![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Asus P5WD2 /Premium (775, 955X + ICH7R)
Moderátor: Eddward
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No mne to porad blbne s tim resetem.Kdyz to mam v tom automatu na 20% tak to jede na na 3,6 v pohode, resetuje to normalne ale kdyz to dam na tech 3,7 a pamneti mam ubrane v pomneru 4:3 (jedou pak na 187MHz)tak mi zacne blbnout ten reset kurna.Tak ja nevim co s tim.Jina mi projede vsechno v pohode ale kdyz to dam resetnout tak se to vypna a pak zas samo zapne.Celkem mne to znervoznuje takze to necham na tech 3,6GHz a banan.Testnu jeste pamneti a pretaktuju grafu a budu spokojeny ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takze jsem skoncil prozatim nez vyjde novy bios(pak jeste uvidim jestli se mi v biosu objevi ta plozka CPU Look Free) na frekvenci 3,6GHz.FSB mi jede na 961MHz a napajeni jsem nezvysoval.Pamneti mi jedou na 640MHz pri casovani 4-4-4-12.Pamneti jsem testoval v Memorytestu v3.2 - 3krat - bez eroru, dale jsem nechal zatezovat nekolik hodin CPU v Prime95 pak jsem ho jeste testnul v 3D Marku a Pc Marku 2005 a vse slapalo bez chbicky.Teplota nepresahla pri zatezi 70 stupnu (ikdyz si myslim ze ta teplota bude mirne ujeta, protoze tomu neodpovida teplota chladice-nekolikrat jsem ho poradne omacal
a byl celkem dost vlazny) a teplota pasivu na chipsetu je taky gut diky Zalmankovi ktery na nej fouka vzduch.V klidu ma CPU teplotu 55 stupnu coz se vcelku da, protoze mam Zalmana stahnuty uplne na minimum.Dale jsem pretaktoval grafiku GPU z 520 na 560MHz a pamnet z 540 na 550MHz.
Jinak zde je moje sestava:
Case Bigtower Chftec 350W,Asus P5WD2 Premium,P4 model 630 3,0GHz 800FSB s podporom EM64T a 2Mcache a sada instrukci MMX,SSE,SS2,SSE3 ,2x512MB DDR2 667MHz Geily, 2x v raidu(strip0) 250G Western 16MBcache Serial ATA 2 NCQ, ATI Sapphire X850XT 256MB
Na CPU mam Zalmana CNPS7700-Cu a na grafiku jsem namontoval Artic Cooling VGA Silencer 5 ATI rev.2 - vinikajici chladic!!!!!!Na grafice mam momentalne v klidu 39 stupnu a pri zatezi a pri pretaktovani teplota neprekrocila 60 stupnu a to mam manualne nastaveny v ATI Tool Tray vetrak na 50%, takze nejede vubec naplno to je jedna vec a druha ze ho NENI SLYSET, takze vrele doporucuji kazdemu kdo chce pretaktit grafarnu a je na nej zaruka 6let.Jinak jsem si v Czechcomputeru objednal sadu 4ventilatoru od Thermaltaku s regulatorem na 4vetraky(je to cele baleni) a stoji 940Kč-celkem solidni cena, kdyz se podivate kolik stoji jeden vetrak samostatne a pak k tem 4vetrakum dostanete jeste regulator.2ventilatory 8x8 mam hned vedle CPU a celou bednu jsem vylepil(zalepil ty male otvurky na bocnici) a vypolstroval takze to ted funguje jak vysavac, ale nedela to takovy hluk
a saje to vzduch jen ze predu mezi mechanikama, takze skrin mam dobre vetranou.
