Co myslíte, bude to slapat? DFI,San Diego,Kingmax,7800

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

na DFI ten opteron jede vpohode,nemusis se bat,ja an to mit prachy tak do neho du taky,prece jenom mit FX-57 do 5k to se vyplati :)
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

Gr8 Vivec píše:ten dred co postoval Holda29 vůbec nečti, jeho informační hodnota =0, radši si přečti TENTO
a pak můžeš i přečíst TOTO

ten disk určitě ber jak jsem psal, obvzlášť ty samsungy jsou skvělý (ale blbě se scháněj)
Jo diky uz sem si cetl recenzi i vsech24 stran prispevku o DFI. Ale bych nemel cist holduv29 prispevek a ktery
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

Hanis píše:na DFI ten opteron jede vpohode,nemusis se bat,ja an to mit prachy tak do neho du taky,prece jenom mit FX-57 do 5k to se vyplati :)
jak to vis ze to jede 100%? Ne ze bych te nechtel verit ale kdyby to potom nefachalo, Chapes ne?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

myslel jsem abys nečet ten threat o Opteronu do soc 939 protože se tam v postatě nic nedozvíš, je tam asi 10 stran o tom že si ho někdo někde objednal a jak se těší a další spousta ot
jediná věc co stojí za to je že nový série Opteronů jdou taktovat tak kolem 2600Mhz vejš je to docela ojedinělý, k těm 2800 a vejš jde asi jen 5 kusů z první série CABNE kdežto teď je v oběhu série CABGE (samozřejmě se najdou vyjímky ale průměrně jdou k těm 2600Mhz)

\\prostě jede, a už to neřeš, má ho tu spousta lidí :wink:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

chtel bych se zeptat: jede i s dfi nf4?
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

heryś píše:
Gr8 Vivec píše:ještě bych vyměnil disk za Samsung/ Hitachi, Segate nejsou už extra dobrý v poměru výkon/hlučnost/cena

jinak vem toho Opterona, je skoro o půlku levnější naž 3700+, ale pak nezapomeň koupit chladič, je to tray verze tj samotnej procesor bez krabice
freezer 64 je kdyžtak dobrá a levná volba
toho fotrona bych vzal, horší je to s jeho dostupností, prodlém je že okolo 2k je málo zdrojů, takže alternativ moc neni :(

spojení Kingmax a DFi je tady naprosto běžný a mělo by to v pohodě jet, možná bych ještě uvažoval o A-data Vitessa DDR500

bude to našláplá sestava ;-)

Ty Hitachi nejsou spatny, ale trochu me tam chybí NCQ, ale na druho stranu sataII by to mohla vyrovnat. Ale zdá se mě to nějak levný- Hitachi 250GB SataII 3800 je to normální?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

buď rád že je levnej! :)
a rozhodně kupuj SATAII
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

ten dred co postoval Holda29 vůbec nečti, jeho informační hodnota =0, radši si přečti TENTO
a pak můžeš i přečíst TOTO
Proč by měla být informační hodnota nulová? Když ten thread projede od konce, taxe tam dozví, jak to jde komu přetočit, s čím, atd. Pak by tady nemusel psát, že se bojí nekompatibility a ptá se, jestli někdo nemá zkušenost s DFI :)... A kdybys ten thread sledoval, tak víš, že na 2,8GHz jdou taktovat i ty nový kousky a ne jenom nějaký CABNE!
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Cujo píše:chtel bych se zeptat: jede i s dfi nf4?
Kdo kam jede, Cujo?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Ty Hitachi nejsou spatny, ale trochu me tam chybí NCQ, ale na druho stranu sataII by to mohla vyrovnat. Ale zdá se mě to nějak levný- Hitachi 250GB SataII 3800 je to normální?
Harddisk? Tenhle Hitachi a není co řešit, za tu cenu: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023650 nebo zkusit sehnat Samsungy SataII, měly by to být nejtišší sataII...BTW, Ty Hitachi na 99% NCQ mají.
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

Delarge píše:
Harddisk? Tenhle Hitachi a není co řešit, za tu cenu: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023650 nebo zkusit sehnat Samsungy SataII, měly by to být nejtišší sataII...BTW, Ty Hitachi na 99% NCQ mají.
A kde ho mám prosimte sehnat tady v CR?? Nevis o nejakym shopu?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Delarge píše:Proč by měla být informační hodnota nulová? Když ten thread projede od konce, taxe tam dozví, jak to jde komu přetočit, s čím, atd. Pak by tady nemusel psát, že se bojí nekompatibility a ptá se, jestli někdo nemá zkušenost s DFI :)... A kdybys ten thread sledoval, tak víš, že na 2,8GHz jdou taktovat i ty nový kousky a ne jenom nějaký CABNE!
neboj, já ten thread sledoval!, je tam deset stran o tom že ho nikde nemaj a jak se všichni těšej a že ho maj objednanej a podobný kecy, to že jdou CABGE taktovat k 2,8GHz vim, ale je jich docela málo ;-) což jsem tady psal že už tak dobře taktovat nejdou, statisticky k těm 2,6Ghz
o kompatibilitě by se dozvěděl i z mnoha recenzí a nemusel by číst ten thread
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

neboj, já ten thread sledoval!, je tam deset stran o tom že ho nikde nemaj a jak se všichni těšej a že ho maj objednanej a podobný kecy, to že jdou CABGE taktovat k 2,8GHz vim, ale je jich docela málo což jsem tady psal že už tak dobře taktovat nejdou, statisticky k těm 2,6Ghz
o kompatibilitě by se dozvěděl i z mnoha recenzí a nemusel by číst ten thread
Ale jo, je tam plno vaty, ale já jsem psal aby ho projel od konce, tam už se přeci řeší praktický věci a není to snad tak složitý projet...Tu statistiku, jak jdou taktovat máš odkud? Z toho threadu asi těžko...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

heryś píše:
Delarge píše: Harddisk? Tenhle Hitachi a není co řešit, za tu cenu: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023650 nebo zkusit sehnat Samsungy SataII, měly by to být nejtišší sataII...BTW, Ty Hitachi na 99% NCQ mají.
A kde ho mám prosimte sehnat tady v CR?? Nevis o nejakym shopu?
Tak jsem našel tohle, vypadá to, že je mají, ale o dost dražší než Hitachi v obchod.cz: http://pc-notebooky-tiskarny.nakupni-du ... ii/c-2337/
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

Delarge píše:
heryś píše: A kde ho mám prosimte sehnat tady v CR?? Nevis o nejakym shopu?
Tak jsem našel tohle, vypadá to, že je mají, ale o dost dražší než Hitachi v obchod.cz: http://pc-notebooky-tiskarny.nakupni-du ... ii/c-2337/

Dik za tip, ale to je na mne uz moc drahy. Ten 250GB bych bral tak do 3800 vic ne. Ale resim dilema, kazdej rika neco jinyho- jeden ze seagate barracuda je tissi nez hitach, druhej rika presnej opak. tak jak si to mam prebrat. Muze ty disky nekdo objektivně porovnat??
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“