Asus A7V8X /Deluxe (KT400)

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Pitrs píše:Asi jsem to pochopil spatne ale kdyztak me oprav .Kdyz tam pridam do jednoho slotu 512/400Mhz a vtech dvou necham 512/333MHz+256/333MHz tak to pobezi vsechno na 333MHz nebo porad jenom 266..?nebo bude lepsi pridat jenom 512/333Mhza tu 256/333MHz dat pryc ? Dekuji za rady.
Podle toho co vim, tak by to melo fungovat takhle:
a) jeden slot (ten prvni) podporuje DDR400 - tj. DDR400 lze pouzit pouze pri osazeni jednoho pametoveho slotu
b) dva sloty (1. a 2.) podporuji DDR333 - tj. pri osazeni 2 slotu ti to DDR400 neumozni nastavit
c) pri osazeni vsech slotu neumozni jinou rychlost nez DDR266 - at uz tam jsou pameti jakykoli

Vim ale, ze nektery desky (zvlast v pozdejsich revizich) umoznovaly uz DDR400 ve 2 slotech, ale jestli je to pripad te tve a jestli se nejak menila i podpora DDR333 na tri sloty to netusim... proste pocitej spis s tim, ze to nepujde a pokud jo, tak budes mile prekvapenej 8-)
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

No to som sa teda aj ja poucil :oops: diky :)
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
j.santa
Nováček
Nováček

ASUS A7V8X + XP-M 2600+ problem

Příspěvek od j.santa »

Vcera jsem si koupil tento procesor s pametmi MUSHKIN 400MHZ 512MB a mam to v desce ASUS A7V8X s biosem 1.14(nejnovejsi). Pokud restartuju pocitac, tak bios nenajede, proste nic. Musim pocitac vypnout a znovu zapnout. :( Jinak pocitac jede v pohode i nekolik hodin ve WinXP. Pomozte prosim... Diky

//JD: upraven nadpis a presun do spravne sekce
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Kdysi mi to delalo neco podobneho s Thoroughbredem - kdyz byl trosku "zahraty" tak widle jely v pohode i na nizke voltazi, ale pri startu (kdyz byl studeny) to chtelo vyssi volty pro procik - zkus tam pridat 0,05 a uvidis.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Dela to i na default hodnotach nebo jen pri vyssim FSB ?
Mozna ta deska pri restartu prepina na max. nasobic (tedy 15)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

kajos píše:Kdysi mi to delalo neco podobneho s Thoroughbredem - kdyz byl trosku "zahraty" tak widle jely v pohode i na nizke voltazi, ale pri startu (kdyz byl studeny) to chtelo vyssi volty pro procik - zkus tam pridat 0,05 a uvidis.
tady jde o restart - tzn. procesor uz treba hodiny bezi a urcite se za tech par sekund pri restartu neschladi :)

Mel jsem tu samou desku a delalo to pri libovolne voltazi - problem totiz byl v pretaktovani... jakmile byla delicka 1/4 (tj. fsb 133), tak ok... jinak (pri delicce 1/5 - fsb 166) proste nesel restart... totez dela asus A7V600 pri fsb 200 s cpu thoroughbred... ovsem co s tim jsem tehdy nezjistil a pak jsem na to uz zapomnel, ale podivam se po tom...
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PC se samo zapne .... ASUS A7V8XDeLuxe

Příspěvek od Bart_Teschen »

Hi, mám takový problém, když je pecko v zásuvce, po nějaké době se samo zapne, zkoušel jsem ho už odpojit od case, myslel jsem že tam dochází k nějakému krátkému spojení, které iniciuje start desky. Odpojil jsem spouštěcí kablíky od desky, a znovu. V biosu jsem zakázal jakékoli wake up a pořád to samé. Nesetkal se s tím někdo ? Deska je v záruce, ale zbytečně reklamovat se mi ji nechce ....
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
sleepise
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sleepise »

nemas nahodou pokazeny zdroj? Mne sa to stalo par krat a mal som ta pokazene tlejivky ci co. Vymenil som zdroj a islo to dobre.
Asus P5K PRO, Intel E2160, 2x1GB ADATA PC 6400 CL5, ATI RADEON HD2600PRO OC DDR3, WD 160GB SATAII 8MB CACHE, LG 62N DWDRW, WIRI TOPCOM SKYCER 4001g, SAMSUNG SYNCMASTER 710T, MX1000LASER, CHICONY BEZDRAT KEYBOARD
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

sleepise píše:nemas nahodou pokazeny zdroj? Mne sa to stalo par krat a mal som ta pokazene tlejivky ci co. Vymenil som zdroj a islo to dobre.
zdroj jsem zkousel jiny, udelalo to taky ...
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