Toz tolik k me sestave.Kdyby mnel nekdo zajem muzu mu i zaslat nejake to foto na mrknuti,fotil jsem to kdyz jsem to skladal![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
Jinak zde je moje sestava:
Case Bigtower Chftec 350W,Asus P5WD2 Premium,P4 model 630 3,0GHz 800FSB s podporom EM64T a 2Mcache a sada instrukci MMX,SSE,SS2,SSE3 ,2x512MB DDR2 667MHz Geily, 2x v raidu(strip0) 250G Western 16MBcache Serial ATA 2 NCQ, ATI Sapphire X850XT 256MB
Na CPU mam Zalmana CNPS7700-Cu a na grafiku jsem namontoval Artic Cooling VGA Silencer 5 ATI rev.2 - vinikajici chladic!!!!!!Na grafice mam momentalne v klidu 39 stupnu a pri zatezi a pri pretaktovani teplota neprekrocila 60 stupnu a to mam manualne nastaveny v ATI Tool Tray vetrak na 50%, takze nejede vubec naplno to je jedna vec a druha ze ho NENI SLYSET, takze vrele doporucuji kazdemu kdo chce pretaktit grafarnu a je na nej zaruka 6let.Jinak jsem si v Czechcomputeru objednal sadu 4ventilatoru od Thermaltaku s regulatorem na 4vetraky(je to cele baleni) a stoji 940Kč-celkem solidni cena, kdyz se podivate kolik stoji jeden vetrak samostatne a pak k tem 4vetrakum dostanete jeste regulator.2ventilatory 8x8 mam hned vedle CPU a celou bednu jsem vylepil(zalepil ty male otvurky na bocnici) a vypolstroval takze to ted funguje jak vysavac, ale nedela to takovy hluk
Toz tolik k me sestave.Kdyby mnel nekdo zajem muzu mu i zaslat nejake to foto na mrknuti,fotil jsem to kdyz jsem to skladal
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Broblem s restartem pri oveclockingu
Tak se mi dostalo odpovedi na muj dotaz a tady je:
Hey sory že se ozívám tak pozdě.. ohledně toho Resetu!
Desku doma mám. a co popisuješ je NAPROSTO normální pokud užiješ Oveclocking.
Při Sw restartu není deska schopna nastavit tak vysoké hodnoty. (pravděpodobně). Jinak nevím. Mě to dělá taky. Ale je to normální.Dokonce sem si stáhl novej bios a ten to dělal pořád. při HW i SW restartu... ale jako na škodu to není . ale abych se přiznal moc to v lásce nemám
Tak nevim.Ale myslim si, ze tohle rozhodne neprospiva diskum,aspon tohle je muj nazor,kdyz se porad zapinaji a vypinaji.To budu fungovat radeji na 3,6GHz s normalnim resetovanim a klidny svedomim ze mi vse jede ok nez byt v nejistote.Mozna ze se tento problem vyresi prichodem noveho biosu.Zatim mam posledni verzi s to 0422 a problem pretrvava pri pretaktovani na 3,7GHz.
Hey sory že se ozívám tak pozdě.. ohledně toho Resetu!
Desku doma mám. a co popisuješ je NAPROSTO normální pokud užiješ Oveclocking.
Při Sw restartu není deska schopna nastavit tak vysoké hodnoty. (pravděpodobně). Jinak nevím. Mě to dělá taky. Ale je to normální.Dokonce sem si stáhl novej bios a ten to dělal pořád. při HW i SW restartu... ale jako na škodu to není . ale abych se přiznal moc to v lásce nemám
Tak nevim.Ale myslim si, ze tohle rozhodne neprospiva diskum,aspon tohle je muj nazor,kdyz se porad zapinaji a vypinaji.To budu fungovat radeji na 3,6GHz s normalnim resetovanim a klidny svedomim ze mi vse jede ok nez byt v nejistote.Mozna ze se tento problem vyresi prichodem noveho biosu.Zatim mam posledni verzi s to 0422 a problem pretrvava pri pretaktovani na 3,7GHz.
CPU: i7-950, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0), RAM: Patriot 12GB Extreme Viper (kit 3x 2GB) 1600MHz
, HDD: Kingston 64GB SSD Now V+100, Kingston 120G SSD KC, 4x2T WDC WD20EARS v RAID 10, DVD: 1xSamsung SH183A,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM, VGA: Sapphire Radeon HD 5870 1GB, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Samsung SyncMaster P2450H 24"
, HDD: Kingston 64GB SSD Now V+100, Kingston 120G SSD KC, 4x2T WDC WD20EARS v RAID 10, DVD: 1xSamsung SH183A,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM, VGA: Sapphire Radeon HD 5870 1GB, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Samsung SyncMaster P2450H 24"
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Za vsechno muze zrejmne bios :-)
Prinasim vam dalsi sve poznatky, co se tyce desky ASUS P5WD2 Premium (pro ty, kteri uvazuji o koupi teto desky),ktere jsem ziskal od jednoho profika,ktery tuto desku taktez vlasni.
