JAK Jdou taktovat nový Duroni

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

mimox
Nováček
Nováček

Příspěvek od mimox »

Ja som mal velky problem s Duronom 1600 MIXIB 0343 (aky je to stiping?) a celkom dobrou doskou, od kupi ktorej ma odhovarali, Asrock K7S8XE, OC Bios 1,40a! Ale co uz ked je taka lacna... :)
Pochvalujem si na nej navrat ku starym dobry "jumperom", takze sa da nastavit FSB aj nasobic na doske.
Ale problem bol v tom, ze pravdepodobne funkcia U-COP (CPU termal protection) sposobovala, ze po zvyseni FSB alebo nasobica sa PC po prekroceni 40C zasekol, alebo zrestartoval !!! :(
Nebolo to sposobene FSB, lebo siel na 9x220MHz Vcc 1,65V, pokial nedosiahol magicku hranicu 41C. Pri otvorenom PC to slo do 37C.
Ale co v lete, to pojde aj cez 50C a hlavne dosiahnuta frekvencia nejakych 2000MHz mi bola malo, ked tu vidim borcov na 2400MHz pri Vcc 1,7V!! :o
Takze som dnes v noci spal len 3,1/4 hodiny, ale problem som vyriesil!!! :D
Po dlhych pokusoch som zistil, ze nesmiem dvihat FSB nad standartnu frekvenciu v mojom pripade 200MHz zbernica a ani nasobic nesmie byt vacsi (133x15-2000MHz sekol sa!).
Musel som naspajkovat kablik s konektorom na vymenu odporov na zmenu Vcc na cipe L6916D. Fakt neprijemne letovanie... :)
O 2.30 rano uz isiel 200x10,5-2100MHz, Vcc 1,712V a sekol sa az pri 46C, ked som podtaktoval na FSB 197MHz, uz som ho nedokazal zhodit, zahrieval som ho zakrytim ventilatora na zdroji a vyssiu teplotu ako 48C, nevedel dosiahnut! Dnes si beriem Prime95, zvysim este napatie na 1,75V a budem testovat. No, ale tych 2400MHz asi nedosiahnem, ale za tie prachy je to aj tak uspech! Cooler mam len Titan D5TB(CU35).
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

No koukám pěkně se mi to tu rozjelo ale stejně jsem si nakonec koupil Athlona2000+ :-D A jako druhý PC,určený ke zbavení bráchy to stačilo :-D :-D :-D :-D
PC: CPU Intel i9 9900k, MB MSI Z390 Tomahawk, RAM Crucial
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
NTB: Asus K73S CPU
Tel: Samsung Galaxy S10+
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“