dělá to v případě, že na disku chceš udělat jen logickou partition ?zombie píše: // ještě EDIT: Windows občas tvoří záhadné partition o velikosti 8MB. Proto tohle nepoužívám
Seagate 160GB 8MB 7200rpm. ST3160023A
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- zombux
- Odborník PCT
myslím že jo, to se to tvoří na konci. ale nedávno kámoš instaloval wokna a divil se že se nainstalovaly na D: - pak se zděšením zjistil že na začátku disku je 8MB partition vytvořená instalátorem windows. hádám že tohle asi logický jednotky nebyly, on tam tvořil jen dvě primárky (nebo mi to tvrdil)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
aha...tak to je divnýzombie píše:myslím že jo, to se to tvoří na konci. ale nedávno kámoš instaloval wokna a divil se že se nainstalovaly na D: - pak se zděšením zjistil že na začátku disku je 8MB partition vytvořená instalátorem windows. hádám že tohle asi logický jednotky nebyly, on tam tvořil jen dvě primárky (nebo mi to tvrdil)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- zombux
- Odborník PCT
hele možná ti kecám, ale myslím že tam dával dvě primárky, on zas takovej lamer na kompy není, když je nějakej HW problém tak to řešíme spolu... nicméně by mě docela zajímalo proč ses ptal na ty logický...
Pfizer & Moderna inside
- Dony
- Středně pokročilý
o tomhle jsem niky neslysel, ani se mi to nestalo a to uz jsem delal ve win. s diskama spoustu ruznych harakiri myslim, ze strasit uzivatele a zatracovat program na zaklade jedne zpravy z doslechu neni moc dobry, sprava disku ve win urcite funguje korektne...Marsellus Wallace píše:dělá to v případě, že na disku chceš udělat jen logickou partition ?zombie píše: // ještě EDIT: Windows občas tvoří záhadné partition o velikosti 8MB. Proto tohle nepoužívám
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
- zombux
- Odborník PCT
- Dony
- Středně pokročilý
nahodne? nebo pri necem konkretnim? ja to pouzivam vzdycky, PartitionMagic, fdisk aj. jen vyjimecne a fakt nikdy nic at na serverech, nebo stanicich, jenom to obcas necha na konci par mega nealokovanych.zombie píše:nejde o jednu zprávu z doslechu, zažil jsem to na pár kompech i na svým, a to nebylo jednou
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
- zombux
- Odborník PCT
- Dony
- Středně pokročilý
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
no pokud to dělá jen u logických oddílů, tak je asi "problém" v tom, že na disku nemůže být jen logický oddíl. vždy tam musí být primární oddíl, který ale v případě, že tam ve skutečnosti chcete mít logický oddíl, se "přetransformuje" na rozšířený oddíl, ve kterém se teprve alokuje místo pro ten logický oddíl. ble to je věta
jenže z kompatibilitostních důvodů musí mít ten neviditelný primární oddíl cca 8MB. nebude to ono ?
edit:no a ještě dokončení úvahy...možná má GUI windowsů v tomhle směru trochu bug a to nealokované místo se zobrazí na konci disku a přitom je na začátku...
jo a problém to neni - PM třeba udělá to samý, ale nezobrazí tam to nealokovaný místo - v PM prostě kus disku zmizí...
takže výsledek ? pokud vám vyhovuje víc zmizení 8mb na disku než jejich obrazování jako nealokovaný prostor, dělejte logické oddíly v PM
jenže z kompatibilitostních důvodů musí mít ten neviditelný primární oddíl cca 8MB. nebude to ono ?
edit:no a ještě dokončení úvahy...možná má GUI windowsů v tomhle směru trochu bug a to nealokované místo se zobrazí na konci disku a přitom je na začátku...
jo a problém to neni - PM třeba udělá to samý, ale nezobrazí tam to nealokovaný místo - v PM prostě kus disku zmizí...
takže výsledek ? pokud vám vyhovuje víc zmizení 8mb na disku než jejich obrazování jako nealokovaný prostor, dělejte logické oddíly v PM
- zombux
- Odborník PCT
Hm, takže jsme zase u GUI . Já chci fdiskMarsellus Wallace píše:no pokud to dělá jen u logických oddílů, tak je asi "problém" v tom, že na disku nemůže být jen logický oddíl. vždy tam musí být primární oddíl, který ale v případě, že tam ve skutečnosti chcete mít logický oddíl, se "přetransformuje" na rozšířený oddíl, ve kterém se teprve alokuje místo pro ten logický oddíl. ble to je věta
Pfizer & Moderna inside
- Butch
- Středně pokročilý
to:Zombie
Nechci ti brát iluze, ale s těmi 8MB to Fdisk nebo WIN XP CD taky občas udělá(už se mi to teda nějakej ten pátek nestalo). Podle mě je zbytečný to řešit.
Tohle by chtělo někoho, kdo přesně ví k čemu to tam je. Tyhle dohady a teorie jsou k ničemu.
Nechci ti brát iluze, ale s těmi 8MB to Fdisk nebo WIN XP CD taky občas udělá(už se mi to teda nějakej ten pátek nestalo). Podle mě je zbytečný to řešit.
Tohle by chtělo někoho, kdo přesně ví k čemu to tam je. Tyhle dohady a teorie jsou k ničemu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT
TAk už na to kašlem , důležitý je že jsme vyřešili tenhle threadButch píše:to:Zombie
Pfizer & Moderna inside
- Hugo
- Začátečník
inštalácia nového HDD
Vedeli by ste mi poradiť:
V PC mám P-ATA HDD, ktorý nie je rozdelený na partície. Kúpil som si nový S-ATA HDD. Starý HDD chcem dať preč, ale všetko na ňom potrebujem preniesť (Norton Ghost) na nový HDD, ktorý bude mať dve partície. Systém by mal byť na prvej partícii a ostatné na druhej.
V PC mám P-ATA HDD, ktorý nie je rozdelený na partície. Kúpil som si nový S-ATA HDD. Starý HDD chcem dať preč, ale všetko na ňom potrebujem preniesť (Norton Ghost) na nový HDD, ktorý bude mať dve partície. Systém by mal byť na prvej partícii a ostatné na druhej.
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
- Shit
- Odborník PCT
NTFS?MaWa píše:aha...tak to je divnýzombie píše:myslím že jo, to se to tvoří na konci. ale nedávno kámoš instaloval wokna a divil se že se nainstalovaly na D: - pak se zděšením zjistil že na začátku disku je 8MB partition vytvořená instalátorem windows. hádám že tohle asi logický jednotky nebyly, on tam tvořil jen dvě primárky (nebo mi to tvrdil)