Jiz drive jsem se zde zminoval o problemu s restartem pri pretaktovani.Na vine bude zrejmne bios, jak jsem byl informovan.Desku mam uz zhruba 14 dni a uz obsahovala novy update biosu, cili verzi 0422.Pred touto verzi biosu, byla verze 0102, u ktere se problem s resetem nevyskytoval,jak mi bylo zdeleno.Dale jsem v biosu nenasel polozku CPU Look Free, ktera by umoznovala snizeni nasobice z 15 na 14.I na tento problem se mi dostalo odpovedi a to ze násobič se mění podle specifikace vlastneneho cpu, což je v rozsahu +-2 a deska si to řídí podle nutnosti vitížení procáku za chodu .. ale v biosu ani ve windowsu to nejde nastavit.(CPU multipleyer jsem nasel v programu AIBooster(utilita pro retaktovani CPU ve windowsu)ale po nastaveni z 15 na 14 a FSB 266 zustal nasobic nastaveny na 15 takze to nemnelo zadny vliv)
Takze, mi nezbyva nez cekat na novy bios a doufat, ze problemy, zde uvedene, budou vyreseny.Tak to je asi tak vse, co jsem vam chtel zdelit a chtel bych podekovat svemu kolegovi, ktery si udelal cas a odpovedel mi na me dotazy
Po prichodu nove verze biosu vas budu zase informovat.[/b]
Jiz drive jsem se zde zminoval o problemu s restartem pri pretaktovani.Na vine bude zrejmne bios, jak jsem byl informovan.Desku mam uz zhruba 14 dni a uz obsahovala novy update biosu, cili verzi 0422.Pred touto verzi biosu, byla verze 0102, u ktere se problem s resetem nevyskytoval,jak mi bylo zdeleno.Dale jsem v biosu nenasel polozku CPU Look Free, ktera by umoznovala snizeni nasobice z 15 na 14.I na tento problem se mi dostalo odpovedi a to ze násobič se mění podle specifikace vlastneneho cpu, což je v rozsahu +-2 a deska si to řídí podle nutnosti vitížení procáku za chodu .. ale v biosu ani ve windowsu to nejde nastavit.(CPU multipleyer jsem nasel v programu AIBooster(utilita pro retaktovani CPU ve windowsu)ale po nastaveni z 15 na 14 a FSB 266 zustal nasobic nastaveny na 15 takze to nemnelo zadny vliv)
Takze, mi nezbyva nez cekat na novy bios a doufat, ze problemy, zde uvedene, budou vyreseny.Tak to je asi tak vse, co jsem vam chtel zdelit a chtel bych podekovat svemu kolegovi, ktery si udelal cas a odpovedel mi na me dotazy
![Wink :wink:](./images/smilies/wink1.gif)
Po prichodu nove verze biosu vas budu zase informovat.[/b]
CPU: i7-950, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0), RAM: Patriot 12GB Extreme Viper (kit 3x 2GB) 1600MHz
- OCZ
- Začátečník
-
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
OCZ píše:hele a nebudou ty restarty tvym zrojem protoze 350W je na tudle sestavu malo,skus neco lepsiho
No nad tim uz jsem taky uvazoval tak uvidime jaka bude vyplata:-))).Ale kamos mi rikal ze mu to nedelalo u starsi verze biosu a kdyz si prehral verzi tu co mam ja tak mu to zacalo delat taky tak se vratil ku starsi verzi a je v klidu.
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Vymena zakladni desky
Tak se mi podarilo vymnenit toho ASUSE za Gigabyte GA81955X PRO.Je to vlastne orezana verze ROYALU, protoze nema pridavny napajeci modul, je o dva SATA konektory chudsi a taktez postrada jednu sitovou kartu.A ROYAL v dobe vymneny nebyl proste k sehnani.A pro jistotu jsem si jeste zakoupil za 2500kc zdroj CHill Innovation 450W CP-450A2.