A není to připojené na síť? Případně na nějaký modem?
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HADES píše:A není to připojené na síť? Případně na nějaký modem?
Nene chlapi, i tak jsem psal že jsen vydisabloval všechny wake up .... Ještě zkusím flashnout bios, ale moc tomu nevěřím.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Pokud jsi "vydisabloval" všechny wake up, mas nastaveno Power Off pri power lost (to jmeno je pokazdy trochu jiny), proste kdyz na chvilku vypadne proud, PC se pak samozrejme hned zapne, pokud mas zapnuto Power on pri power lostu... ale mozna ze si zkoušel :-)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sentenced píše:Pokud jsi "vydisabloval" všechny wake up, mas nastaveno Power Off pri power lost (to jmeno je pokazdy trochu jiny), proste kdyz na chvilku vypadne proud, PC se pak samozrejme hned zapne, pokud mas zapnuto Power on pri power lostu... ale mozna ze si zkoušel :-)
jj, zkousel jsem co se dalo, asi to budu muset zanest do kramu a reklamovat ....
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

NO tak s niecim takymto som sa este nestretol, skusal si vybrat vsetky nepotrebne karty a odpojit vsetky disky. nechat tam len grafiku ci sa to zapne aj tak?
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Asus A7V8X (VIA KT400) - jake nejvyssi FSB?

Příspěvek od EfineSS »

Mam tuto desku a ta podporuje FSB max 333MHz, ale v BIOSu jde nastavit FSB az na cca 420MHz.. Co to znamena?? Slo by tuto desku osadit i procesorem s FSB 400MHz??
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

ne protože ta deska nemá děličku 1/6
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

mhl píše:ne protože ta deska nemá děličku 1/6
ses si jistej? lidi na tom provozujou bartony v pohode... ikdyz nevim jestli na 400 (200) FSB..
ze stranek asusu píše:FSB 333/266/200 MHz
//edit:
tak to podporuje za to AthlonaXP 3000+ (barton), ale jenom 333FSB... vsechno do 333
*Only with a FSB333 sticker on south bridge.
Naposledy upravil(a) martin_CZ dne úte 4. led 2005, 20:15, celkem upraveno 2 x.
ASUS F3T
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

takze tak vysoky FSB je tam asi k nicemu.. Jo, Barton tam jede do 3000+, ale jen s FSB 333Mhz. No ale kdyz ho tam dam, pujde taktovat pomoci FSB kdyz zakladovka podporuje max 333MHz??
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

EfineSS píše:takze tak vysoky FSB je tam asi k nicemu.. Jo, Barton tam jede do 3000+, ale jen s FSB 333Mhz. No ale kdyz ho tam dam, pujde taktovat pomoci FSB kdyz zakladovka podporuje max 333MHz??
pude, ale nerek bych ze to bude dvakrat stabilni a vsechny blbosti co se zvedaj s FSB (KT400 nema AGPlock) brzo prestanou "moct" - AGP, PCI,..?
ASUS F3T
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

jak je tu jiz nekolikrat napsane, tak VIA KT400 nepodporuje fsb 200 MHz, tj. nema delicku 1/6. Proto muze podporovat max. cpu s 166 FSB a ty se pak daji pretaktovavat. Limitujicim faktorem (krome samotneho cpu a pripadne pameti) je pak hodnota PCI sbernice. Ta je standardne na 33MHz a za vseobecnou horni hranici stabilniho chodu se povazuje 38MHz. Tj. 38x 5 (=delicka) = 190MHz.

Samozrejme se to muze lisit kus od kusu. Nejvice nachylne jsou disky, ktere pak muzou mit problemy s ukladanim dat - a o ty zrejme nikdo prijit nechce :)

Mj. promazal jsem OT
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“