Biostar GeForce 6100-M7 (754, nF6100+410) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

2liquidfunk: Jsi si jistý že to BSOD vaskakování má na starosti čipset ? jestli ano tak každopádně díky, nevěděl jsem jestli to neni vrozená vada :) jene zjišťuju že chladič na čipset je pouze 30 mm co to je za bor*el .... tak nevim jak tohle řešit ... :( Buď koupit nějakej 40mm, a vrtat nebo ho tam nechat a nastavit přímo na něj fan ? Napíšu sem problémy co jsem s T-force zpozoroval já :

- Při manuálním restartu nenaběhne, jen černá obrazovka ... nutno vypnout/zapnout.
- Háže to BSOD, u mě sice tak jednou za den, ale nevim kvůli čemu to je, nejspíš čipset jak psal liqidfunk
- Co jsem zkoušel poprvé s drivery na CD, tak se mi se*e systém ... s 512 MB ram, 64 MB pro grafiku se HL2 na all low rozjede třeba s monitoringem na 45 fps, ale něco jiného než integrovaná GK to šíleně seká ...

Jinak krása pohledět :) OC jsem kvůli BSOD moc nerozpoznal, zkusim pak až vyřeším tohle.
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

tak ja sem taktoval na M7 sempron 2500+ na 2GHz a delicka pameti na 9 (DDR333) pameti jedou 440MHz na 2,1GHz me uz nepusti pameti a deska neumi FSB vic jak 300 pomenrne zajimavy zjisteni je ze pri FSB na lichym cisle blbla grafika
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jj

Příspěvek od liquidfunk »

spirit64 píše:2liquidfunk: Jsi si jistý že to BSOD vaskakování má na starosti čipset ?
No vysledoval jsem že to padne dycky když se přehřeje, když tam dám větreáček mířící přímo na shitsety, tak to nepadá, resp spadne třeba po dvou hodinách prime. Až se přehřeje moc...
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

hm rád bych to s tebou pořešil, mě to totiž občas padne :) čipsety se nepřehřívají .. btw T-fore, umí FSB až do 450 !!!!!!! ( jdu to zkusit :) ) Teď jsem vypl HL2 .. 800 x 600 all na low :) ale cca 30-70 fps, fakt luxus :D na integrovanou gk ...
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

spirit64 píše:hm rád bych to s tebou pořešil, mě to totiž občas padne :) čipsety se nepřehřívají .. btw T-fore, umí FSB až do 450 !!!!!!! ( jdu to zkusit :) ) Teď jsem vypl HL2 .. 800 x 600 all na low :) ale cca 30-70 fps, fakt luxus :D na integrovanou gk ...

sakra to FSB 450 by se mi hodilo (zkusim tam nacpat jinej bios )
jinak v 3d marku05 pred taktovanim 501bodu
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Asi dnes nainstaluju 3D Mark 03 :) jinak teď jedu na FSB 250 a zatím stable
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

poznatky :

1.) T-force, možná i M7 má v Dram nastaveno jako default časování ne podle SPD, ale na 2.5-2-4-8 což je naprostá blbost, nevim, možná kvůli grafice ? každopádně jsem nastavil 2.5-3-3-6 a ani jednou mi to zatim nespadlo :)
2.) Při restartu, se deska prostě jakoby vypne, a nic neposílá do monitoru. Trochu nechápu, je to jen při tvrdém restartu, při normálním softowém je to ok ... ale dost to prudí ..

Nevíte někdo jak ideálně vyřešit ten 30 mm chladič na čipset ? :(
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

ja sem mel casovani nastaveny na 3-4-4-7

jo omlouvam se za mistifikaci s tema 501 bodam v 3dmarku05 to bylo po nataktovani na 1,7

nynejsi vysledky 3dm05 520
3dm03 1004
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

update overclock :

FSB: 280
Vcore : 1.525 V

Dělička blbne, nastavil jsem např. 166 a výjde z toho CPU / 10 ...

Dram Voltage: 2.75V ( nastaveno 2.8)
Dram Freq.: 224 (DDR448) při 2.5-4-4-7 (Corsair Value 512 MB)

Nezkoušel jsem prime ani cpuburn atd atd, takhle mi to ani jednou nespadlo, all stable takže to vyzkouším až později.
pro grafiku používám 64 MB protože mám jen 512 MB system, a docela to ujde :)v 3DM03 mi ale vyšlo 1100 nebo tak nějak, to se mi nezdá, měla by mít trochu víc, takže to vyzkouším s 1 GB Ram :)

co jsem byl na webu biostaru tak je vidět že se moc o svoje desky po prodeji nestará. Nenašel jsem tam BIOS, ani drivery na chipset t-force .... ale aspoň jse mzjistil že nový program oproti starému na regulaci fanů funguje, a možná půjde použít i smartguardian, protože je to I/O čip firmy ITE.
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