Takze k veci.Pri pretaktovani na hodnotu vyssi jak 3,6GHz se mi uz pri resetu disky nevipinaly(vyzkouseno i se starym zdrojem).Vse funguje tak jak ma
Teplota CPU v klidu je 45 stupnu(pri taktu 3,6GHz) tudiz o 10 stupnu min jak na ASUSU ktery mi ukazoval 55 stupnu v klidu.A to mam Zalmana stahnuteho na minimalni otacky.
A ted co se tyce pretaktovani.Po stisku klavesy Ctrl+F1 jsem v polozce taktovani nenasel polozku, kde si snizim ten nasobic, ikdyz se o ni v manualu pise.V diskuzi ke clanku Usetrite 12000Kc pise taky jeden typek ze se mu tato volba neukaze a to ma verzi desky ROYAL a bios upgradoval.
Tak nevim,asi budel uzamceny CPU, nebo ze by bylo nekde neco v biosu nastave spatne???
Takze kdyby mnel nekdo napad, nebo radu tak se ozvete.Predem dik.
Takze momentalne funguji stabilne na tech 3,6GHz bez zvednuti napajeni, pamneti mam nastavene na 638MHz pri casovani 4-4-4-12 vse otestovane v Prime a memory testu.Mam rad ticho, takze jsem to nechal na tech 3,6GHz a ventilator na CPU mam stahnuty na minimum![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
Takze k veci.Pri pretaktovani na hodnotu vyssi jak 3,6GHz se mi uz pri resetu disky nevipinaly(vyzkouseno i se starym zdrojem).Vse funguje tak jak ma
A ted co se tyce pretaktovani.Po stisku klavesy Ctrl+F1 jsem v polozce taktovani nenasel polozku, kde si snizim ten nasobic, ikdyz se o ni v manualu pise.V diskuzi ke clanku Usetrite 12000Kc pise taky jeden typek ze se mu tato volba neukaze a to ma verzi desky ROYAL a bios upgradoval.
Tak nevim,asi budel uzamceny CPU, nebo ze by bylo nekde neco v biosu nastave spatne???
Takze kdyby mnel nekdo napad, nebo radu tak se ozvete.Predem dik.
Takze momentalne funguji stabilne na tech 3,6GHz bez zvednuti napajeni, pamneti mam nastavene na 638MHz pri casovani 4-4-4-12 vse otestovane v Prime a memory testu.Mam rad ticho, takze jsem to nechal na tech 3,6GHz a ventilator na CPU mam stahnuty na minimum
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam P5LD2 a ten CPU lock free tam mam...no ale jsem z toho mojeho CPU a BIOSu a tak docela mimo
nevim jak to nataktovat, co by bylo asi nejlepsi apod
mam standartne 3,6GHz (18x200) pri FSB: 800MHz a kdyz jsem zkousel 3730MHz (14x266) pri FSB: 1066MHz tak mi delalo to, co jsi popisoval....pri restartu se to vyplo a pak zase zaplo...Jinak nove BIOSy jsi stahoval primo na asus.com? Ted jedu na 3735MHz (233x16) pri FSB: 932MHz ale nevim jestli je to dobre ![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj a jak mas nastavene pamneti???????
Nastav si natvrdo PCI Express freguency na 100MHz.
S tim muzes laborovat.Muzes snizit nasobic a zvednout frekvenci.Nic by se nemnelo stat.
Zkousel jsi pridat napajeni na CPU?Treba o jednu hodnotu vys?
3730MHz (14x266) pri FSB: 1066MHz ti projel Prime v pohode????
Jo po biosu se mrkni na Asusackych strankach a zkus ho flashnout novejsi verzi.Mozna to vyresi tvuj problem s resetem, ale kdo vi.
Nastav si natvrdo PCI Express freguency na 100MHz.
S tim muzes laborovat.Muzes snizit nasobic a zvednout frekvenci.Nic by se nemnelo stat.
Zkousel jsi pridat napajeni na CPU?Treba o jednu hodnotu vys?
3730MHz (14x266) pri FSB: 1066MHz ti projel Prime v pohode????
Jo po biosu se mrkni na Asusackych strankach a zkus ho flashnout novejsi verzi.Mozna to vyresi tvuj problem s resetem, ale kdo vi.
