFX5700.Redstar case 350W.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Moje matka (42? asi) hraje na svym PDAcku plosinovky a logicky. Na PC afaik nic nehraje... Maximalne nejakou adventuru.
Muj otec, myslim ze 56 let, na PC spis pracuje - surfuje, vyhledava informace, Googluje, atp. Z her v posledni dobe tak Train Simulator. Kdysi davno hraval ty oldskul hry (Prince of Persia). 3D akce mu asi delaji problem, jelikoz chvili hral OFP a nejak si nezvykl na ovladani mys + klavesnice :oops: Ale treba IL2 Sturmovik mu sel (joystick)...
Babiczka (jeji PC :roll: ) hraje karty, ale vic PC pouziva k multimediim - filmy (DVD i DivX), TV, hudba... :wink:
Bratr - 26 - hraje hry dost... K hrani me dalo by se rict privedl. Hraje vsechno, ale nejradsi asi RPG a strategie.
A moje sestra (skoro 14) ted hraje hlavne OFP...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Mě bude 30 taky už za pár měsíců a pařím stále i když už ne tolik co dřív - dneska na počítači spíš převažuje ta práce.
Na netu hraju Counter Strike Source a už jsem tam poznal taky docela dost pařanů co jim je přes 30.
Na LAN párty na které se několikrát do roka s kámošema sjíždíme se věkový průměr taky hodně blíží té 30.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Můj táta (46) je borec na strategie, v C&C Generals si mě dává :lol: , hraje ještě s jednim našim známim po síti, tomu je 52 . Nic jinýho než strategie nehrajou, dycky tak jednou tejdeně o vejkendu si daj pár her a stačí jim to
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já hraju poměrně dost často,jsem ten typ,co hry vychutnává.Myslím,že mladý (nepovažuji se za starýho-je mi 25,ale mám na mysli takový ty rozevlátý puberťáky)si to nedokážou tak užít.Znám jich pár a radši lámou rekordy,co kdo dopařil dřív apod.Já např.u Hidden&Dangerous 2 vydržel snad 3 měsíce.Prozkoumával jem ty mapy celý,úkoly dávno splněný,nemluvě o tom,když jsem to šel podruhý na hard tzn.na 3 savy v každý mapě to teprve byla řežba,hezky potichu,pomalu...Nebo Splinter Cell,hlavně teď poslední,Chaos Theory,projdu úsek a klidně znova naloaduju a zkusím to jít jinak a pak ještě jinak-prostě si to užívám.Dost si potrpím na grafické vzezření her,takže třeba Far Cry když jsem šel poprvé,tak jsem tam chodil možná půl druhý hodiny a prozkoumával celou oblast,ale opět jsem se moc bavil,zatímco jiní (nesesypávejte se na mě všichni,ale jsou takový hráči)prolítnou Far Cry za víkend.Zajímavá otázka je také zda-li jsou hry pouze pro děti...?Bývaly,dnes už dávno ne.Opět na adresu výše zmíněných puberťáků-mnohokrát ani nevědí,kolem čeho se hra vlastně točí,nemluvě o tom,když má příběh politické pozadí a už vůbec nemluvím o tom,když k ní zrovna neseženou češtinu-to už jsou totálně ztracení.No a pak se diví,že celý víkend do někoho střílejí a nemůžou ve hře postoupit dál do té doby,než se dozvědí (od kamarádů,z fóra),že ten,do koho střílejí má být např.zachráněn,nebo pouze omráčen atd.Je spousta lidí,který si hry neužívaj.Já jim to neberu,každý hraje jinak.Někdo zapne cheaty a letí s nesmrtelností Ramba až na konec hry,ale to už je fakt extrém.Zpět třeba k takovému HD2.Šel jsem to na ten hard a tam už si člověk musel rozmyslet,kdy vypálit a kdy ještě počkat,protože to bylo jen na ty 3 savy.No a třeba po půl hodině bez jediného savu ten následný loading dost zamrzel-co chci říct-když jsem to šel tak střelba byla vyústěním někdy dosti dlouhé přípravy a odhodlaní a vůbec rozestavění celého týmu atd.,ale co je opět hlavní-strašně jsem si to užil.Je několik mladých,kteří ani nemají základní znalosti o 2.sv.válce,tudíž ani nevědí,o co ve hře jde,důležitý je,že mají po kom střílet a hotovo,což znamená,že dnešní hry už nejsou jen pro děti,čímž nechci v žádném případě moralizovat (můj sedmiletý synovec si už taky zkusil Medal of Honor),ale jsou určený i pro lidi,kteří se zajímají o světovou historii,zejména pak o 2.sv.válku,nemluvě o strategiích-to je kapitola sama pro sebe,protože jak všichni víme,tak už v nejedný strategii jsou kampaně navrhovaný podle skutečných událostí.Omlouvám se za trochu delší příspěvek,nemám co dělat,tak jsem se trochu rozepsal.Téma je o tom,jestli jsou hry jen pro děti,takže já říkám ROZHODNĚ NE.A to jsem nezmínil žánr,kterému se vývojáři zatím věnují o dost méně,než druhý světový-mám na mysli Vietnam.Jsem přesvědčen(né,že si myslím),že mnoho teenagerů vůbec neví,která v tomto případě bije-kdy,kde,proč,kdo proti komu atd.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Pro všechny pamětníky - zajímavé retrospective články na joltu....

Zatím roky 1980-1990
http://www.jolt.co.uk/index.php?articleid=3683

+ 1991 - http://www.jolt.co.uk/index.php?articleid=4566
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“