hele dle meho zjisteni nema vliv velikost pameti pro grafiku na vykonu pac muj pocitac pretaktovano na 2,1GHz 3dm03 1040bodu (32MB pro grafiku) a 1040 pri 64MB pro grafiku v 3dm05 540(32MB) 541(64MB)

hele jakej soft ti funguje na regulaci vetracku (bych vubec necim rad videl realnou teplotu - speedfan nejake ukazuje ale moc tomu neverim pac to haze tyto hodnoty t1=127 t2=127 t1=27 t3=23 hdd=33)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

tohle je smutná věc, protože to umí ukazovat jen teplotu CPU (ale přesnou !!) a případně HDD. první 2 * 127 vymaž, CPU je nejspíš t1, t2 newim. Regulovat mi jde přes 4 výstupy 3pin jenom jeden a to CPU fan .... jak ve speedfanu tak v novém staženém biostar programu.
Tak nevim jak s tou grafikou, zkusím 32 MB taky.

Rozhodně mi ta deska nějak blbne. Myslíte že za to muže nenažraná GK, že mi celej systém občas sekne ? při přetahování dat, ne moc, občas se prostě zastaví vše a pak rozjede. Nebo tvoření náhledu obrázků ...divné ...
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

SATA2

Příspěvek od CyberDeath »

Ma tadle deska (T-Force serie) zamkle frekvence na sata radici (jde oto ze vetsina NF4 desek ma 1-2 nezamkle a 3-4 zamkle) u nezamklych bezi vetsinou na max 260FSB a u zamklych tolik kolik povoli deska. Tadle deska ma jen 1-2 tak se chci zeptat jake sou vase skusenosti nebo jestli vite jak to je.CHci si do te desky koupit SATAII disk ale pokud to ma nezamkle tak by mi to bylo nanic protoze bych se s S64 2800+ moc daleko nedostal a prestal by mi jit radic.To te desky jdu na 100% tet jen jestli si poridit disk do SATAII nebo ATA133 (cenove sou skoro stejne ale ten do sata b byl diky NCQ rychlejsi) Predem dik za odpoved a pomoc
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Někde jsem o tom četl, dokonce mám pocit že to byl biostar, ale v manuálu jsem to bohužel nenašel. Věřím že by to mohl někdo zjistit :)
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

!!

Tak ja sem si objednal disk do PATA. Potrebuju Max OC na procesoru a u tech SATA si nikdo tim zamknutim neni jisty (bohuzel)
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

tak dneska se mi povedlo rozjet clockgen (ale musi se do biosu nastavit delicku pameti) pac nvidia vydala novy ovladace chipsetu (nedoporucuju instalovat to k sitovce haze to nejaky errory) taky je novej speedfan co s deskou spolupracuje a jeste cpuz ma podporu pro tuhle desku

taky se mi libi PC wizard (ale nepozna vyrobce desky)

odkazy:
clockgen http://www.cpuid.com/download/ClockGen.zip
CPUz http://www.cpuid.com/download/cpu-z-132.zip
speedfan http://www.almico.com/speedfan427.exe
chipset http://www.nvidia.com/object/supported_languages.html
PC wizard http://www.cpuid.org/download/pcw2006_v1661.exe
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

21Maty1: Tím tvým OC co máš v podpise sis imho moc nepomohl ....
napiš výsledky taktování !!!! moc by mě to zajímalo, protože nevím kde má deska strop. U mě je to zhruba 265 MHZ FSB a to je dost málo :(
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

to OC co (uz ne)mam v popise bylo jeste pred clockgenem ted mam FSB na 324 (2268MHz) a pameti na 206MHz (DDR412 2,5-3-3-6 T1 defautne maj 3-4-4-8 )
hasman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hasman »

spirit64 jestli umis nemecky, tak jsem zahledl na foru hardwareluxx.de nejaky obsahly thread a tam to OC meli docela slusny
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Deska

Tak ja uz se nemuzu dockat az tu desku vyzkousim (stale mi jeste neprisla ) a to sem ji objednaval 31.1.06. v obchode www.ceskepocitace.cz a uz od pondeli (6.2.06) ji maji skladem a tvrdi mi vzdy kdyz tam zavolam ze ji budu mit doma druhy den :x . V pondeli to bylo ze mi to pride v utery, ve stredu ze pry to pride ve ctvrtek a v patek mi tvrdili ze mi to pride v pondeli (dneska) a je 11:15 a PPL se neozvala takze mi zas pride ho.no :devil: .
Pokud ji nekdo budete kupovat pres internet obchodu www.ceskepocitace.cz se obloukem vyhnete.Po te co mi pride tahle deska uz si tam nekoupim ani suche z nosu :onfire:
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Tak mi to teda prislo ale misto biostar T-Force 6100 mi prislo Biostar 6100 M7 :-((((. Mam prosklenou skrin a ta cervena se tam fakt nehodi !!. jaky je rozdil tedy mezi temi T-Force a M7 krom toho ze T-Force ma FSB do 450 a M7 jen do 300 a navic moje M7 nema chladic na chipsetu (na tom mensim kde je zapotrebi 30mm)
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“