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim tak na asusackych strankach nejsou nove biosy (anebo neumim hledat
) Chci se zeptat proc bych mel nastavovat PCI ex kdyz ji mam volnou a nevyuzivam ji?? Napajeni mam nastavene na auto a pameti taky. Prime jsem jeste nezkousel a zkousel jsem Sandru a kdyz jsem porovnal vysledky s jinymi (http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48110) tak mi vysledky vychazeji nejake divne
nekde az o polovinu slabsi
. Kdyz snizuju nasobic a vytahnu frekvenci tak mi to dela to co tobe tzn vypne se mi pc a po chvilce se mi opet zapne ![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
![Cool 8-)](./images/smilies/cool1.gif)
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ha fuj co to tam mas za grafu????
jsem si nevsim.
A co jsi testoval v sandre?CPU by na tom mnel byt lip pokud ho mas pretaktovane.Opacne na tom budou pamneti jestli je mas v automatu,muze tam byt nastavena moc vysoka nebo nizka frekvence takze se to pak v testu projevi.S temi si pri dane frekvenci musis pohrat stahnout si Memory test a testovat.Ja jsem postupoval tak ze jsem pretaktil procak,otestoval jeho stabilitu a pak testnul pamneti jestli nevykazuji chyby.Stahni si CPU-Z at vis na jake frekvenci ti jede CPU,ale hlavne tam je zalozka memory a tam zjistis jak ti jedou pamneti.
Jeste muzes zkusit moznost automatickeho overclocku, kde si nastavis treba aby ti to CPU pretaktovalo o 20% (jsou tam moznosti od 5-30%).
Ja jsem si dal treba 20% takze mi pak jel muj CPU ze 3GHz na 3,6GHz-stabilne.30% uz nezvladnul!PAMNETI JSEM DAL DO AUTOMATU ABYCH VEDEL JAK JE TO NASTAVI.No pak jsem se mrknul do CPU-Z jak to tam fici.Zjistli jsem ale, ze pamneti byly dost podtaktovane.Kdyz jsem to testnul v Sandre tak vysledek byl dost mizerny.Takze jsem najel do biosu a zacal snimi laborovat.Zvednul jsem jim frekvenci a nekolikrat projel v Memory testu.Kdyz byl memory test ok tak jsem najel do oken a proj je v Sandre a vysledek byl uz perfektni.Hodilo mi to tam nejvyssi skore.Takze jsem to pak v biosu nastavil vse manualne,frekvenci a napajeni CPU a jede to.Pri automatu mi pocitac restartoval normalne ale kdyz jsem to zvednul nad tech 3,6GHz tak uz mi to zacalo vypinat a zase zapinat pri tom restartu.
Asusackou desku jsem ted vymnenil za Gigabyte a tam se ten problem nevyskytoval pri tech3,7GHz!!!!Nechal jsem to ale na tech 3,6GHz abych nemusl zvysovat napajeni a tudiz i otacky na Zalmanovi.
Takze zkus dat automat. overclok mrkni do CPU-Z jak je to nastavene at mas nejakou predstavu co a jak a pak to zkus pomalu zvedat a uvidis napajeni zvedej ale opatrne!!!!!!Hlavne jestli ti to pri tom automatickem overcloku bude pri restartu vypinat a zapinat.
![Confused :?](./images/smilies/eh.gif)
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
A co jsi testoval v sandre?CPU by na tom mnel byt lip pokud ho mas pretaktovane.Opacne na tom budou pamneti jestli je mas v automatu,muze tam byt nastavena moc vysoka nebo nizka frekvence takze se to pak v testu projevi.S temi si pri dane frekvenci musis pohrat stahnout si Memory test a testovat.Ja jsem postupoval tak ze jsem pretaktil procak,otestoval jeho stabilitu a pak testnul pamneti jestli nevykazuji chyby.Stahni si CPU-Z at vis na jake frekvenci ti jede CPU,ale hlavne tam je zalozka memory a tam zjistis jak ti jedou pamneti.
Jeste muzes zkusit moznost automatickeho overclocku, kde si nastavis treba aby ti to CPU pretaktovalo o 20% (jsou tam moznosti od 5-30%).
Ja jsem si dal treba 20% takze mi pak jel muj CPU ze 3GHz na 3,6GHz-stabilne.30% uz nezvladnul!PAMNETI JSEM DAL DO AUTOMATU ABYCH VEDEL JAK JE TO NASTAVI.No pak jsem se mrknul do CPU-Z jak to tam fici.Zjistli jsem ale, ze pamneti byly dost podtaktovane.Kdyz jsem to testnul v Sandre tak vysledek byl dost mizerny.Takze jsem najel do biosu a zacal snimi laborovat.Zvednul jsem jim frekvenci a nekolikrat projel v Memory testu.Kdyz byl memory test ok tak jsem najel do oken a proj je v Sandre a vysledek byl uz perfektni.Hodilo mi to tam nejvyssi skore.Takze jsem to pak v biosu nastavil vse manualne,frekvenci a napajeni CPU a jede to.Pri automatu mi pocitac restartoval normalne ale kdyz jsem to zvednul nad tech 3,6GHz tak uz mi to zacalo vypinat a zase zapinat pri tom restartu.
Asusackou desku jsem ted vymnenil za Gigabyte a tam se ten problem nevyskytoval pri tech3,7GHz!!!!Nechal jsem to ale na tech 3,6GHz abych nemusl zvysovat napajeni a tudiz i otacky na Zalmanovi.
Takze zkus dat automat. overclok mrkni do CPU-Z jak je to nastavene at mas nejakou predstavu co a jak a pak to zkus pomalu zvedat a uvidis napajeni zvedej ale opatrne!!!!!!Hlavne jestli ti to pri tom automatickem overcloku bude pri restartu vypinat a zapinat.
- Helstik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jo a jeste si vsimni jak ti to nastavi nasobic.Jestli ho pri tom automatu ubere nebo zustane stejny
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mno zkusim vyzkousim a uvidim
zde jsou nejake vysledky ze sandry:
Arithmetic benchmark a zde jsou vysledky
Dhrystone ALU : 8638 MIPS
Whetstone FPU : 3874 MFLOPS
Whetstone iSSE2 : 6023 MFLOPS
tohle je pri nastaveni CPU: 3788MHz (210x18) FSB: 840MHz
a druhy:
Dhrystone ALU : 5978 MIPS
Whetstone FPU : 2854 MFLOPS
Whetstone iSSE2 : 4036 MFLOPS
toto pri nastaveni CPU: 3724MHZ (14x266) FSB: 1064MHZ
a nekteri lidi maji 3,4GHz CPU a vysledky maji skoro 2x vetsi nez ja!!
Taky sem si rikal jestli to neni tim ze muj procik je jenom beta verze![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
Takze CPU-Z mi ukazuje memory frekvenci na 233,5MHZ pomer FSB:DRAM 1:1, a tohle je fakt sranda voltage na CPU mi ukazuje 2,75V![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
Jo ten program Memory test se i tak primo jmenuje?
![Wink ;)](./images/smilies/wink1.gif)
Arithmetic benchmark a zde jsou vysledky
Dhrystone ALU : 8638 MIPS
Whetstone FPU : 3874 MFLOPS
Whetstone iSSE2 : 6023 MFLOPS
tohle je pri nastaveni CPU: 3788MHz (210x18) FSB: 840MHz
a druhy:
Dhrystone ALU : 5978 MIPS
Whetstone FPU : 2854 MFLOPS
Whetstone iSSE2 : 4036 MFLOPS
toto pri nastaveni CPU: 3724MHZ (14x266) FSB: 1064MHZ
a nekteri lidi maji 3,4GHz CPU a vysledky maji skoro 2x vetsi nez ja!!
Taky sem si rikal jestli to neni tim ze muj procik je jenom beta verze
Takze CPU-Z mi ukazuje memory frekvenci na 233,5MHZ pomer FSB:DRAM 1:1, a tohle je fakt sranda voltage na CPU mi ukazuje 2,75V
![Happy :D](./images/smilies/happy.gif)
Jo ten program Memory test se i tak primo jmenuje?
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý
-
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý
-
- podmi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- OscarD
- Nováček
-
- mhl
- Středně pokročilý
-
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 820_5.htmlOscarD píše:Zkousel tady nekdo na P5WD2 taktovani Pentia D.
Hodlam si ho koupit,tak bych rad vedel jak to snim jde